Σελίδες

Τροφές που καίνε το λίπος


Βάλτε στη διατροφή σας μερικά από τα παρακάτω τρόφιμα και θα επωφεληθείτε άμεσα και αποτελεσματικά. Θα χτίσετε ένα όμορφο,υγιές σώμα και θα ενισχύσετε τον οργανισμό σας.



Ελληνικό γιαούρτι
Το ελληνικό γιαούρτι είναι ένα υπέροχο εργαλείο για την απώλεια βάρους λόγω της περιεκτικότητάς του σε πρωτεΐνες
 Κανέλα
Μελέτες δείχνουν ότι η κανέλα μπορεί να έχει σταθεροποιητική επίδραση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτό θα μπορούσε να περιορίσει την όρεξη, ιδιαίτερα σε άτομα με διαβήτη τύπου 2. Σχεδόν όλοι μπορούν να ωφεληθούν από την κανέλα στον παραδοσιακό της ρόλο. Ανακατέψτε την στον καφέ, το τσάι σας, ή το γιαούρτι για να προσθέσετε γλυκύτητα, χωρίς την προσθήκη θερμίδων.
 Καυτερές πιπεριές
Περιέχουν μια άγευστη ουσία που ονομάζεται καψαϊκίνη. Με την κατανάλωση καυτερών πιπεριών μπορείτε να περιορίσετε την όρεξή σας και να επιταχύνετε το μεταβολισμό σας.
Πράσινο τσάι
Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι το πράσινο τσάι μπορεί να προάγει την απώλεια βάρους με την τόνωση του οργανισμού και να κάψει κοιλιακό λίπος. Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες, ένα είδος φυτοχημικού το οποίο μπορεί να επηρεάσει το μεταβολισμό εν συντομία. Για να επωφεληθείτε περισσότερο μπορεί να χρειαστεί να πίνετε πράσινο τσάι αρκετές φορές την ημέρα.
 Γκρέιπ φρουτ
Το γκρέιπφρουτ, μπορεί να βοηθήσει όσους κάνουν δίαιτα να αισθάνονται πλήρεις με λιγότερες θερμίδες . Τρώγοντας μισό γκρέιπφρουτ ή πίνοντας ένα ποτήρι χυμό γκρέιπφρουτ πριν από ένα γεύμα μπορεί να βοηθηθείτε και να παίρνετε λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια του γεύματος.
 Καρπούζι
Τα τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο στο έντερο. Πολλά ωμά φρούτα και τα λαχανικά είναι γεμάτα νερό και θρεπτικές ουσίες, αλλά χαμηλά σε θερμίδες. Το καρπούζι είναι ένα μεγάλο παράδειγμα. Είναι μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικού λυκοπενίου και προσθέτει βιταμίνες Α και C στον οργανισμό σας.
 Μούρα
Όπως και άλλα φρούτα, έτσι και τα μούρα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και φυτικές ίνες, που μπορούν να σας κρατήσουν χορτάτους για αρκετή ώρα.
 Αυγά
Τα αυγά έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά αν υψηλή χοληστερόλη, ελέγξτε με το γιατρό σας σχετικά με το πόσα αυγά μπορείτε να φάτε την εβδομάδα.
 Ξηροί καρποί
Οι ξηροί καρποί είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κατευνάσουμε την πείνα μεταξύ των γευμάτων. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, και κρατούν την καρδιά υγιή. Μελέτες δείχνουν τα καρύδια μπορεί να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους και να βελτιώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης όταν καταναλώνονται με μέτρο .
 Ψάρι
Μία από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης είναι το ψάρι. Οι μελέτες δείχνουν ότι είναι πιο ικανοποιητικό από το κοτόπουλο ή το μοσχάρι, κατά πάσα πιθανότητα λόγω του τύπου της πρωτεΐνης που περιέχει. Τα περισσότερα ψάρια είναι χαμηλά σε λιπαρά, και συνήθως έχουν μια υγιή μορφή λίπους, τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βρίσκονται στο σολομό, στη ρέγκα και σε άλλα λιπαρά ψάρια, φαίνεται να βοηθούν στην προστασία κατά των καρδιακών παθήσεων και άλλων χρόνιων παθήσεων.