Σελίδες

Gay καθηγητής απολύθηκε από το σχολείο όταν…





Η είδηση του γάμου του Ken Bencomo, με τον επί δέκα χρόνια σύντροφο του, τον 32χρονο Christopher Persky, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της διοίκησης του καθολικού σχολείου  St. Lucy’s Priory, που προέβη στην απόλυση του, όπως γράφει το everyjoe.com.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του καθηγητή, Patrick McGarrigle, δεν θα μπορούσε να ήταν κρυφός ο σεξουαλικός προσανατολισμός του πελάτη του, σε ένα σχολείο για το οποίο εργάστηκε 17 ολόκληρα  χρόνια. Ωστόσο η επίσημη απάντηση του St. Lucy’s Priory ήταν ότι ο γάμος του καθηγητή με ένα άτομο του ίδιου φύλου έρχεται σε αντίθεση με τις διδασκαλίες της καθολικής πίστη.


Βέβαια, δεν ήταν λίγοι οι μαθητές και οι καθηγητές που αντέδρασαν με την άδικη απόλυση του Βencomo, που όπως φαίνεται ήταν  ιδιαίτερα αγαπητός στην  κοινότητα του σχολείου.


Ανάμεσα στους υπερασπιστές του Bencomo, και η μαθήτρια Brittany Littleton η οποία δήλωσε σχετικά: «Μαζί με άλλους μαθητές και απόφοιτους πιστεύουμε ότι αυτός είναι ένας πόλεμος για την αγάπη και την ισότητα και ως εκ τούτου θα θέλαμε να δείξετε κατανόηση και καλοσύνη».


Πηγή: eirinika.gr