Σελίδες

Κάνετε αρκετό sex;




Μόλις τελειώσατε το τρίο σας Μοχίτο, παρέα με την  καινούργια σας φίλη. Και τώρα, αφού έχετε μιλήσει για άντρες, προϊσταμένους, παλέτες σκιών και πορφυρές σόλες, ήρθε η στιγμή για την ερώτηση του ενός εκατομμυρίου: “Λοιπόν, εσείς πόσο συχνά το κάνετε με τον φίλο σου; ” Την εκστομίζετε, οπλίζεστε με θάρρος και περιμένετε την απάντηση.

Κι αν το κάνει πιο συχνά από εσάς; Ή πιο σπάνια; Και ποια είναι η «σωστή» συχνότητα τέλος πάντων;   Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κάποιος μαγικός αριθμός, υποστηρίζουν οι ειδικοί. Μπορεί να το κάνετε κάθε βράδυ ή μία φορά το μήνα και να νιώθετε το ίδιο ικανοποιημένες.
Η ερώτηση που πρέπει πραγματικά να κάνετε στον εαυτό σας είναι: πόσο συχνά θέλετε να κάνετε sex. Και πόσο συχνά θέλει εκείνος. Η επιθυμητή συχνότητα είναι εκείνη στην οποία συμφωνεί το ζευγάρι, τονίζουν οι σεξολόγοι, πράγμα που σημαίνει που δεν υπάρχουν συγκρίσιμες σταθερές που ορίζουν ως δραστήρια ή μη δραστήρια την ερωτική μας ζωή. Και πώς θα βρεθεί αυτή η χρυσή τομή; Ίσως ακουστεί αντι-ερωτικό, όμως το πόσο συχνά θα κυλιστείτε μαζί του κάτω από τα σεντόνια, μπορεί να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης, όπως π.χ. το πού θα πάτε διακοπές ή αν θα δείτε ρομαντική κομεντί ή ταινία δράσης, ειδικά αν μιλάμε για μακροχρόνιες σχέσεις.  Για να διαπιστώσει πώς υλοποιούνται στην αληθινή ζωή τα «πιστεύω» των ειδικών, το Glamour ρώτησε γυναίκες πόσο συχνά κάνουν σεξ, αν είναι ικανοποιημένες τόσο οι ίδιες όσο και ο σύντροφός τους και πόσο επηρεάζουν οι ερωτικές τους πρακτικές τη δυναμική της σχέσης τους. Στις ιστορίες τους είναι πιθανό να ανακαλύψετε τον εαυτό σας – και τον τρόπο να πετύχετε την ιδανική ισορροπία στην σεξουαλική σας ζωή.
Σχεδόν κάθε βράδυ 
Δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε κάποιο κανόνα, αλλά το να εντοπίσετε ποια ακριβώς είναι η συχνότητα των ερωτικών σας επαφών είναι μια πολύ καλή αρχή. Κρατήστε ημερολόγιο για ένα μήνα.  Παρατηρήστε όχι μόνο τη συχνότητα αλλά και αν έχετε κάποιο συγκεκριμένο χρονικό pattern, όπως ας πούμε αν υπάρχουν ορισμένες μέρες, π.χ Παρασκευές ή Σάββατα, που συναντιέστε ερωτικά.  Αυτή η καταγραφή θα σας χρειαστεί για να κάνετε μια συζήτηση, βασισμένη σε πραγματικά δεδομένα, για το σεξουαλικό σας πρόγραμμα. Ένα ακόμα δίδαγμα που μπορείτε να πάρετε από αυτό το ζευγάρι; Δεν χρειάζεται να περιμένετε κάποια ρομαντική στιγμή για να κάνετε σεξ. Απλώς βάλτε το στο πρόγραμμα.
Δύο φορές την εβδομάδα
Η καθοδική πορεία που βιώνει το συγκεκριμένο ζευγάρι είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο. Η συχνότητα των ερωτικών επαφών τείνει να μειώνεται όσο η σχέση «μεγαλώνει». Όταν η φάση του  ενθουσιασμού και του παράφορου σεξ οδεύει προς το τέλος της, η πράξη αυτή καθαυτή αρχίζει να ακολουθεί ένα ορισμένο μοτίβο. Αυτό δεν σημαίνει ότι είστε καταδικασμένες σε ένα μέλλον χωρίς καθόλου σεξ. Για να αποφύγετε την ερωτική… κατρακύλα, πάρτε όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην μπείτε σε «Πρόγραμμα Απλού Συγκατοίκου». Οργανώστε ραντεβού με περιεχόμενο, φλερτάρετε, κάντε ρομαντικές χειρονομίες… Μπορείτε ακόμα να συμφωνήσετε ότι μία μέρα της εβδομάδας θα κάνετε σεξ οπουδήποτε αλλού εκτός από το κρεβάτι και οποιαδήποτε άλλη στιγμή εκτός από το βράδυ, πριν τον ύπνο.
Μερικές φορές το μήνα
H ποιότητα υποσκελίζει την ποσότητα για ορισμένα ζευγάρια. «Μια δυνατή, ολοκληρωμένη σχέση μπορεί να κάνει το σεξ εξόχως ικανοποιητικό , ακόμα κι αν αυτό γίνεται αραιά. Για να ενισχύσετε αυτόν τον τομέα, μπορείτε να ξεκινήσετε από κοινού μια δραστηριότητα, π.χ. γυμναστήριο ή μαθήματα ζωγραφικής. Το να μοιραστείτε μια περιπέτεια, όσο μικρή κι αν είναι, θα σας κάνει να νιώσετε πιο κοντά ο ένας στον άλλο κι αυτό μεταφράζεται σε ακόμα περισσότερη οικειότητα στο κρεβάτι.
Μία φορά το μήνα
Όταν υπάρχει τόσο μεγάλη διάσταση στις ανάγκες/επιθυμίες ενός ζευγαριού, χρειάζεται οπωσδήποτε ένας ουσιαστικός διάλογος. Σε αυτόν ο καθένας θα πρέπει να δηλώσει τι είναι πρόθυμος να διορθώσει και τι συμβιβασμούς να κάνει – και φυσικά να το εννοεί. Η σχέση του παραπάνω ζευγαριού είναι βιώσιμη γιατί και οι δυο έχουν δεχτεί να «κάνουν πίσω» σε κάτι. Η ισορροπία είναι απλώς ζήτημα χρόνου.
Μερικές φορές το χρόνο
Η χαμηλή λίμπιντο έχει «καταχωρηθεί» ως καθαρά γυναικείο χαρακτηριστικό, ωστόσο οι σύγχρονες έρευνες δείχνουν ότι δεν είναι λίγοι και οι άντρες που αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα. Τα αίτια ποικίλλουν, από ψυχολογικά μέχρι ορμονικά, και η επίσκεψη σε έναν ειδικό θα βοηθήσει να εντοπιστούν. Η στάση άμυνας που τηρεί ο Πέτρος είναι αρκετά συνηθισμένη. Οι άντρες νιώθουν ότι έχουν χάσει ένα μέρος του ανδρισμού τους όταν δεν μπορούν να αποδώσουν σεξουαλικά όσο συχνά «απαιτείται» και οι συζητήσεις γύρω από το θέμα τους προκαλούν δυσφορία ή και θυμό. Το να πειστούν να ζητήσουν τη γνώμη του ειδικού δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση – η πιο σωστή τακτική είναι να του παρουσιάσετε την επίσκεψη ως μια ευκαιρία να διορθώσετε και οι δύο τα ερωτικά σας «μειονεκτήματα». Μπορείτε επίσης να αρχίσετε να εκφράζετε την τρυφερότητα σας με ήπιους τρόπους (φιλιά, μασάζ, χάδια, αγκαλιές), χωρίς να δημιουργείτε ατμόσφαιρα προσμονής για «ολοκλήρωση» – αυτό πιθανόν να τον απαλλάξει από το επιπλέον άγχος. Σταδιακά μπορείτε να ξαναβάλετε την οικειότητα και το ρομαντισμό στη σχέση σας – κι αυτό, με μαθηματική ακρίβεια, θα ξαναβάλει και το σεξ στο παιχνίδι.
Το σεξ με αριθμούς 19% των γυναικών που συγκατοικούν κάνουν σεξ σχεδόν κάθε μέρα. 39% των παντρεμένων γυναικών με παιδιά κάνουν σεξ μια δυο φορές την εβδομάδα. 27% των γυναικών που έχουν σχέση κάνουν σεξ 1-2 φορές την εβδομάδα. 15% των single γυναικών κάνουν σεξ 1-2 φορές το μήνα.  9% των γυναικών που έχουν σχέση κάνουν σεξ μερικές φορές το μήνα. 37% των γυναικών που συγκατοικούν κάνουν σεξ 1-2 φορές την εβδομάδα. 25% των παντρεμένων γυναικών κάνουν σεξ 3-5 φορές την εβδομάδα. 23% των γυναικών που συγκατοικούν κάνουν σεξ μερικές φορές το μήνα. 20% των γυναικών που έχουν σχέση κάνουν σεξ σχεδόν κάθε μέρα. 41% των παντρεμένων γυναικών κάνουν σεξ 1 φορά την εβδομάδα. 28% των παντρεμένων γυναικών με παιδιά κάνουν σεξ μερικές φορές το μήνα.

myself.gr