Σελίδες

Ο πεντάλογος του ψαρωτικού γκόμενου





Η μια φράση που δεν θέλεις να ακούσεις ποτέ από γυναικεία χείλη, είναι το επάρατο «O Στέφανος; Ο Στέφανος είναι το καλύτερο παιδί! Ψυχούλα!». Μπορείς να το θεωρήσεις επίσημη σφραγίδα στην ταφόπλακα οποιασδήποτε ερωτικής βλέψης μπορεί να είχες για το κορίτσι.



Φυσικά αν ρωτήσεις οποιαδήποτε γυναίκα, θα σου πει ότι ψάχνει «ένα καλό παιδί» και πως «είναι με το Μητσάρα το Σέρτικο γιατί άααχμ, να μωρέ και για πες, τι άλλα;».
Η λίστα που συντάξαμε με κόπο, αγάπη και μεράκι για σας, δεν είναι σε καμία περίπτωση το Α και το Ω της αντρικής ύπαρξης. Για την ακρίβεια, μπορεί να μην πληροίτε ούτε μια από τις προϋποθέσεις της και να απολαμβάνετε παρ’ ολ’ αυτά μια εξαιρετική ερωτική ζωή. Σε κάποιο παράλληλο Σύμπαν. Όπου δικέφαλα σκυλιά τριγυρνάνε καβάλα σε ρόζ μονόκερους και όλοι απολαμβάνουν παγωμένο γιαουρτάκι σε εξήντα δυο υπέροχες γεύσεις, κάθε μέρα, όλη μέρα. Όχι, η πολιτικώς μη ορθή λίστα μας, γράφτηκε και στέκει, ακριβώς γιατί δουλεύει.

γκόμενος, τέλειος γκόμενος, ψαρωτικός γκόμενος, πως να εισαι ο σωστος γκομενος, γκομενο πως να βρω, πως να ριξεις μια γκομενα, πρωτος γκομενος, σχεσεις, σεξ, αντρες σχεσεις, πως να ειμαι σωστος αντρας
 
Ψάρωμα #5 : Αν έχει ρόδες, το τσουλάς.
Ακούγεται κλισέ, μπανάλ και σχεδόν χαζό («Αφού ρε μάστορα, όλος ο κόσμος οδηγεί, ακόμα και το ζαβό ξαδερφάκι μου!») αλλά θα εκπλαγείς με το πόσους πόντους χάνεις στα μάτια μιας γυναίκας όταν διαπιστώσει ότι πιστεύεις πως το καρμπυρατέρ έχει κάποια απροσδιόριστη σχέση με τους υδατάνθρακες. Είναι από εκείνα τα ύπουλα χαρακτηριστικά, που δε μετράνε παρά μόνο αρνητικά, σε περίπτωση που δεν τα έχεις. Δεν είναι ανάγκη να είσαι το είδωλο Gosling από το Drive, αλλά αν δεν μπορείς να ξεπαρκάρεις χωρίς να γκρεμίσεις δυο μάντρες, θα έχεις πρόβλημα.
Extra Bonus: Όσο περισσότερα και πιο εξωτικά πράγματα μάθεις να οδηγείς και να πιλοτάρεις, τόσο το καλύτερο. Χειράμαξες, νεροχελώνες και το παλιό σου ποδήλατο με τις βοηθητικές, εξαιρούνται.
 
Ψάρωμα #4 : Μπιλιάρδο σαν το Newman, Πόκερ σαν τον Ungar.
Μπορεί πραγματικά να έχεις κατακτήσει την απόλυτη εσωτερική αρμονία και να ξηγιέσαι Tai Chi Master πέμπτου επιπέδου. Τρισεύγε. Όταν ανοίξεις το στοματάκι σου και πας να εξηγήσεις τα περί σφαιρικά παθητικής ομοιογένειας του chi, θα πρέπει η κοπέλα να σε γουστάρει πραγματικά πολύ ώστε να κρύψει επιτυχώς το χασμουρητό της. Το μπιλιάρδο και το πόκερ, είναι βρώμικα, ανήθικα και άρρηκτα συνδεδεμένα με την ρεμαλοπερσόνα που θα σου φέρει τα μέγιστα κέρδη σε γλυκές καμπύλες. Όλες αυτές οι κλισέ σκηνές που έχεις δει σε έργα από τα μικράτα σου ως τώρα; Είναι εκεί γιατί είναι όλες αλήθεια. Kαι δουλεύουν κάθε φορά.
Extra Bonus: Το να είσαι απλά μετριοκαλός σε αυτά τα δυο ευγενή αθλήματα, αρκεί για το ψάρωμα. Αν είσαι αληθινά καλός και βγάζεις και σταθερό εισόδημα όμως, αλλάζεις αυτομάτως κατηγορία, τα επίπεδα κινδύνου σου ανεβαίνουν κατακόρυφα και αντίστοιχα οι μετοχές σου.


γκόμενος, τέλειος γκόμενος, ψαρωτικός γκόμενος, πως να εισαι ο σωστος γκομενος, γκομενο πως να βρω, πως να ριξεις μια γκομενα, πρωτος γκομενος, σχεσεις, σεξ, αντρες σχεσεις, πως να ειμαι σωστος αντρας
 
Ψάρωμα #3: Να ξέρεις πολλά, να λες ελάχιστα και όσο πιο φλου είναι, τόσο το καλύτερο.
Pop Quiz : Τι κοινό έχουν οι Johnny Depp, Ethan Hawke και Axl Rose *εκτός* του ότι άπαντες διανύουν την πέμπτη δεκαετία του βίου τους;
Γρήγορη απάντηση για να μη μου παιδεύεσαι: Είναι όλοι καραμπινάτα sex symbols, με στρατιές γυναικών κάθε ηλικίας και κουλτούρας να αγνοούν επιδεικτικά τα όποια ελαττώματά τους και να τους λατρεύουν άνευ όρων. Και το επιχείρημά σου περί φραγκάτων ψηλέ δε στέκει, γιατί η συγκεκριμένη τριάδα είχε τα λυσσασμένα γκρούπια από πίσω ακόμη και όταν ήταν με δυο τσίχλες κι ένα τάλιρο στην τσέπη. Η απάντηση που ψάχνεις, είναι το μυστίκ.
Αν όλες οι Ντεπίτσες, Χωκίτσες και Ροουζίτσες (sic) τους είχαν κάθε μέρα στο σπίτι με το σώβρακο, τη μπύρα στο χέρι και τους άκουγαν να προσπαθούν να εξηγήσουν στο τηλέφωνο πως «Όχι ρε μάνα, θα θυμάμαι να βάζω καπότα ρε μάνα, ναι ρε μάνα, είμαι σαράντα χρονών ρε μάνα» ενδεχομένως θα σχημάτιζαν πολύ διαφορετικές απόψεις.
Λίγες εμφανίσεις, λίγα λόγια και πάντα αμφίσημα. Όσο περισσότερα διαβάζεις και μαθαίνεις, τόσο λιγότερα νιώθεις την ανάγκη να πεις, γιατί απλά, ξέρεις τι θα δουλέψει και πότε, ώστε να πάρεις αυτό που θέλεις.
γκόμενος, τέλειος γκόμενος, ψαρωτικός γκόμενος, πως να εισαι ο σωστος γκομενος, γκομενο πως να βρω, πως να ριξεις μια γκομενα, πρωτος γκομενος, σχεσεις, σεξ, αντρες σχεσεις, πως να ειμαι σωστος αντρας

Extra Bonus: Δοκίμασε, ειδικά όταν σε ρωτάνε τίποτε δακρύβρεχτο και γκομενικό (το all time classic ψυχαναγκαστικό «Μ’αγαπάς;» έρχεται στο νου) να απαντάς κοιτώντας τες με μεγάλη ένταση στα μάτια και μουρμουρίζοντας κάποια μισόλογα που δεν ολοκληρώνεις ποτέ. Θα εκπλαγείς με την αποτελεσματικότητα αυτής της φαινομενικά ηλίθιας αλλά ουσιαστικά ιδιοφυούς προσέγγισης, γνωστής και ως Midnight Mark’s Way.
 
Ψάρωμα #2 : Μάθε να πίνεις σαν άνθρωπος. Έστω, ψαράνθρωπος.
Το αλκοόλ είναι δώρο, φάρμακο και υπερ-πολύτιμο εργαλείο στη δύσκολη και ατελείωτη ανηφόρα της ζωής. Μάθε να το σέβεσαι, να το αγαπάς και να το καταναλώνεις όσο και όπου πρέπει. Να κυλιέσαι στους δρόμους ωσάν τον Άγγλο τουρίστα ξερνοβολώντας και να φωνάζεις «Άτιμη τι μο’καμες, μ’έκλεισες το σπίτι…» έχει μια Παντελιδική γοητεία, αλλά αποτελεί εγγυημένο γυναικοδιώχτη. Μάθε να ξεχωρίζεις τα καθαρά ποτά από τις μπόμπες και μην παραγγέλνεις ποτέ για να το παίξεις μάγκας. Ο σωστός πότης είναι μερακλής, όχι κοκοράκι.

Ψάρωμα #1: Αγάπα και φρόντιζε το σώμα σου, είναι το σπουδαιότερο εργαλείο που θα έχεις ποτέ.
Και δε μιλάμε για ψυχασθένειες τύπου «Σήμερα έφαγα 3.211 θερμίδες, πρέπει λοιπόν να πάω γονατιστός ως την Παναγιά τη Σουμελά και να σταματάω για πουσάπς ανά δεκάλεπτο». Το να διατηρείς ένα όμορφο και γυμνασμένο σώμα, εκτός από θέμα υγείας, κάνει τεράστια διαφορά, ειδικά όσο θα μεγαλώνεις και θα βλέπεις τον περίγυρο να μπαταλεύει με ανησυχητικούς ρυθμούς. Χρειάζεται θυσίες, σκυλίσια επιμονή και υπομονή αλλά αυτά ακριβώς είναι τα χαρακτηριστικά που μας κάνουν άντρες. Το πόσα αντέχουμε μέχρι να φτάσουμε στο πολυπόθητο σκοτεινό μας όνειρο.

γκόμενος, τέλειος γκόμενος, ψαρωτικός γκόμενος, πως να εισαι ο σωστος γκομενος, γκομενο πως να βρω, πως να ριξεις μια γκομενα, πρωτος γκομενος, σχεσεις, σεξ, αντρες σχεσεις, πως να ειμαι σωστος αντρας

Και βουαλά, Τακτικέ Αναγνώστη.
Πέντε μικρά, κλισέ και υπέρ-αποτελεσματικά «ψαρώματα», που θα σε βοηθήσουν εκεί που δεν το περιμένεις. Και μιας και είμαστε στο θέμα, ελπίζω να έμαθες κιθάρα ή πιάνο στα μικράτα σου. Δεν χρειάζεται να ‘σαι μαέστρος, αλλά αν μπορείς να τραγουδήσεις δυο κουπλέ από κάτι παλιό και ξεχασμένο με την απαραίτητη δόση ειλικρίνειας, θα κάνεις τη ζωή σου απείρως ευκολότερη… και ομορφότερη.