Σελίδες

Ο Παύλος στο χώμα και ο Ρουπακιάς στη φυλακή – Καταπέλτης ο εισαγγελέας τον έστειλε στο κελί


Ο Παύλος στο χώμα και ο Ρουπακιάς στη φυλακή – Καταπέλτης ο εισαγγελέας τον έστειλε στο κελί

Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο 45χρονος δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, ο οποίος απολογήθηκε σήμερα,  ενώπιον της 6ης τακτικής ανακρίτριας Πειραιά.


Τα δάκρυα του Γ.Ρουπακιά δεν κατάφεραν να συγκινήσουν τον εισαγγελέα, ο οποίος ήταν  «καταπέλτης»  στην απόφαση του, καθώς άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή στον ακροδεξιό που έστειλε στον θάνατο τον 34χρονο ράπερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε με ισχυρή αστυνομική δύναμη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών , ενώ στη συνέχεια αναμένεται να μεταφερθεί στο Μεταγωγών και στη συνέχεια στις φυλακές Κορυδαλλού, σε χρόνο που θα κρίνει η αστυνομία.Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γ.Ρουπακιάς κατά την κατάθεσή του στην ανακρίτρια, φέρεται να είπε ότι έχει μετανιώσει για την πράξη του, ενώ τόνισε ότι είχε μια «χαλαρή» σχέση με τη Χρυσή Αυγή στα πλαίσια των συσσιτίων του ακροδεξιού κόμματος. Ο Ρουπακιάς υποστήριξε μάλιστα πως παλιότερα ήταν ενταγμένος σε αριστερό κίνημα.
Το χρονικό της στυγερής δολοφονίας
Αναφορικά με το άγριο έγκλημα στο  Κερατσίνι, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι έπινε τον καφέ του σε μια καφετέρια της περιοχής και στη συνέχεια προσπάθησε να φύγει με το αυτοκίνητό του. Τη στιγμή εκείνη, όπως ισχυρίστηκε, του επιτέθηκαν δύο ομάδες από άγνωστα άτομα και….  ασυναίσθητα χρησιμοποίησε το μαχαίρι. Μάλιστα ο Γ.Ρουπακιάς υποστήριξε πως την ώρα του τραγικού γεγονότος ήταν μόνος του και δεν υπήρχαν άλλοι γνωστοί του.
Ο 45χρονος είπε, επίσης, ότι το θύμα δεν είχε στοχοποιηθεί, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις για το τηλεφώνημα που δέχθηκε τη στιγμή που βρισκόταν στην καφετέρια, ο Ρουπακιάς ισχυρίστηκε πως ήταν από κάποιον γνωστό του που δεν είχε καμία σχέση με το περιστατικό.
«Έκλεισα δύο σπίτια, το δικό μου και του άτυχου παιδιού», φέρεται να είπε βουρκωμένος ο Γ.Ρουπακιάς αλλά δεν κατάφερε να συγκινήσει ΚΑΝΕΝΑΝ!
«Φύλλο και φτερό»  κάνουν το κινητό του
Την ίδια ώρα το κινητό τηλέφωνο του δράστη έχει μπει στο μικροσκόπιο της αστυνομίας  μετά και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τον 45χρονο.
Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., το κινητό τηλέφωνο του δράστη «έχει ήδη μιλήσει», ενώ αυτό που μένει, όπως ο ίδιος υποστηρίζει είναι να ταυτοποιηθούν όλοι οι τηλεφωνικοί αριθμοί οι οποίοι επικοινώνησαν με τον δράστη, ώστε να δει η ΕΛΑΣ αν οι κλήσεις έγιναν από οργανωμένα μέλη της Χρυσής Αυγής και αν υπήρξε προσκλητήριο τάγματος εφόδου.
Οι αρχές “κάνουν focus”σε ένα τηλεφώνηματο οποίο φαίνεται να έγινε από άτομο με υψηλόβαθμη θέση στις τάξεις της Χρυσής Αυγής.
Εξελίξεις αναμένονται από τη Δευτέρα οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επεξεργασίας των στοιχείων από το κινητό.


Πηγή: star.gr