Σελίδες

Μαύροι κύκλοι τέλος


Όλες λίγο πολύ έχουμε το μεγάλο πρόβλημα των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια μετά από την καθημερινή κούραση και τα ξενύχτια. Προσπαθούμε να τους καλύψουμε με διάφορα καλλυντικά αλλά αυτοί κάνουν πάλι την δυσάρεστη εμφάνιση τους παίζοντας με τα νεύρα μας.

1.  Για να καλύψεις τέλεια τους μαύρους κύκλους μην χρησιμοποιήσεις πολύ λευκό κονσίλερ, διότι λευκό κονσίλερ και μαύροι κύκλοι μαζί έχουν σαν αποτέλεσμα αντιαισθητικούς γκρίζους κύκλους.

2.  Η απόχρωση του κονσίλερ που θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να έχει πορτοκαλί βάση, γιατί το πορτοκαλί εξουδετερώνει τους μαύρους κύκλους με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

3.  Πόσο ανοιχτόχρωμο θα είναι το κονσίλερ σου; Η απόχρωση του θα πρέπει να είναι μόνο μισό τόνο πιο ανοιχτή από την απόχρωση του μέικ απ που έχεις επιλέξει για το υπόλοιπο πρόσωπο.

4.  Αποφεύγεις την υπερβολική ποσότητα γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας ρυτίδες έκφρασης.

5.  Πώς το απλώνεις; Βάζεις ελάχιστη ποσότητα πάνω από το κόκκαλο ακριβώς δίπλα στη μύτη και με ταμποναριστές κινήσεις το απλώνεις ως την έξω άκρη του ματιού.

6.  Φροντίζεις να φωτίσεις με το κονσίλερ και τις κόγχες των ματιών, καθώς αυτή η κίνηση ματ χαρίζει πιο λαμπερό και ξεκούραστο βλέμμα.

7. Στη συνέχεια, απλώνεις μια ελάχιστη ποσότητα κονσίλερ στο κινητό βλέφαρο, γιατί έτσι δημιουργείς μια βάση για τη σκιά ώστε να έχει μεγαλύτερη διάρκεια.