Σελίδες

Καθαρό πρόσωπο… μακιγιάζ δεν φοβάται.




Ειδικά αν ξέρεις τα μυστικά του σωστού ντεμακιγιάζ και χρησιμοποιείς τα σωστά προϊόντα φροντίδας, η επιδερμίδα σου θα «πάρει ανάσα»! 
Πολύ λίγες ασχολείστε με το σωστό ντεμακιγιάζ. Κι όμως είναι το κλειδί για να δείχνει το πρόσωπό μας καθαρό και νεανικό, κάθε πρωί. 

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙA: Γνωρίζω γυναίκες που καθαρίζουν την επιδερμίδα τους  με παιδικά μαντηλάκια! Δεν έχουν αποτέλεσμα και όταν τους το επισημαίνω ακούω την «κλασική» απάντηση: «Η επιδερμίδα των παιδιών είναι τόσο ευαίσθητη που σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν τα μαντηλάκια επιβαρυντικά». Η επιδερμίδα όμως των παιδιών ποτέ δεν είναι καλυμμένη με τις ποσότητες μακιγιάζ που έχει ένα γυναικείο πρόσωπο. Επίσης τα προιόντα του μακιγιάζ είναι εμπλουτισμένα με συστατικά μεγάλης σταθερότητας, που κάνουν το ντεμακιγιάζ μια δύσκολη υπόθεση.


ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΣΤΑΘΕΡΑ. Η διαδικασία του ντεμακιγιάζ πρέπει να είναι απαλή και να μην αφήνει την επιδερμίδα αφυδατωμένη ή ερεθισμένη. Γι’ αυτό το λόγο είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς ένα προϊόν ειδικά σχεδιασμένο για αδιάβροχο ή πολύ σταθερό μακιγιάζ ή τα ειδικά λάδια ντεμακιγιάζ τα οποία δεν ξηραίνουν την επιδερμίδα. 
Οι σωστές κινήσεις: 1. Άπλωσε μία μικρή ποσότητα από το προϊόν στα δάχτυλα και κάντε απαλό μασάζ στα βλέφαρα, τα φρύδια στα χείλη αλλά και σε ολόκληρο το πρόσωπο. Με αυτό το τρόπο απαλαίνει η επιδερμίδα και διαλύεται σιγά σιγά το μακιγιάζ χωρίς να χρειάζεται να τρίβεις βίαια το πρόσωπό σου. 2. Πάρε ένα επίπεδο βαμβακερό δίσκο (αυτοί που είναι σαν μπάλες δεν έχουν σωστή εφαρμογή) και ρίξε ελάχιστο λάδι καθαρισμού. 3. Πέρασε με το βαμβάκι όλα τα σημεία του προσώπου που είχες καθαρίσει προηγουμένως. 
SOS: Είναι σημαντικό οι κινήσεις που θα κάνεις σ αυτή τη φάση στο βαμβάκι να ακολουθούν μία κατεύθυνση. Από πάνω προς τα κάτω ή αντίθετα. 


ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ. Όταν έχεις να αφαιρέσεις αδιάβροχη μάσκαρα χρησιμοποίησε απαραίτητα ένα προιόν ντεμακιγιάζ με προδιαγραφές για αδιάβροχο ή πολύ σταθερό μακιγιάζ. Τα απλά προϊόντα ντεμακιγιάζ θα χρειαστούν τρίψιμο για να αφαιρέσουν το χρώμα και στο τέλους θα σπάσουν τις βλεφαρίδες σου. 
Οι σωστές κινήσεις: 1. Βάλε στο ειδικό βαμβάκι αρκετή ποσότητα από το προϊόν ντεμακιγιάζ και πίεσε απαλά τις βλεφαρίδες σου για μερικά δευτερόλεπτα ώστε να μουλιάσει η μάσκαρα. 2. Στη συνέχεια πίεζοντας ελαφρά σύρε το βαμβάκι προς τις εξωτερικές γωνίες των ματιών. 
SOS: Με αυτή τη τεχνική  αφαιρείς και τα πολύ σταθερά κραγιόν. 



Η ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ. Όταν αφαιρέσεις το μακιγιάζ πλείνε το πρόσωπό  σου με ένα απαλό σαπούνι καθαρισμού ή αφρίζον τζελ. 
Οι σωστές κινήσεις:1. Ξέβγαλε με χλιαρό νερό και σκούπισε την επιδερμίδα  σου με ένα νωπό ύφασμα που απολεπίζει απαλά και αφήνει τους πόρους καθαρούς. 2.Ολοκληρώνεις πάντα με μία πολύ καλή ενυδατική κρέμα.