Σελίδες

Σοκολάτα - Η απόλαυση του σώματος


Σοκολάτα! Ένας από τους μεγαλύτερους γευστικούς πειρασμούς που προσπαθείς καθημερινά να αντισταθείς μιας και γνωρίζεις καλά ότι παχαίνει. Μπορείς όμως να γλιτώσεις τις θερμίδες, να απολαύσεις την ευεξία που προσφέρει (και όχι μόνο) αρκεί να την απλώσεις στο σώμα σου.


- Σοκολατοθεραπεία

  Η σοκολάτα λοιπόν δεν είναι μόνο για τις νύχτες υπογλυκαιμίας. Όλο και περισσότερες εφαρμογές ευεξίας και υγείας εκμεταλλεύονται τις ευεργετικές της ιδιότητες για το δέρμα και τη διάθεση, χάρη στα μεταλλικά άλατα, στα αντιοξειδωτικά συστατικά και στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β που περιέχει. Έτσι γεννήθηκε η σοκολατοθεραπεία. Μια συνολική συνεδρία με βάση τη σοκολάτα και μια σειρά από ευεργετικά αποτελέσματα. "Είναι μια θεραπεία που απευθύνεται σε όποιον λατρεύει τη σοκολάτα. Η μυρωδιά που βγάζει η σοκολάτα στο ινστιτούτο σου δίνει την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε εργοστάσιο σοκολάτας" αναφέρει ο Χρήστος Τσεκούρας φυσικοθεραπευτής. 


- Πως γίνεται

1. Η διαδικασία ξεκινά με ένα peeling το οποίο είναι επίσης σοκολάτας, προκειμένου να ανοίξουν οι πόροι. 
2. Στη συνέχεια απλώνεται η μάσκα σοκολάτας και το σώμα καλύπτεται με μια κουκούλα. 
Η κουκούλα αυτή διοχετεύει ατμό που λιώνει περισσότερο τη σοκολάτα και στη συνέχεια δημιουργεί μια κρούστα επάνω στο σώμα.
3. Τέλος, το σώμα ξεπλένεται από τη σοκολάτα (χωρίς να είσαι υποχρεωμένη να σηκωθείς από το ειδικό κρεβάτι), γίνεται επάλειψη με ειδική ενυδατική και είσαι έτοιμη να φύγεις


-Σε τι βοηθάει

Η σοκολατοθεραπεία είναι ένα θεραπευτικό μασάζ που μπορεί βοηθήσει σε διάφορα επίπεδα:
Καταπολεμά το στρες: Από μόνο του ένα μασάζ είναι χαλαρωτικό και ευεργετικό. Αυτό, σε συνδυασμό με την σοκολάτα είναι ο τέλειος συνδυασμός. Η μυρωδιά της απελευθερώνει ενδορφίνες στον εγκέφαλο και βοηθά να διώξεις το άγχος και το στρες και να νιώσεις καλύτερα. Η εμπειρία για το άτομο στο οποίο εφαρμόζεται η σοκολάτα είναι μοναδική: το ευχάριστο άρωμα που αναδύεται κάνει ακόμη πιο ευχάριστη τη συνεδρία αφού μέσω της διαδερμικής διείσδυσης και της όσφρησης εκκρίνονται στον εγκέφαλο ενδορφίνες, ορμόνες που προκαλούν μια αίσθηση ευφορίας, χαράς και ευεξίας.
Καταπολεμήσεις την κυτταρίτιδα: Τα φυτικά συστατικά της σοκολάτας, ο άργυλος και το ιποκάστανο έχουν εκπληκτικές ιδιότητες στην εξάλειψη της αντιαισθητικής όψης πορτοκαλιού. Η μάσκα που εφαρμόζεται στη θεραπεία, περιέχει και άλλα φυσικά συστατικά όπως άργιλο, ιχνοστοιχεία, λάσπη από ηφαιστιογενή εδάφη και ιπποκάστανο.
- Συμβάλει στην απάλειψη των κυρσών στα πόδια, αλλά και σε διάφορα οιδήματα που μπορεί να έχει κανείς στο σώμα του.
- Ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος, έχει αντιφλεγμονώδη δράση και αυξάνει τη λεμφική παροχέτευση.


-Τρώγεται;

Η σοκολάτα που χρησιμοποιείται είναι ένα απολύτως φυσικό προϊόν. Παρόλα αυτά το μείγμα που χρησιμοποιείται δεν είναι ακριβώς αυτό που θα έβαζες σε ένα απολαυστικό fondue. Βέβαια αν τύχει και κάποιος φάει από αυτό δεν πρόκειται να πάθει κάτι.