Σελίδες

Tα DO και DONTs του μακιγιάζ για πρόσωπο με ακμή




Τι θα επιβαρύνει την κατάσταση και πως θα καμουφλάρεις την ακμή με safe τρόπο…
Σίγουρα το βαρύ μακιγιάζ δεν είναι σύμμαχος της ακμής! Προτίμησε τις περισσότερες ώρες να μένεις άβαφη και να περιποιείσαι πολύ καλά και σχολαστικά την επιδερμίδα σου με ειδικά σαπούνια κατά της ακμής, αντηλιακή κρέμα προσώπου με μη λιπαρή σύνθεση, και ειδική θεραπεία από το δερματολόγο αν είναι αναγκαίο.
Αν όμως πρέπει να βαφτείς, ποια προϊόντα είναι προτιμότερο να επιλέξεις;

DΟΝΤ:

1.Απέφυγε τα λιπαρά προϊόντα, όπως foundation ή μέικ απ πολύ βαριά.
2.Να είσαι πολύ προσεκτική με εκείνα τα σημεία του προσώπου που είναι πιο λιπαρά και έχουν τάση για ακμή. Συνήθως το Τα του προσώπου θέλει έξτρα φροντίδα (πιγούνι, μέτωπο, μύτη).
3.Οποιαδήποτε προϊόντα μακιγιάζ με τεχνητά συστατικά, καλό θα ήταν να αποφεύγονται για να μη δημιουργηθεί παραπάνω ερεθισμός στο πρόσωπο.




DO:
1.Επέλεξε φυσικά καλλυντικά που δεν φράζουν τους πόρους και δεν ερεθίζουν το δέρμα.
2.Επίσης προτίμησε να αντικαταστήσεις το βαρύ foundation σου με μια ελαφριάς σύνθεσης πούδρας, που προσφέρει το ίδιο ματ αποτέλεσμα.
3.Πλύνε πολύ συχνά τα πινέλα του μακιγιάζ χρησιμοποιώντας το σαπούνι προσώπου σου, για να μην επαναμολύνεις την επιδερμίδα σου.
4.Μην ξεχνάς ποτέ το καλό ντεμακιγιάζ (πάντα με προϊόντα που δεν έχουν λιπαρή σύνθεση), και το καλό πλύσιμο του προσώπου.