Σελίδες

8 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ .




Είναι το μικρό μυστικό χαράς και απόλαυσης στη καθημερινότητα πολλών ανθρώπων .
Ένα κομμάτι σοκολάτας είναι πάντα εκεί για τις δύσκολες ώρες . Μία ολόκληρη βιομηχανία έχει στηθεί εδώ και χρόνια , σχεδόν ”από πάντα” γύρω από την τεράστια ροπή των ανθρώπων στο αγαπημένο υλικό .

Έχει κατηγορηθεί για πολλά , και κυρίως για τις πολλές της θερμίδες , ωστόσο εάν ψάχνατε κάποιες δικαιολογίες για να στηρίξετε την γλυκιά σας συνήθεια , τώρα τις έχετε , και μάλιστα επιστημονικά αποδεδειγμένες .
Πολλές έρευνες από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως , έχουν δείξει κατά καιρούς  , πως τα οφέλη της σοκολάτας στην υγεία μας , είναι πολύ περισσότερα από εκείνα για τα οποία την κατηγορούν .
Ψάξαμε και βρήκαμε λοιπόν για εσάς οκτώ από τους πιο ενδιαφέροντες επιστημονικούς λόγους για τους οποίους θα έπρεπε να συνεχίσετε να αγαπάτε την αμαρτία της σοκολάτας !!
Φυσικά να σημειωθεί πως όταν οι ειδικοί αλλά και οι ερευνητές μιλούν για την σοκολάτα , δεν αναφέρονται στα περισσότερα σε όλους μας γνωστά σκευάσματα των εταιριών , τα οποία έχουν μεγάλες ποσότητες συντηρητικών , χρωστικών , ζάχαρης και λιπαρών , αλλά για την ακατέργαστη έως και σπιτική σοκολάτα η οποία λαμβάνεται πάντα σε υπεύθυνες ποσότητες .

giphy 8 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ .
Δείτε τις υγιεινές αφορμές για την γλυκιά συνήθεια :
  1. Η σοκολάτα βοηθάει στην καλύτερη  απομνημόνευση ημερομηνιών και αριθμών ..
  2. Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού ενάντια στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου..
  3. Θα μπορούσε επίσης να κάνει τα άτονα μαλλιά πιο φυσικά λαμπερά ..
  4. Βοηθάει στην διατήρηση ενός υγιούς Δείκτη Μάζας Σώματος (ΒΜΙ) ..
  5. Μία καθημερινή μικρή ποσότητα μαύρης σοκολάτας μπορεί να προασπίσει την καρδιά από φλεγμονές , υπαίτιες για καρδιακές παθήσεις ..
  6. Έρευνες έδειξαν πως ένα συστατικό του κακάο της σοκολάτας βοηθάει στο να σταματήσει ο βήχας  ..
  7. Ένα μικρό κομμάτι μαύρης σοκολάτας , θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση των πιθανοτήτων παρουσίασης και ανάπτυξης του διαβήτη ..
  8. Η σοκολάτα στέλνει αίμα στον εγκέφαλο και σύμφωνα με αυτό έρευνες έδειξαν πως μπορεί ακόμα και να βελτιώσει την όρασή μας έως και σε συνθήκες όπως είναι το σκοτάδι ..
Τώρα έχετε όλες τις δικαιολογίες που χρειάζεστε για να συνεχίσετε να παραδίνεστε στην καθημερινή σας απόλαυση !!

groov-e.gr