Σελίδες

Η ιστορία των All Stars…Τα All-Stars μετράνε κάτι λιγότερο από έναν αιώνα ζωής.
Δύο πράγματα είναι σίγουρα α) για να καθιερωθούν έχουν περάσει από τα χίλια κύματα και β) σήμερα θεωρούνται το απόλυτο sneaker που ταιριάζει με όλα τα look. Από το 1917, όταν αυτά έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση έως και σήμερα, τα Converse All-Stars έχουν συνδεθεί με πάρα πολλά στυλ , έχουν εξαφανιστεί από την μόδα , έχουν επιστρέψει δριμύτερα και έχουν φορεθεί από μικρούς και μεγάλους. Και εν έτη 2013, μπορεί να θεωρούνται συνώνυμο της alternative γενιάς, αλλά όλοι ξέρουμε ότι δεν θα μείνουν εκεί. Άλλωστε όποιος είναι από 30 και πάνω θα θυμάται ότι τα All-Stars ήταν για ένα μεγάλο φεγγάρι το αγαπημένο παπούτσι στο NBA, ενώ στη δεκαετία του ’90 ο Kurt Cobain και η παρέα του το μετέτρεψαν στο must sneaker της grunge σκηνής.

converse3
Και επειδή ποτέ δεν ξέρεις προς τα που θα πάει η μόδα, μάθε 5 πράγματα τα για τα Converse. Έστω κι αν σήμερα δεν τα φοράς.
1. Τα Converse ουσιαστικά εμπνεύστηκαν από τον Marquis Mills Converse, όταν εκείνος γλίστρησε από μια σκάλα. Τότε αποφάσισε να φτιάξει παπούτσια που να έχουν σόλα από καουτσούκ.
Converse_All_Star-logo-356AE2F61A-seeklogo.com
2. Για τα πρώτα 60 χρόνια, έβγαιναν μόνο σε 5 χρώματα. Αλλά κανέναν δεν ενοχλούσε αυτό, γιατί και τα 5 ήταν καταπληκτικά.
1461208
3. Όσο κι αν σου μοιάζει απίστευτο, καθώς του άρεσαν τα ρούχα που έβγαζαν μάτι και τα χοντροκομμένα παπούτσια με τακούνι, ο Elvis Presley ήταν φανατικός συλλέκτης Converse.
elvis
4. Από το 1917, που έκαναν την εμφάνισή τους, έως σήμερα, έχουν πωληθεί παγκοσμίως περισσότερα από 550 εκατομμύρια ζευγάρια.
images

5. Κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι στρατιώτες των ΗΠΑ φορούσαν Converse κατά την διάρκεια της εκπαίδευσής τους.
2263722651-8b1eb13d10-jpg