Σελίδες

Υπάρχει ποικιλία στις φιλίες;


Η λέξη φιλία προέρχεται από τη λέξη φιλώ, που σημαίνει αγαπώ. 
Για τους Έλληνες φιλοσόφους, η λέξη αυτή εξέφραζε την αρετή, ένα δώρο των θεών. Υπάρχουν φιλίες διαφόρων διαμετρημάτων και ρυθμών. Ορισμένες γεννιούνται λίγα λεπτά μετά τη γνωριμία. Άλλες χρειάζονται χρόνια για να παγιωθούν και να αναπτυχθούν. Υπάρχουν φιλίες περιστασιακές, πρόσκαιρες, και σχέσεις που μας συνοδεύουν στον δρόμο ολόκληρης της ζωής μας.

Η τελευταία κατηγορία φίλων, είναι αυτές που αξίζουν τον κόπο. Αυτές που διαρκούν στο χρόνο. Είναι οι άνθρωποι που χαίρονται με την χαρά των φίλων τους και λυπούνται με τα άσχημα. Είναι πάντοτε εκεί χωρίς συμφέρον και ανταλλάγματα. Ξέρουν να στηρίζουν όταν υπάρχει ανάγκη. Δεν φθονούν την επιτυχία αλλά συμβάλλουν με τον τρόπο τους προς την επίτευξή της.
Αυτούς τους ανθρώπους θέλουμε να έχουμε κοντά μας. Τους έχουμε ανάγκη καθώς νιώθουμε την ασφάλεια ότι ανήκουμε κάπου. Σε μια παρέα που μας αποδέχονται και μας αγαπάνε γι” αυτό που είμαστε. Δεν προσπαθούν να μας αλλάξουν ή να ασκήσουν έντονη κριτική στα ψεγάδια μας. Δέχονται τα λάθη μας γιατί πιστεύουν πως είναι το μέσο για να μάθουμε. Ξέρουν να ακούνε το πρόβλημα χωρίς να ακυρώνουν τα συναισθήματά μας.
Εμπιστοσύνη, αμοιβαίος σεβασμός, ανιδιοτελής αγάπη, εξέλιξη, ασφάλεια, ειλικρίνεια, αποδοχή,επικοινωνία, είναι ακριβώς αυτά που θα πρέπει να μας έρχονται στο μυαλό όταν ακούμε τη λέξη φιλία. 
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από το να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που αγαπάς και σ΄αγαπάνε αληθινά. Μην ξεχνάτε να τους το λέτε που και που.