Σελίδες

Οκτώ ευρώ και δέκα λεπτά σε διόδια το Χαλκίδα - Αθήνα με επιστροφή!




Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα μετά τις αυξήσεις στα διόδια πανελλαδικά, για την διαδρομή Χαλκίδα – Αθήνα – Χαλκίδα οι οδηγοί θα πληρώνουν σε διόδια 8,1 ευρώ από 4,2 που πληρώνουν σήμερα ενώ η διαδρομή μέχρι αεροδρόμιο με επιστροφή θα κοστίζει 13,70 ευρώ.




Αναλυτικά τα διόδια στο σταθμό Αφίδνες από 2.10 ευρώ που ήταν σήμερα θα κοστίζουν στους οδηγούς 3.35 ευρώ η απλή διαδρομή και 6.70 με επιστροφή. Σε αυτό προσθέστε τα διόδια που θα ξεκινήσουν να λειτουργούν στο Βαθύ (διαδρομή Χαλκίδα – Σχηματάρι) με κόστος 0.70 ευρώ η απλή διαδρομή και 1.40 ευρώ για την διαδρομή με επιστροφή αντίστοιχα. Μαζί με την κόστος της βενζίνης ένας οδηγός θα χρειαστεί περίπου 30 ευρώ για μία διαδρομή Χαλκίδα – Αθήνα - Χαλκίδα και περίπου 40 ευρώ μέχρι το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Ο νέος σταθμός διοδίων στην διαδρομή Χαλκίδα - Σχηματάρι (θέση Βαθύ) έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει από 1η Ιουλίου του 2015.
Την ίδια στιγμή η αεροπορική εταιρεία Ryanair προσφέρει πτήσεις από Αγγλία για Ιρλανδία, Ολλανδία, Γερμανία και Ισπανία με 15.99 ευρώ.
Αύξηση του κόστους της μετακίνησης  τους θα δουν και όσοι χρησιμοποιούν τα διόδια των Οινοφύτων που η τιμή τους πάει από τα 0.40 ευρώ στα 0.65 ευρώ, ενώ όσοι χρησιμοποιούν τα διόδια της Θήβας θα πληρώνουν 4.05 ευρώ από 2.55 ευρώ που πλήρωναν σήμερα (οι τιμές αφορούν μία διέλευση).

Πηγή: Τα Νέα