Σελίδες

Πώς να φορέσω oversized μάλλινα ρούχα χωρίς να με παχαίνουν; 8 ερωτήσεις για το στιλ σου και οι απαντήσεις τους



Βλέπεις τις διάσημες fashionistas και θαυμάζεις τους συνδυασμούς που κάνουν στα ρούχα και τα αξεσουάρ τους αλλά όταν έρθει η στιγμή να σταθείς μπροστά στην ντουλάπα σε πιάνουν χίλιες ανασφάλειες! Έχεις πολλές ερωτήσεις σε θέματα στιλ κι ομορφιάς, όπως όλες μας άλλωστε! Σήμερα απαντάμε σε 8 από αυτές ώστε να κάνουμε την καθημερινότητά σου πιο εύκολη:

Πώς να φορέσω oversized μάλλινα ρούχα χωρίς να με παχαίνουν;
Από τη φύση τους τα μάλλινα και πλεκτά ρούχα προσδίδουν σε κάθε σιλουέτα κάποιους πόντους παραπάνω. Όμως, οι βασικές αρχές για να μην καταλήξεις να μοιάζεις σαν μια μάζα ρούχων είναι αφενός το σωστό μέγεθος του ρούχου, κι αφετέρου η ισορροπία στις υφές των υπόλοιπων κομματιών. Έτσι, για παράδειγμα, μια μοχέρ ζακέτα, ένα oversized πουλόβερ ή ένα πλεκτό, που δίνουν όγκο στο πάνω μέρος του σώματος, μπορούν να εξισορροπηθούν με ένα skinny τζην, ένα κολάν ή ένα φόρεμα stretch από κάτω.
Το καφέ με το μαύρο ταιριάζουν;
Ο συνδυασμός του καφέ με το μαύρο είναι ένα από τα μεγαλύτερα κι αμφιλεγόμενα κλισέ της μόδας. Ενώ, μερικές γυναίκες το αφορίζουν, κι άλλες το αποδέχονται, η αλήθεια (και συγκεκριμένα το καλό γούστο) είναι κάπου στη μέση. Σε γενικές αρχές, μια καπαρντίνα σε καφέ χρώματα ταιριάζει σε ένα total μαύρο σύνολο ή μαύρο φόρεμα. Για να είσαι στιλάτη και κομψή κάθε στιγμή, χωρίς να υποπέσεις σε πιθανά στιλιστικά σφάλματα, μπορείς να συνδυάσεις το μαύρο με το καφέ χρώμα με τους παρακάτω τρόπους. O ένας είναι έχοντας ως βάση ένα κλασικό jeans παντελόνι και ένα λευκό πουκάμισο, παίζοντας έπειτα με τα χρώματα σε αξεσουάρ, όπως ένα λεοπάρ φουλάρι, καφέ μπότες, χρυσά κοσμήματα και μια μαύρη καπαρντίνα ή σακάκι. Εναλλακτικά μπορείς να χαλαρώσεις τη μονοχρωμία ενός μαύρου συνόλου με χρυσά κοσμήματα, κι ένα φουλάρι που περιλαμβάνει μοτίβα καφέ και μαύρων αποχρώσεων.
Tι μπορώ να κάνω για να μην γλιστράνε τα εσώρουχα που έχουν σιλικόνη;
Κάποια ήδη εσωρούχων, όπως σλιπάκια, strapless σουτιέν και κάλτσες, έχουν στην εσωτερική πλευρά τους λεπτά φιλμάκια σιλικόνης για να μη γλιστράνε. Συνήθως γλιστράνε και φεύγουν από τη θέση τους, δημιουργώντας μας στιγμές αμηχανίας, καθώς πρέπει να τα «τραβάς» στη θέση τους κάθε τρεις και λίγο, γιατί είναι σε λάθος νούμερο και εξαιτίας της λιπαρότητας της επιδερμίδας. Έτσι, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προμηθευτείς με το κατάλληλο νούμερο σουτιέν ή κάλτσας, και πριν τα φορέσεις να μην χρησιμοποιείς ενυδατικές κρέμες στο σημείο που η σιλικόνη εφάπτεται με το δέρμα.
Σε μπλούζες ή φορέματα που απαιτούν να μην φοράω σουτιέν, τι μπορώ να κάνω;
Δεν υπάρχει κάτι πιο sexy από ένα φόρεμα που αφήνει όλη την πλάτη σε κοινή θέα. Όμως, πολλές γυναίκες τα αποφεύγουν γιατί δεν είναι σίγουρες τι ακριβώς πρέπει να κάνουν από τη στιγμή που δεν πρέπει να φορέσουν στηθόδεσμο. Προς θεού, σε καμία περίπτωση μην επιλέξεις να φορέσεις κάποιο σουτιέν με τιράντα από σιλικόνη-απλά αντιαισθητικό. Αντί αυτού, ανάλογα το μέγεθος του στήθους σου, μπορείς να ακολουθήσεις τις ανάλογες εναλλακτικές. Αν έχεις μικρό στήθος, μπορείς να προμηθευτείς από καταστήματα εσωρούχων αυτοκόλλητα καλύμματα για τις θηλές ή κάποια cups σιλικόνης που στην ουσία είναι σαν σουτιέν χωρίς τιράντες. Τα τελευταία μπορείς να τα βρεις ακόμα και σε καταστήματα με είδη μπαλέτου. Για όσες διαθέτουν μεγαλύτερο στήθος, μια ταινία διπλής όψης ή ένα αυτοκόλλητο ανόρθωσης συγκρατούν το μπούστο σου εκεί που πρέπει χωρίς να πρέπει να ανησυχείς για τυχόν αμήχανες καταστάσεις.
To μπλε με το μαύρο ταιριάζει;
Παλιότερα ένα από τα μεγαλύτερα κλισέ της μόδας ήθελε το μαύρο με το μπλε να μην συνδυάζονται σε καμία περίπτωση. Όμως, τα τελευταία χρόνια αυτό έχει ανατραπεί, και ο συνδυασμός του μαύρου με το μπλε, εκτός ότι έχει κατακλύσει την αγορά, είναι must. Έτσι, για παράδειγμα σε ένα μαύρο outfit να προσθέσεις μπλε ηλεκτρίκ στοιχεία στη μορφή αξεσουάρ ή ενός παλτό. Ενώ, για παράδειγμα σε ένα μπλε φόρεμα, μια μαύρη ζώνη με μαύρες γόβες μπορούν να είναι το ιδανικό συμπλήρωμα.
Ποιες φούστες είναι στη μόδα φέτος;
Μετά από πολλά χρόνια, φέτος ο κόσμος της μόδας ζει το δικό του κίνημα πλουραλισμού. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι όλα τα χρώματα-από το κλασικό μαύρο μέχρι τα παλ και τα έντονα prints, τα μήκη (μίνι, μίντι, μάξι) και στιλ φούστας επιτρέπονται. Δηλαδή, αν κοιτάξεις πιο προσεκτικά τόσο τις προτάσεις των μεγάλων οίκων μόδας όσο και τις συλλογές των μεγάλων πολυκαταστημάτων μαζικής ένδυσης, θα δεις από pencil φούστες και κλος μέχρι καυτά μίνι σε γραμμή Α, πιέτες και ασύμμετρες γραμμές. Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να βγάλεις από την ντουλάπα σου την old style φούστα με πιέτες που έχεις από τη γιαγιά σου, και να την φορέσεις με τα πιο ωραία ψηλοτάκουνα και sexy τοπ σου.
Τι είναι ακριβώς οι skater φούστες;
Οι skater φούστες είναι στη μόδα τις τελευταίες 2 σεζόν. Είναι ψηλόμεσες και το μήκος τους ποικίλει από λίγο πάνω από το γόνατο μέχρι μίνι, συνήθως είναι φτιαγμένες από ανάλαφρα υφάσματα ώστε να μιμούνται την κίνηση της φούστας και των φορεμάτων που φορούσαν στα 90’s τα κορίτσια skaters, από όπου και πήραν το όνομα τους. Ουσιαστικά όμως το trend των skater skirts πάει πολύ πιο πίσω, στη δεκαετία του 80, που από τα κοστούμια χορού έκαναν το άλμα στη ντουλάπα κάθε γυναίκας. Ένας από τους κύριους λόγους που είναι τόσο δημοφιλείς είναι ότι ταιριάζουν σε κάθε σωματότυπο, εξαιτίας της γραμμής τους, καθώς κολακεύουν γυναίκες με μεγαλύτερη περιφέρεια ή όσες έχουν σωσιβιάκι στην κοιλιά.
Πώς να επιλέξω το κατάλληλο ankle boot;
Τα ankle boots, ή κοινώς τα μποτάκια μέχρι τον αστράγαλο, είναι η νέα hot εναλλακτική πρόταση της μόδας τόσο για τις γόβες όσο και τα κλασικά μποτάκια. Το χρηστικό κομμάτι υπαγορεύει ότι τα ankle boots δεν πρέπει να πιέζουν το κόκαλο του αστραγάλου και γενικότερα όταν δοκιμάσει το παπούτσι πριν το αγοράσεις να ελέγξεις να μην εμποδίζει την κίνηση του ποδιού και να μην σε χτυπάει στο αστράγαλο. Από εκεί και πέρα, τα ankle boots που θυμίζουν γραμμή γόβας είναι ιδανικά με κάθε είδους παντελόνι που είναι σε skinny ή cigarette γραμμή, ενώ με φορέματα και φούστες κάθε μήκους σε βοηθάνε να αναδείξεις τα πόδια σου (ανεξάρτητα αν εσύ πιστεύεις ότι μπορεί να είναι κοντά ή χοντρά!). Τα ankle boots που είναι λίγο πάνω από τον αστράγαλο, ενώ ταιριάζουν κι αυτά με skinny jeans, αναδεικνύονται υπέροχα με κάθε είδους harem pants ή loose παντελόνια.