Σελίδες

11 πράγματα που δεν θα γνωρίσουν ποτέ οι επόμενες γενιές




Τα χρόνια περνούν και κάποια πράγματα μένουν μόνο στις αναμνήσεις μας... Όπως τα παρακάτω...


Φορητό κασετοφωνάκι

Πριν από τα mp3, πριν από τα CD, αμέσως μετά τα ραδιόφωνα. Το παίρναμε μαζί μας στις εκδρομές, στην παραλία και μας έκανε παρέα όταν διαβάζαμε...


Ραδιόφωνο με βελόνα

Δεν ήσουν σίγουρος ποιο σταθμό άκουγες, μιας και λειτουργούσε με βελόνα, που δεν ήταν πάντα ακριβείας! Αλλά κανείς δεν θα ξεχάσει την απίστευτη προσμονή για να ακούσει το τραγούδι που ζήτησε παίρνοντας τηλέφωνο στο σταθμό...


Σταθερό τηλέφωνο με καντράν και καλώδια

Δεν υπήρχε αναγνώριση κλήσης, δεν ήταν φορητό, υπήρχε περιορισμός στο πόσο μακριά θα πας με το τηλέφωνο (ανάλογα με το μήκος του καλωδίου σου) και φυσικά είχε καντράν.


Δίσκοι βινυλίου
Την εποχή της ψηφιοποίησης πολλοί έχουν ακόμη τη συλλογή των παλιών δίσκων τους. Δεν μπορείς να πετάξεις ούτε το πικάπ, που τόσο πολύ αγάπησες.


Κιμωλία
Ο χαρακτηριστικός ήχος της κιμωλίας στον μαυροπίνακα όταν ο καθηγητής έγραφε έχει μείνει στο μυαλό σου - χώρια ο ανατριχιαστικός ήχος της όταν τρίζει!
Με τα χρόνια τη θέση τους πήραν οι μεταλλικοί πίνακες και οι μαρκαδόροι, που στέρησαν τις τάξεις από τη ρετρό εικόνα τους!

Δραχμές
Όταν ένα κατοστάρικο είχε πραγματική αξία!

Γραφομηχανή
Ο προάγγελος του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Walkie Talkie
Ήταν επανάσταση - επικοινωνία χωρίς καλώδια! Αγαπημένο παιχνίδι στα 80s.


Φωτογραφικές μηχανές με φιλμ
Δεν ήξερες τι φωτογραφία είχες βγάλει, έπρεπε να περιμένεις για να τις εμφανίσεις και είχες περιορισμό στον αριθμό των φωτογραφιών. Κάποτε το 36άρι φιλμ σού φαινόταν πολυτέλεια!


Dial-up συνδέσεις
Δεν υπάρχει κανείς που να μην θυμάται τον ήχο του Ιnternet όταν συνδεόταν... και τα νεύρα που είχε με τους γονείς του όταν ήθελαν να πάρουν τηλέφωνο και αναγκαζόταν να βγει από το Διαδίκτυο!


Τηλεκάρτες
Ήταν απαραίτητες για την επικοινωνία μας, μέχρι να πάρουμε όλοι κινητό.