Σελίδες

Χρυσά Βατόμουρα 2014: Ποιοί ήταν οι...χειρότεροι της μεγάλης οθόνης;






Μια μέρα μετά την ανακοίνωση για τα Oscar σχεδόν κάθε χρόνο ανακοινώνονται οι υποψηφιότητες για  τα Χρυσά Βατόμουρα, κάθε ηθοποιός του Χόλυγουντ τρέμει στο άκουσμά τους. Πρόκειται για τα αντί-Όσκαρ με τα οποία «επιβραβεύονται» οι χειρότερες κινηματογραφικές ερμηνείες της χρονιάς.

Η Madonna, ο Adam Sandler και ο Arnold Schwarzenegger είναι μερικοί από τους πιο πολυβραβευμένους πρωταγωνιστές, ενώ αξέχαστη έχει μείνει η τελετή του 2011, που βράβευσε τους χειρότερους πρωταγωνιστές στην ιστορία των τριάντα χρόνων του θεσμού. Για την ιστορία, οι χειρότεροι ηθοποιοί όλων των εποχών συμφώνα με τα Χρυσά Βατόμουρα, είναι ο Eddie Murphy, η Paris Hilton, ενώ χειρότερη ταινία αναδείχθηκε το ''Battlefield Earth'', μια ακατανόητη ταινία επιστημονικής φαντασίας με τον John Travolta, που μάλλον και ο ίδιος θέλει να την ξεχάσει.
Στο 2014 είναι πολύ που θα θέλουν να ξεχάσουν αυτή την βραδιά που θα έρθει ανάμεσα τους
Υποψήφιος για τρία βραβεία Όσκαρ και κάτοχος μιας Χρυσής Σφαίρας, ο Τζόνι Ντεπ φιγουράρει πρώτος στη λίστα των Βατόμουρων για την κατά γενική παραδοχή αποτυχημένη ερμηνεία του στην ταινία The Lone Ranger (Μοναχικός Καβαλάρης).
Η βραβευμένη με Όσκαρ Χάλι Μπέρι θεωρείται άξια υποψήφια για το Βατόμουρο της Χειρότερης Γυναίκας Ηθοποιού για τους ρόλους της στις ταινίες The Call και Movie 43, για το οποίο υποψήφια με αξιώσεις είναι επίσης η Ναόμι Ουότς, που προτάθηκε μεν το 2012 για βραβείο Όσκαρ, αλλά τώρα κινδυνεύει να λάβει το βραβείο αυτό για τις ερμηνείες της στις ταινίες Diana και Movie 43.
Υποψήφιος είναι επίσης ο Άστον Κούτσερ, ο οποίος δεν έπεισε κριτικούς και κοινό όταν υποδύθηκε τον ιδρυτή της Apple Στιβ Τζομπς, όπως επίσης ο παλιμπαιδίζων Άνταμ Σάντλερ. Υποψήφιος είναι και ο νεαρός Τζέιντεν Σμιθ, γιός του Γουίλ Σμιθ.
Την 31η υποψηφιότητά του για Βατόμουρο απολαμβάνει ο αδιαμφισβήτητος «βασιλιάς των Βατόμουρων» Σιλβέστερ Σταλόνε, όχι για έναν, αλλά για τρεις ρόλους: στις ταινίες Grudge Match, Bullet to the Head και Escape Match.
Η Ουάτς και η Μπέρι θα αντιμετωπίσουν. . . σκληρό ανταγωνισμό από τις Λίντσεϊ Λόχαν, Σελίνα Γκόμες και την ηθοποιό Τάιλερ Πέρι.
Το φιλμ Movie 43 σαρώνει τις υποψηφιότητες: Χειρότερης Ταινίας, Χειρότερου Σεναρίου, Χειρότερης Σκηνοθεσίας, Χειρότερου Β΄ Γυναικείου Ρόλου, Χειρότερου Συνδυασμού Ηθοποιών. Και μη χειρότερα.
Η ταινία Grown Ups 2 (Οι Μεγάλοι 2) με πρωταγωνιστή τον Άνταμ Σάντλερ ακολουθεί με 3 υποψηφιότητες: Χειρότερης Ταινίας, Χειρότερου Σεναρίου, Χειρότερου Remake, Rip off or Sequel. Για τη Χειρότερη Ταινία είναι επίσης υποψήφιες οι After Earth, The Lone Ranger.
Μεταξύ των αξιοσημείωτων υποψηφιοτήτων είναι εκείνες της Λέιντι Γκάγκα και Κιμ Καρντάσιαν για τα Βατόμουρα του Χειρότερου Β΄ Γυναικείου Ρόλου αλλά και του υποψηφίου για βραβείο Όσκαρ σκηνοθέτη Νάιτ Σιάμαλαν, αυτή την φορά για το βραβείο Χειρότερης Σκηνοθεσίας για την ταινία After Earth.
H 34η απονομή των Βατόμουρων θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου – μια ημέρα πριν την απονομή των βραβείων Όσκαρ.

 See you again 
 Follow me at instagram:
Instagram