Σελίδες

Πώς μπορείτε να κάνετε το άρωμά σας να διαρκεί περισσότερο





Λούζεσαι με το άρωμά σου το πρωί και ως το μεσημέρι, κάθε υποψία του έχει εξατμιστεί; Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;



Όταν ρωτήθηκε η Coco Chanel ( η γυναίκα που έδωσε το Chanel No5 στον κόσμο), που πρέπει να φοράμε το άρωμά μας, εκείνη απάντησε: << όπου θέλει κανείς να φιληθεί >>. Αν και κανένα άρωμα δεν έχει ωραία γεύση, το να το φοράμε στα μέρη στα οποία επιθυμούμε να φιληθούμε, όπως πίσω από τους λοβούς των αυτιών, στη βάση του λαιμού και στους καρπούς, το κάνει να διαρκεί περισσότερο. Επίσης, προτού βάλετε το άρωμα, βάλτε πρώτα κρέμα σώματος. Το άρωμα διαρκεί περισσότερο όταν το δέρμα δεν είναι ξερό αλλά και ενυδατωμένο. Η κρέμα σώματος,  είναι μια πολύ καλή προετοιμασία για να δεχτεί έπειτα το δέρμα, το άρωμα και να διαρκέσει περισσότερο. Δεν χρειάζεται η κρέμα να είναι ίδια με το άρωμά σας, αρκεί μια απλή κρεμά του εμπορίου. Να επιλέγετε αρώματα, τα οποία να είναι από μόνα τους έντονα, έτσι ώστε και από μόνα τους να διαρκούν περισσότερο. Τα αρώματα με βάση το ξύλο, τα musks, διαρκούν σε γενικές γραμμές περισσότερο ,ενώ τα λουλουδάτα αρώματα εξατμίζονται πιο γρήγορα.  

Γενικά μιλώντας μπορείτε να περιμένετε το άρωμά σας να διαρκέσει από 4 ως 8 ώρες, εξαρτάται από την ποιότητα και από το βαθμό περιεκτικότητας του σε αρωματικά έλαια. Οι υψηλές νότες εξατμίζονται πρώτες, μέσα σε λίγα λεπτά (γι΄αυτό πρέπει να περιμένετε λίγο προτού επιλέξετε αυτό που θα αγοράσετε). Οι μεσαίες και οι νότες βάσης αναδεικνύονται 10-15 λεπτά αργότερα. Τα αρώματα διαρκούν 5-6 ώρες, τα eau du parfum3-4 και οι κολόνιες γύρω στις 2 ώρες ενώ τα eau de cologne περίπου 1 ώρα.  Το τι είδος θα διαλέξετε επηρεάζει και τον τρόπο που θα το φορέσετε.

Τα eau de parfum  κυκλοφορούν με ή χωρίς σπρέι και έχουν υψηλό βαθμό συγκέντρωσης σε αρωματικά έλαια ενώ τα eau de toilette είναι ελαφρότερα και μπορείτε να είστε πιο γενναιόδωροι μαζί τους.  Όταν, όμως, φοράτε άρωμα, όσο λιγότερο, τόσο καλύτερα. Τα eau de toilette είναι καλύτερα για το πρωί και μερικές σταγόνες στα μαλλιά είναι το μυστικό για να διαρκέσει η μυρωδιά τους περισσότερο. Μερικά αρώματα αφήνουν λεκέδες στα ρούχα και κηλίδες στα μέταλλα και στις πέρλες οπότε προσέξτε που θα ψεκάσετε. Μια κρέμα σώματος κάτω από το άρωμά σας, με την ίδια μυρωδιά, είναι μια πολύ καλή ιδέα για να διατηρήσετε το άρωμά σας ακόμα περισσότερο. Μπορείτε να ξεκινήσετε με κρέμα σώματος, να συνεχίσετε με άρωμα και να ολοκληρώσετε με κολόνια. Όλα αυτά λειτουργούν καλύτερα σε ελαφρά αρώματα και όχι σε βαριές μυρωδιές. Μακριά από τον ήλιο, σε δροσερό μέρος, μέσα στο κουτί του, ακόμα καλύτερα. Και θα διατηρήσει περισσότερο το άρωμά του.

Από την Ματίνα Παπαμάρκου