Σελίδες

Likeness : Η σοκαριστική δύναμη της εξωτερικής εικόνας






Ο κινηματογραφιστής Rodrigo Prieto ο οποίος έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του Hollywood , σε συνεργασία με την φιλανθρωπική οργάνωση Candescent Films  , δημιούργησαν ένα μικρού μήκους φιλμ που θα συζητηθεί .

Το ”Likeness” πραγματεύεται την εικόνα του σώματος και την δύναμη που έχει για να επηρεάζει την ψυχή και το μυαλό των νέων ανθρώπων  και κυρίως των γυναικών . Η Χιμένα η κόρη του Prieto δεν επιλέχθηκε τυχαία για να πρωταγωνιστήσει η ιστορία της στο φιλμ , καθώς η ίδια της υπέφερε από διατροφικές διαταραχές κατά την διάρκεια της εφηβείας και αποτέλεσε την έμπνευση του φιλμ για τον πατέρα της .
Όλοι οι συντελεστές μαζί , έκαναν μία προσέγγιση σε μορφή ”οδύσσειας” , χωρίς διάλογο , μέσω του οποίου η ”Mia” , πλοηγεί τον θεατή σε ένα σπίτι γεμάτο από αδύνατα καταβεβλημένα μοντέλα , παιδιά υπό την επήρεια ναρκωτικών , ανθρώπους σε χειρουργικά τραπέζια και απροκάλυπτους ”καλοπερασάκηδες” έως κλειδωμένες πόρτες μπάνιου και εμετούς .
Το κοινωνικό μήνυμα του φιλμ , ορίζεται άψογα από τα λόγια των ίδιων των συντελεστών και κυρίως της Χιμένα .
"Δεν είναι πάντα το πρόβλημα η βουλιμία . Είναι η αίσθηση του να είσαι σε μια κοινωνία που σε κρίνει αυστηρά και αισθάνεσαι υποχρεωμένος να κρίνεις αυστηρά και ο ίδιος τον εαυτό σου"
Η εικόνα του σώματος και το αντίκτυπο που έχει η δύναμή της στην ψυχή των νέων παιδιών , κυρίως σε κοινωνίες που βασίζονται στο φαίνεσθαι , είναι ένα πρόβλημα που αυξάνεται ραγδαία.
Ίσως το video περιέχει σκληρές εικόνες για κάποιους , αλλά αποτελεί ταυτόχρονα μία ειλικρινέστατη προσέγγιση του μεγέθους του προβλήματος .

Το likeness έκανε πρεμιέρα φέτος στο Tribeca Film Festival .
Σκηνοθεσία : Rodrigo Prieto / Πρωταγωνιστεί : Elle Fannig