Σελίδες

Είσαι νέος; Στείλε τη φωτό σου στο Having their Say
Οι νέοι της Αθήνας συμμετέχουν σε ένα διαδικτυακό διαγωνισμό. Η νεολαία της Αθήνας – ας την ορίσουμε συμβατικά μεταξύ 15 έως 25 ετών – καλείται να πει αυτά που έχει, να φέρει λόγο. Η έκθεση φωτογραφίας «Having their Say» καλεί τους νέους της πόλης μας, 15-25 ετών, να συμμετάσχουν σε διαδικτυακό διαγωνισμό φωτογραφίας, που ήδη έχει ξεκινήσει να τρέχει, από τις 15 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Μαρτίου.n
Photo: Μανώλης Συμεωνίδης | Ηλικία:19 [Σπουδαστής στο ΤΕΙ Αθήνας - Σχολή Καλλιτεχνικών σπουδών Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών]
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τις φωτογραφίες τους στο havingtheirsay@gmail.com, οι οποίες θα ανεβαίνουν σε σελίδα στο facebook δημιουργώντας κατ’αυτόν τον τρόπο έναν διαδικτυακό χώρο έκφρασης, επικοινωνίας και βιωματικής μάθησης, μία διαδικασία σκέψης και στοχασμού με «ομιλητές» τους νέους. Οι φωτογραφίες στόχο έχουν να παρουσιάσουν τους νέους σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς τους: στην εκπαίδευση, στη διασκέδαση, στη διαδήλωση, στην εργασία, στην ανεργία, στο παιχνίδι, στη δημιουργία, στη μουσική, στη παρέα, στον έρωτα.
n
Photo: Ιωάννα Λογοθέτη | Ηλικία: 15 | Μαθήτρια 1ης Λυκείου στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου. Τίτλος Φωτογραφίας: «Η φιλία είναι ιερή»
Η έκθεση φωτογραφίας «Having their Say» διοργανώνεται από τη Νορβηγική Πρεσβεία της Αθήνας σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ. Η έκθεση ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό από τις 28 Μαρτίου έως τις 25 Απριλίου 2014, στο χώρο του Κέντρου Τεχνών του Δήμου Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας. Αποτελεί ένα εν εξελίξει έργο φωτογραφικής καταγραφής των πτυχών της ζωής των νέων Ευρωπαίων σε μια χρονική περίοδο όπου η Ευρώπη βιώνει μεγάλη αβεβαιότητα με πολλές προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες για νέα ξεκινήματα.
image
Photo: Γιάννης Κόντος
Μετά τη λήξη του open call, διακεκριμένοι Έλληνες φωτογράφοι θα αξιολογήσουν το σύνολο των φωτογραφιών. Οι φωτογραφίες των νεαρώνΑθηναίων στο σύνολό τους θα εκτυπωθούν και θα συνθέσουν μέσα στο χώρο του Κέντρου Τεχνών ένα ομαδικό, πολύχρωμο έργο που θα συνυπάρχει σε «ζωντανό διάλογο» με τις φωτογραφίες από τα υπόλοιπα κράτη.
Στο επίσημο κλείσιμο της έκθεσης που θα διεξαχθεί Κυριακή 13 Απριλίου 2014 θα απονεμηθούν σε δυο νέους υποτροφίες στους τομείς της φωτογραφίας και των εικαστικών.
image
Photo: Ιωάννα Λογοθέτη | Ηλικία: 15 | Μαθήτρια 1ης Λυκείου στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου. Τίτλος Φωτογραφίας: «Η αγάπη υπάρχει παντού γύρο μας»
Η έκθεση γεννήθηκε στα πλαίσια του project «SEA CHANGE» το οποίο ξεκίνησε το 2012 με τη χρηματοδότηση των ΕΕΑ Grants και Norway Grants, αναθέτοντας σε διακεκριμένους φωτογράφους από την Τσεχία, Λετονία, Πολωνία, Ρουμανία και Ελλάδα να καταγράψουν μέσω της δυναμικής της φωτογραφίας στιγμές της νεολαίας των χωρών τους, δημιουργώντας ένα μοναδικό καμβά ιστοριών ικανών να αναδείξουν την προοπτική των επίκαιρων κοινωνικών προκλήσεων της Ευρώπης.
Κεντρική φωτό: Άγγελος Μπαράι | Ηλικία: 19 | Μαθητής στο 3ο Επαγγελματικό Λύκειο Πειραιά - Τμήμα Εφαρμοσμένων Τεχνών. Τίτλος Φωτογραφίας: «Δύναμη στον αγώνα τους η αλληλεγγύη»
Info Open call για αποστολή φωτογραφιών μέχρι τις 15/3. Η έκθεση διαρκεί από τις 28/3 έως τις 25/5. Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, στο Πάρκο Ελευθερίας.
athensvoice.gr