Σελίδες

Πώς τα LEGO κατέκτησαν τον κόσμο τουβλάκι τουβλάκι και έγιναν Ταινία...





Τα Lego μεταφέρονται για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη του κινηματογράφου και με μια λέξη θριαμβεύουν.

Επί τρεις εβδομάδες το «The Lego Movie» βρίσκεται στην κορυφή του αμερικανικού box office κατατροπώνοντας ταινίες όπως το «3 Days to Kill» με πρωταγωνιστή τον Κέβιν Κόστνερ και το ρωμαϊκό έπος καταστροφής «Φωτιά πάνω από την Πομπηία» του Πολ Γ. Σ. Αντερσον που από την περασμένη Πέμπτη προβάλλεται και στην Ελλάδα.

Τα 31,4 εκατ. δολάρια που το «The Lego Movie» είχε σε εισπράξεις κατά τη διάρκεια του περασμένου Παρασκευοσαββατοκύριακου προστίθενται στα 69 εκατ. του πρώτου Σαββατοκύριακου του Φεβρουαρίου και στα 83 εκατ. του δεύτερου. Συνεπώς μέσα σε μόλις 20 ημέρες τα έσοδα της ταινίας στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν φτάσει τα 183,2 εκατ. δολάρια και το γεγονός ότι το κόστος παραγωγής δεν ξεπέρασε τα 60 εκατ. δολάρια δηλώνει πολλά για τον θρίαμβό της. Το «
Lego movie» θα προβληθεί στην Ελλάδα στις 20 Μαρτίου και αναμένεται να σπάσει κάθε ταμείο.

Κάποιες extra πληροφορίες για τα Lego για να είσαι ενημερωμένος για όλα πριν δεις την ταινία.

ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ:

  • Το όνομα Lego που έδωσε στα παιχνίδια του ο Ολε Κερκ Κρίστιανσεν προέκυψε από τα πρώτα γράμματα των λέξεων «Leg Godt» δηλαδή «Παίξε Καλά» στα δανέζικα.
  • Τα τουβλάκια αυτά πωλούνται σε 130 διαφορετικές χώρες.
  • Πωλούνται 7 κουτιά Lego ανά δευτερόλεπτο.
  • Τις ημέρες των Χριστουγέννων πωλούνται 28 κουτιά κάθε δευτερόλεπτο.
  • Υπάρχουν 6 θεματικά πάρκα με Lego σε όλο τον κόσμο.
  • Από το 1978 έως σήμερα έχουν κατασκευαστεί 40 εκατομμύρια ανθρώπινες φιγούρες. (Με χαρακτηριστικό τους το κίτρινο πρόσωπο έως στο 2003. Από το 2004 και μετά κυκλοφόρησε σειρά στο χρώμα του δέρματος.)
  • Θα χρειαστείς 40 δισεκατομμύρια τουβλάκια Lego για να φτιάξεις μια στήλη που θα φτάνει έως το φεγγάρι.