Σελίδες

Διάσημοι πίνακες με πινελιές...Louboutin





Δεν είναι η πρώτη φορά που ο γνωστός φωτογράφος Peter Lippmann συνεργάζεται με τον Christian Louboutin σε μια προωθητική καμπάνια της σειράς του λατρεμένου σχεδιαστή, και μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι δεν είναι ούτε και η τελευταία, καθώς η συγκεκριμένη καμπάνια αφορά τη συλλογή 2011-12. 

H σειρά πορτρέτων εμπνευσμένων από διάφορα έργα τέχνης, τα οποία προορίζονται να υμνήσουν διαφορετικές πτυχές της γυναικείας θηλυκότητας, μας εντυπωσίασε περισσότερο απ' όλες τις συνεργασίες τους.

Η αναπαράσταση διάσημων έργων τέχνης σε εκδοχές με περιεχόμενα μόδας δεν είναι κάτι νέο φυσικά, αλλά υπάρχει μια ιδαιτερότητα στα πορτρέτα του Lippmann. Είναι σαφές ότι ενδιαφέρεται να «αιχμαλωτίσει» το φως και ορισμένα χαρακτηριστικά του αρχικού πίνακα στις φωτογραφίες του, σε αντίθεση με το να δημιουργήσει απλά μοντέρνα αντίγραφα. Και φυσικά, υπάρχει και η σουρεαλιστική πλευρά του να βλέπεις ένα παπούτσι Louboutin σ' ένα αναγεννησιακό πορτρέτο του 15ου αιώνα ή στην αγκαλιά της μητέρας του Whistler.

Είναι αναμφίβολα ενδιαφέρον να βλέπεις παραδοσιακά, συμβολικά ή αλληγορικά στοιχεία, όπως ένα σταυρό ή ένα κρανίο να αντικαθίστανται από τα διάσημα παπούτσια με την κόκκινη σόλα - σίγουρα οι λεγεώνες των γυναικών που λατρεύουν τον Louboutin δεν θα έχουν πρόβλημα.

n
Francisco De Zurbaran – «Saint Dorothy»

n
Jean Baptiste-Camille Corot – «Portrait of a Girl»

n
Francois Clouet – «Elizabeth of Austria»

n

Georges de la Tour – «Magdalene and the Flame»

n
Jean-Marc Nattier – «Marquise D'Antin»

Κεντρική φώτο: James McNeil Whistler - «Whistler's Mother»
Φωτογράφος:Peter Lippmann, Θέμα: Jerome Gonford, Styling: Catherine Gorne, Prop Styling: Annie Bodin, Μαλλιά/μακιγιάζ: Jean Pierre Canavate, Casting: Olivier Duperrin, Art Direction: Jeffrey Blunden, Μοντέλα: Trissan Polas, Sterenn Nogues, Karom Kelly Lippmann, Lia Catreux, Francoise de Stael and Karen Assayag, Retouching: Patrick Toulomond and Lillian Joy, Printers: Fot Paris & Print Model)

athensvoice.gr