Σελίδες

Vibe|Loft: Θρυλική επιστροφή με αέρα ανανέωσης, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης!




Όταν το snobbish WallPaper magazine παρουσίαζε στις συντεταγμένες του κόσμου το θρυλικό Vibe στου Ψυρρή, φυσικά δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η Ευρώπη της κρίσης -πόσο μάλλον η Αθήνα του '14- μπορεί να παρουσιάσει ξανά ένα φαινόμενο. Το συνεχές vibe όμως, είναι τρόπος ζωής. Και η ζωή γεννάει συνεχώς ιδέες.

Και, κάπως έτσι, οι μουσικές του Vibe, που χαρακτήρισαν πριν λίγα χρόνια μια ολόκληρη εποχή, ταξιδεύουν στο χρόνο και στο χώρο για να βρουν τη νέα τους παγκόσμια θέση στο Ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης.
Και εγέννετο το Vibe|Loft!

Εκείνοι που έχουν ζήσει τον αέρα του Lower East Side ή του Williamsburg, προτιμούν χαρακτηρισμούς όπως «cosmopolitan» -αν είναι εύκολοι- ή «fusion» -αν είναι πιο ψαγμένοι- για να χαρακτηρίσουν κάποιο νέο hotspot όπου η μουσική, η εικόνα, οι γεύσεις, η τέχνη και τα performances μπερδεύονται για να στήσουν μία ιδανική ατμόσφαιρα καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Το Vibe Loft απλώς προτίμησε, για άλλη μια φορά, να γίνει leader της νέας λογικής πραγμάτων όσον αφορά το high entertainment. Ακόμα και η «νεοσύστατη» έννοια του Food Bar μετριέται για μικρή αν θέλεις να μιλήσεις για μουσικές που μπλέκονται με video arts και στήνουν μια ολοκληρωμένη οπτικό-ακουστική παράσταση, για γεύσεις που τριγυρίζουν κάθε γωνιά του χώρου και σερβίρονται με τον πιο ασυνήθιστο τρόπο, για «νέας κοπής» cocktails, για live performances ή για τη γενικότερη art friendly φιλοσοφία του Vibe Loft.

Όταν μαθαίνεις ότι η Kate Moss έχασε κάθε προπύργιο αντίστασης και άφησε το τζιν της για να δοκιμάσει το φαγητό του ή ότι η Naomi Campbell χαμογέλασε με την πρώτη μπουκιά, οφείλεις να γνωρίζεις έστω και μόνο το όνομα του σεφ. Ο Κύρκος Ζήσης, έχοντας θητεύσει επί οκτώ συναπτά έτη δίπλα στον βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin, Γάλλο Chef Jerome Serres και κουβαλώντας στις αποσκευές του τις πολυσυλλεκτικές εμπειρίες μερικών από τα καλύτερα και πιο μοδάτα εστιατόρια της Αθήνας (Αριστερά Δεξιά, Balthazar, Ηριδανός, Πιλ Πουλ), των Βρυξελλών (Bijgaarden), του Λιβάνου (UBAY) και της Τουρκίας (του uber stylish "Macakizi" στο Bodrum) δημιούργησε αποκλειστικά για το Vibe Loft γεύσεις από όλο τον κόσμο -από τη Μεσόγειο μέχρι την Ασία- παρουσιάζοντάς τες όπως τους αρμόζει: Τίποτα δεν σερβίρεται σε «κανονικά» πιάτα, τίποτα δεν τρώγεται με «κανονικά» μαχαιροπίρουνα. Όλα κατασκευάστηκαν ειδικά για το μενού. Και, βεβαια, τίποτα δεν σερβίρεται μόνο στα τραπέζια, αλλά όπου εσύ επιλέγεις. Extra (πολύ σημαντικό) tip: Η υψηλή ποιότητα εδώ «πληρώνεται» σε εξαιρετικά καλές τιμές. Δώδεκα νέα cocktails, προσεκτικά επιλεγμένες ελληνικές ετικέτες κρασιών, πέντε είδη μπίρας, αλλά και εκλεκτά βότανα ή σπάνια χαρμάνια καφέδων, συνοδεύουν -ακόμα και συνδυάζουν- την ατμόσφαιρα της στιγμής ή του φαγητού.

Το θρυλικό παρελθόν του Vibe είναι μεν εγγύηση για τις μουσικές που θα ακούγονται all day long στο Vibe Loft, ωστόσο η εξέλιξη βρίσκεται και εδώ. Ο Γρηγόρης Σαμουρκάσογλου οριοθετεί όχι μόνο το -προσεχτικά επιλεγμένο- πολυμορφικό στυλ των ακουσμάτων, αλλά αναλαμβάνει και τη γενικότερη καλλιτεχνική επιμέλεια, αφού η μουσική δεν παραμένει στην κονσόλα. Ο ήχος δένει με την HD εικόνα στα projectors και το αποτέλεσμα είναι μια άρτια Audio-Visual παράσταση -μοναδική για τα μέχρι τώρα δεδομένα του εγχώριου Nightlife entertainment. Φυσικά, δεν θα λείπουν οι αποκλειστικές resident συνεργασίες αλλά και οι μετακλήσεις κορυφαίων guests από το εξωτερικό.
 
Η συσκευασία όλων αυτών είναι ένας χώρος που ακροβατεί ανάμεσα στη Japanese αφαιρετικότητα και στη swag διάθεση. Τίποτα δεν βρίσκεται τυχαία, τίποτα δεν σερβίρεται τυχαία, τίποτα δεν φορέθηκε τυχαία. Η αρχιτεκτονική μελέτη είναι της Μαρίας Σκιαδαρέση, ενώ το styling επιμελήθηκε ο Γιώργος Παπαϊωάννου, σε σχέδια της Στέλλας Παναγοπούλου.

Info
Σκουζέ 3, Πλ. Αγίας Ειρήνης, Αθήνα, www.thevibegroup.com

athensmagazine.gr