Σελίδες

Είσαι φανατικός των τατουάζ; Δες πως θα γίνεις όταν γεράσεις...




Πολλοί από εκείνους που σκέφτονται να κάνουν ένα τατουάζ αναρωτιούνται πώς το σχέδιο που σήμερα φαίνεται δελεαστικό θα δείχνει στο σώμα τους όταν τα χρόνια περάσουν και η βαρύτητα εφαρμόσει τον απαρέγκλιτο νόμο της.
Ο 50χρονος Johnny Depp έχει πει «το σώμα μου είναι το ημερολόγιό μου και τα τατουάζ η ιστορία μου», άποψη που ενστερνίζονται πολλοί.

Σύμφωνα με τη Daily Mail ένας στους πέντε ενήλικους Αμερικανούς έχει σήμερα τουλάχιστον ένα τατουάζ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 16% το 2003, σύμφωνα με το Harris Institute of Research.
Για πρώτη φορά οι γυναίκες φαίνεται να είναι πιθανότερο να κάνουν τατουάζ από ό,τι οι άνδρες, αλλά έχουν και διπλάσιες πιθανότερες να το αφαιρέσουν αργότερα. Συνολικά όμως το 86% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως δε μετάνιωσαν ποτέ για τα τατουάζ τους.

Η 77χρονη Isobel Varley, κάτοχος του Ρεκόρ Γκίνες για τα περισσότερα τατουάζ, έκανε το πρώτο της στην 5η δεκαετία της ζωής της αλλά της άρεσε πολύ και σύντομα κάλυψε το 76% του σώματός της. «Καταλαβαίνω πως πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους αρέσουν τα τατουάζ και το σέβομαι», είχε δηλώσει.

Ο 64χρονος Robert Seibert «χτυπά» τατουάζ εδώ και σαράντα χρόνια. «Κάθε ένα είναι για μια συγκεκριμένη φάση της ζωής μου. Είναι η εικονογραφημένη ιστορία όσων έζησα», λέει. Ο επονομαζόμενος «Bald Bill» είναι βετεράνος tattoo artist από το Vermont. Άφησε τη δουλειά του σε τηλεφωνική εταιρεία για να ακολουθήσει την κλίση του και όπως λέει δεν μετάνιωσε ποτέ.
Ο Thomas Michenovich, επιζήσας του Pearl Harbor, έκανε τατουάζ προς τιμήν των συντρόφων που έχασε στην ιαπωνική επίθεση του 1941.






athensmagazine.gr