Σελίδες

Summer Music Festivals '14




Είμαστε μια ανάσα πριν το καλοκαίρι και όλοι σκεφτόμαστε λίγο- πολύ τα πράγματα που περιμένουμε με ανυπομονησία να κάνουμε και που μας λείπουν τον υπόλοιπο καιρό όπως ο ζεστός ήλιος, οι παραλίες, η θάλασσα, τα σανδάλια, οι διακοπές, η χαλάρωση, τα μουσικά φεστιβάλ που γίνονται ανά την Ευρώπη και φυσικά πολλά άλλα. Αυτό το άρθρο λοιπόν είναι αφιερωμένο στα μουσικά φεστιβάλ, όπως μαρτυρεί και ο τίτλος.



Συνήθως τα Summer Music Festivals είναι γύρω στις τρείς μέρες, σε μεγάλους χώρους με αρκετά stages ώστε να υπάρχει ευκολία από θέμα χρονικού προγράμματος και οι θεατές προσαρμόζονται ανάλογα με τις μουσικές τους επιλογές. Επίσης τα περισσότερα φεστιβάλ έχουν συγκεκριμένο χώρο που διατίθενται για camping καθ’ όλη την διάρκεια του φεστιβάλ και αυτό είναι τέλειο γιατί πολύ απλά κάνεις τις διακοπούλες σου, σε διάφορες χώρες του εξωτερικού και παίρνεις μόνο τα απαραίτητα δηλαδή κάποια ρούχα την σκηνή πλας τους φίλους σου και σε συνδυασμό με τις live εμφανίσεις των αγαπημένων σου καλλιτεχνών τα συναισθήματα που δημιουργούνται έχουν μόνο θετικά στοιχεία και ανεκτίμητες εμπειρίες και αναμνήσεις. Τα φεστιβάλ σου δίνουν την ευκαιρία για international γνωριμίες, είναι η στιγμή που η μουσική ενώνει τους ανθρώπους (υπερκλισέ, το ξέρω) αλλά όταν βλέπεις τον διπλανό σου να τραγουδάει το αγαπημένο σου τραγούδι με το ίδιο πάθος με σένα η σύνδεση συναισθημάτων είναι αυτόματη.
the_best_summer_2013_music_festivals
Βέβαια υπάρχουν και κάποια αρνητικά, ας πούμε δεν θα είναι οι τρείς πιο καθαρές μέρες της ζωής σου, υπάρχει φυσικά πρόσβαση αλλά με τεράστιες ουρές, επίσης στις συναυλίες επικρατεί ένα αλληλοπάτημα (tip: κλειστά παπούτσια) και θα επικρατεί μια γενικότερη σωματική κούραση. Το μυστικό είναι η συνειδητοποίηση, ύστερα η αποδοχή του γεγονότος και να επικεντρώνεστε στο πόσο καλά περνάτε και όλα θα είναι υπέροχα, γιατί άμα δεν τα κάνουμε τώρα πότε? Δεν θα είμαστε ‘‘Forever Young’’ πάντα νέοι, οπότε τολμήστε το. It’s now or never έλεγε ο Elvis και εγώ συμφωνώ!
Έχοντας πει όλα αυτά, παρακάτω θα βρείτε κάποια φεστιβάλ που γίνονται ανά την Ευρώπη για το 2014 και θεωρώ ότι είναι ενδιαφέρον. Μερικά από αυτά είναι ήδη sold out και έχω συμπεριλάβει μερικούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα που εμφανίζονται στο κάθε ένα διότι είναι πάρα πολλοί για να αναφερθούν όλοι.
Γαλλία: Garorock 2014
Marmade, France
27- 29 Ιουνίου
• Franz Ferdinand, Massive Attack, Phoenix, Gorjira, Rodrigo Y Gabriella, Grammatik and Brodinski
Σουηδία: Way Out West Festival
Gothenburg, Sweden
7- 9 Αυγούστου

• Queen of the Stone Age, The National, Röyksopp, Outkast, Little Dragons, Bill Callahan, Icona Pop

Γερμανία: Rock am Ring

Nurburg, Germany

5-8 Ιουνίου

• Iron Maiden, Metallica, Linking Park, Kings of Leon, The Offspring, Opeth, Kasabian, Kaiser Chiefs, Editors, Gogol Bordelo

Βέλγιο: Rock Wechter 2014

Leuven, Belgium

3-6 Ιουλίου

• Placebo, Metallica, Arctic Monkeys, Pearl Jam, Kings of Leon, MGMT, Imagine Dragons, The Black Keys, Lykke Li, Foster the People, London Grammar

Ολλανδία: Pink Pop 2014

Landgraaf, Netherlands

7- 9 Ιουνίου

• The Rolling Stones, Arcade Fire, Metallica, The Kooks, Flogging Molly, Ed Sheeran, Bombay Bicycle Club, Haim

Σερβία: Exit Festival 2014

Novi Sad, Serbia

10- 13 Ιουλίου

• Skrillex, Pretty Lights, Dub Fx, Sub Focus, Damon Albarn, TC, Carl Craig, Carl Cox

Ισπανία: Primavera Sound 2014

Barcelona, Spain

28- 31 Μαΐου

• Nine Inch Nails, Arcade Fire, Queen of the Stone Age, The National, Pixies, Mongwai, Metronomy, Islands, Sky Ferreira, Dum Dum Girls, Dr. John

Ιρλανδία: Electric Picnic 2014

Laois, Ireland

29- 31 Αυγούστου

• Beek, Portishead, Pet Shop Boys, Lilly Allen, Outkast, Foals, Paolo Nutini, Metronomy, Simple Minds

Ελλάδα: Ejekt Festival 2014 
25 Ιουνίου

• Kasabian, Editors, White Lies, Paul Kalkbrennen, Darkside

Ελλάδα: Rockwave Festival 2014

Athens, Greece

6- 9 Ιουλίου

• Eric Burdon, Calexico, Woodkid (μέχρι στιγμής)

Ελλάδα: Ark Festival 2014

Athens, Greece

10- 11 Σεπτεμβρίου

• Νίκος Πορτοκάλογλου, Maraveyas Ilegal, Imam Baildi, The Burger Project & Takim, Μαριέττα Φαφφούτη, Monsiour Minimal

Ελλάδα: River Part Festival 2014

Κastoria, Greece

31- 4 Αυγούστου

• Γιάννης Αγγελάκας, Σωκράτης Μάλαμας, Υπόγεια Ρεύματα, Πάνος Μουζουράκης & The Big Band Project, James, Γιάννης Χαρούλης, Minor Project & Sma- Ra- Gda.

savoirville.gr