Σελίδες

Πώς θα καταλάβω ότι του αρέσω: Διαβάζοντας αλάνθαστα σημάδια...




 Οι πρώτες ματιές, η αρχική γνωριμία, το πρώτο ραντεβού μαζί του, είναι περιστάσεις κατά την διάρκεια των οποίων φαινομενικά χαμογελάτε, αλλά το μυαλό σας γυρίζει με χίλιες στροφές το δευτερόλεπτο. «Του αρέσω;», «Πρόσεξε ότι τον κοιτάζω;», «Γιατί δεν μιλάει πολύ;» είναι ίσως οι πιο «αθώες» από τις ερωτήσεις που περνούν από το κεφάλι σας εκείνες τις στιγμές (τις πιο «πονηρές» κρατήστε τις για τον εαυτό σας). 

Για να γίνουν τα ερωτηματικά σας… θαυμαστικά, δεν χρειάζεται να βάλετε μαύρα γυαλιά και καπαρντίνα, παρακολουθώντας τα βήματά του, ούτε να «ψαρεύετε» τους κολλητούς του στο Facebook. Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικούς τρόπους, που θα σας βοηθήσουν να «μεταφράσετε» τις κινήσεις του και να ερμηνεύσετε τα σημάδια που σας στέλνει. Η γλώσσα του σώματος Συχνά, οι κινήσεις μας, ο τόνος της φωνής, το βλέμμα και η στάση μας αποκαλύπτουν περισσότερα από όσα νομίζουμε για την διάθεσή μας για αυτόν που βρίσκεται απέναντι. Αποκωδικοποιήστε την γλώσσα του σώματος και… τσιρίξτε από χαρά ή από αγανάκτηση, ανάλογα με τα συμπεράσματα. - Αν διατηρεί οπτική επαφή μαζί σας και τα μάτια του ανοιγοκλείνουν, είστε σε καλό δρόμο. Η προσοχή του είναι στραμμένη πάνω σας και οι κόρες του διαστέλλονται από ενδιαφέρον. 

Αντίθετα, αν το βλέμμα του κινείται αμήχανα στον χώρο, μάλλον δεν νιώθει άνετα απέναντί σας. - Όταν με την στάση του σώματος προσπαθεί να αναδείξει το κορμί του, ή ακόμη καλύτερα, όταν γέρνει ελαφρά προς το μέρος σας, αγγίζοντάς σας τυχαία καμιά φορά, οι προσπάθειές σας να τον «ρίξετε στα δίχτυα» σας μάλλον έχουν πιάσει τόπο. Αν όμως κρατάει τις αποστάσεις και σφίγγει τις γροθιές του ασυναίσθητα, η έλλειψη άνεσής του σας δείχνει τον δρόμο προς την έξοδο. - Αν, όση ώρα του μιλάτε, έχει σταυρωμένα τα χέρια και κουνάει συνεχώς το κεφάλι του καταφατικά, αλλάξτε θέμα συζήτησης. Μάλλον οι τάσεις της μόδας για τις οποίες του μιλάτε το τελευταίο μισάωρο τον αφήνουν παγερά αδιάφορο. Ο «ευθύς δρόμος» Θέλετε διακαώς να μάθετε αν του αρέσετε. Τι πιο απλό από το να το συζητήσετε ευθέως. Όχι άγαρμπα και επιθετικά ασφαλώς, γιατί θα φύγει τρέχοντας, φοβούμενος πως η επόμενη ερώτησή σας θα αφορά… εκκλησίες και μωρουδιακά. Αλλά, όταν βλέπετε πως υπάρχει αρκετή χημεία και άνεση στην επικοινωνία, σίγουρα κι εκείνος θα ενδιαφέρεται για μια θετική εξέλιξη και θα θέλει να μάθει με τη σειρά του αν σας αρέσει. Ίσως μια γενική συζήτηση περί αισθηματικών να ξεδιαλύνει και για τους δύο την ομίχλη της γνωριμίας σας. Οι ουδέτεροι παρατηρητές Συνήθως, οι άμεσα εμπλεκόμενοι σε μία κατάσταση δεν βλέπουν ξεκάθαρα τα πράγματα. Για να σιγουρέψετε τα συμπεράσματά σας, ρωτήστε μια φίλη σας, για παράδειγμα, που έτυχε να βγείτε μαζί και να παρατηρήσει τις κινήσεις σας, αν της φάνηκε ότι ενδιαφέρεται. Πολλές φορές, μπορεί να βλέπετε αυτό που θέλετε να δείτε και να ερμηνεύετε τα σημάδια που σας στέλνει σαν εκδήλωση έρωτα, αλλά η πραγματικότητα να είναι πολύ διαφορετική. Για να μην πάθετε τα ίδια με τις ηρωίδες της ταινίας «Απλώς δεν σε γουστάρει», ζητήστε τη γνώμη ενός «ουδέτερου» ζευγαριού ματιών που εμπιστεύεστε.

Μπείτε στο μυαλό του Για να έχετε μια σωστή εικόνα της κατάστασης μεταξύ σας, είναι σημαντικό να καταλάβετε τι τύπος είναι ο άντρας που σας «παιδεύει». Αρκετοί άνθρωποι αντιπαθούν να βρίσκονται με το κινητό στο χέρι σε μόνιμη βάση. Αν αργεί να απαντήσει στα μηνύματά σας, μπορεί να σημαίνει ότι σας αποφεύγει ή ότι δεν έχει τις ίδιες συνήθειες επικοινωνίας με εσάς. Μη γίνεστε πιεστική, γεμίζοντας την μνήμη του τηλεφώνου του με SMS. Αρκεί να προσπαθήσετε να καταλάβετε σε ποιον «τύπο επικοινωνίας» ανήκει. Το… αυτονόητο Σας κοιτάζει επίμονα, έχει κάνει το πρώτο βήμα, έχετε βγει τα πρώτα σας ραντεβού, επικοινωνεί μαζί σας, έχετε ευχάριστες συνομιλίες, γελάει με την καρδιά του στις απόπειρές σας για χιούμορ, θέλει να ξαναβγεί μαζί σας… Γιατί αναρωτιέστε ακόμα; Δεν χρειάζεται να βασανίζετε τον εαυτό σας με εσωτερικούς μονολόγους και αναρωτήσεις: Ναι, του αρέσετε!  Διαβάστε περισσότερα στο: 

in2life.gr