Σελίδες

Πώς προτιμάς τον εαυτό σου; Μίζερο ή ευτυχισμένο; Μάθε πώς θα ξεκολλήσεις!





Αν είσαι κολλημένος/η σε μια μονόπλευρη αγάπη, υπάρχουν κάποιες στρατηγικές που να χρησιμοποιήσεις για να ξεκολλήσεις και που ξέρεις, μπορεί και να τα καταφέρεις!


Συμβουλή Νο1: Άσε τους ρομαντισμούς, αποδέξου την πραγματικότητα
Στις ιστορίες αυτές της ανεκπλήρωτης αγάπης που η βασιλοπούλα περιμένει το πριγκιπόπουλο να τη σώσει, περνάνε μέχρι και αιώνες για να δούμε το happy end. Στην κανονική ζωή (που μία την έχουμε) το να επιμένεις σε ρομαντικές αντιλήψεις του τύπου: ''θα με αγαπήσει με τον καιρό'', ''θα δει την αλήθεια'', ''ο επιμένων νικά'', ''η αληθινή αγάπη πάντα θριαμβεύει'' είναι κουτές. Θέλεις να μένεις κολλημένος/η;
Κάν'το αλλά με την αποδοχή της ζοφερής πραγματικότητας: εσύ την/τον θέλεις κι εκείνη/ος πέρα βρέχει! Όσο βλέπεις μπροστά σου καρδούλες και αγαπούλες, δύσκολα θα προχωρήσεις. Όταν δεις τα πράγματα στην πλήρη διάστασή τους, τότε μπορεί και να την κάνεις!

Συμβουλή Νο2: Καλό είναι να γνωρίζεις με ποιον ακριβώς αγαπάς:
Στις περισσότερες περιπτώσεις ανεκπλήρωτου έρωτα, εξιδανικεύουμε το πρόσωπο που αποτελεί το αντικείμενο του πόθου.
Πάψε να βλέπεις εκείνη/ον μέσα από ένα όνειρο και δες την/τον στην πραγματική του διάσταση.  Όταν αρχίσεις να τον βλέπεις τον αλλον/η όπως ακριβώς είναι, τότε θα ξεκινήσεις να  ξεπερνιέται.

Συμβουλή Νο3: Μην μιζεριάζεις- ζήσε τη ζωή σου ταυτόχρονα:
Το να περιμένεις πάνω από ένα τηλέφωνο, το να μην βγαίνεις από το σπίτι μπας και τύχει να σου χτυπήσει το κουδούνι, το να μένεις μέσα για να μην βγεις και προδώσεις εκείνον τον άφαντο έρωτα, είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις σε σένα. Θέλεις να είσαι καψούρα; Να είσαι, αλλά ταυτόχρονα, άσε τη ζωή σου να συνεχίζεται.
Τουλάχιστον, όταν ξυπνήσεις από το κακό αυτό όνειρο δεν θα λυπάσαι για τα χρόνια που έχασες μη κάνοντας τίποτα. Βγες, κάνε ταξίδια, διασκέδασε, δούλεψε, ασκήσου και αν είναι να ευδοκιμήσει ο ανεκπλήρωτος έρωτας, καλώς να έρθει! Να θυμάσαι πάντως πως δεν θα καταφέρεις να κατακτήσεις κανέναν  που σε βλέπει μέσα στην μιζέρια και την ηττοπάθεια!

Συμβουλή Νο4: Σκέψου εσένα και πως θέλεις να είσαι στο μέλλον
Πολλές φορές κολλάμε τόσο πολύ στο τώρα και στη δύσκολη κατάσταση που μπορεί να βιώνουμε, που ξεχνάμε πως θα θέλαμε να είμαστε στο μέλλον. Κάτσε σκέψου πως θα ήθελες να είναι η ζωή σου σε δέκα χρόνια. Θα ήθελες να είσαι ακόμα κολλημένος/η στον ανεκπλήρωτο έρωτα ενός ατόμου που δεν σε θέλει (δέκα χρόνια περνάνε πολύ γρήγορα- αλήθεια). Όσος κι αν είναι ο μαζοχισμός σου, κανείς δεν θέλει να βασανίζεται και αυτο- μαστιγώνεται κανονικά επί δέκα χρόνια.

Συμβουλή Νο5: Μην ξεγιελέσαι- δεν πάει κάτι λάθος με σένα
Τις περισσότερες φορές που κολλάμε σε έναν ανεκπλήρωτο έρωτα, αρχίζουμε να απορούμε με τον εαυτό μας: τι τρέχει με μας; Γιατί ο άλλος δεν μας θέλει; Μήπως αν είχαμε άλλη εμφάνιση ή χαρακτήρα, θα μας ήθελε; Αντί να κάθεσαι και να σκας και φορτώνεις τον εαυτό σου με ελαττώματα, παραδέξου το, απλά δεν σε θέλει και είναι δικό του πρόβλημα αυτό!

Και μην ξεχνάς: η ιδανική σχέση σε κάνει χαρούμενο, ευτυχισμένο, νιώθεις πλήρης και ήρεμια: μια ανεκπλήρωτη αγάπη ποτέ δεν θα είναι έτσι! Πώς προτιμάς τον εαυτό σου; 
Μίζερο ή ευτυχισμένο εσύ αποφασίζεις.