Σελίδες

10 πρώτα καλοκαιρινά ραντεβού στην πόλη!





Πού θα την πάω αν...
Είναι τουρίστρια. Στη Δίοδο (Αδριανού 19, Μοναστηράκι). Γιατί οι τουρίστριες συνήθως εκτιμούν το φαγητό (δεν είναι σπίτι και κάπου πρέπει να φάνε) κι εδώ με την ποικιλία δύο ατόμων χορταίνουν στ’ αλήθεια δυο άτομα με €15. Επίσης, δεν χρειάζεται να ανέβεις τα σκαλιά της Ακρόπολης, ενώ η θέα επεκτείνεται στη Στοά του Αττάλου και το Αστεροσκοπείο.

Ξενυχτάει και πίνει. Στο καινούργιο Drugstore (Παλλάδος 17 & Μιαούλη 22, Ψυρρή). Γιατί είναι 24ωρο και μπορείς να πας και στις 5 το πρωί. Και πολύ φθηνό. Π.χ. Τα 3 ποτά €10, τα 7 ποτά €18,50 και πάει λέγοντας.

Είναι κινηματική. Στο Συγγρουόμενο (Φαλήρου 57, Κουκάκι). Γιατί είναι κολεκτίβα-συνεργατικό καφενείο και οι περισσότεροι θαμώνες θα είναι σύντροφοι.

Είναι κυριλέ. Στο A For Athens (Μιαούλη 2, Μοναστηράκι). Γιατί δεν είναι κυριλέ-κυριλέ, αλλά δεν είναι και χύμα. Επίσης, η θέα στην Ακρόπολη και στην πλατεία Μοναστηρακίου είναι εκπληκτική.

Είναι από την Κρήτη. Στο Ρακουμέλ (Εμ. Μπενάκη, Εξάρχεια). Γιατί όλα τα προϊόντα του είναι από την Κρήτη, χωρίς να μαζεύονται πολλοί Κρητικοί.

Της αρέσουν τα κοκτέιλ. Στο Baba u Rum (Κλειτίου 6, πλ. Αγίας Ειρήνης). Γιατί ειδικεύεται στα κοκτέιλ και μπορείς να αράξεις και στο όρθιο απ’ έξω στον πεζόδρομο.

Τρώει πολύ. Στη Μυρτιά (Αϊδινίου 55, Νέα Σμύρνη). Γιατί οι μερίδες είναι τεράστιες, πάντα θα μείνει φαΐ στο πιάτο και δεν χρειάζεται να πεις ψέμα ότι έχεις σκύλο στο σπίτι, θα βάλουν σε πακέτο ό,τι έμεινε από μόνοι τους.

Είναι κουλτουριάρα. Στο θερινό σινεμά Βοξ (Θεμιστοκλέους 82). Γιατί και το έργο να μην είναι ωραίο, θα περάσει η ώρα με μπίρα και τσιγάρο στο τραπεζάκι.

Είναι φοιτήτρια. Στις Σκάλες (Νηλέως 1, Θησείο). Εδώ όλοι μοιάζουν με φοιτητές και είναι φθηνό.

Είναι παντρεμένη.
Στο Hard Rock Café. Γιατί οι περισσότεροι θα είναι τουρίστες και δεν θα μας πάρει κάνα μάτι – κι, επιπλέον, το φαγητό είναι καλό.