Σελίδες

9 + 1 πράγματα που μας λείπουν καθημερινά | Μόνο τα παιδιά της δεκαετίας του 90 θα καταλάβουν!



Θεωρώ όλους εμάς που γεννηθήκαμε στις αρχές της 10ετίας του 90’ ίσως την πιο τυχερή γενιά. Φαντάζομαι, όλοι λένε το ίδιο για τη δική τους ημερομηνία γέννησης, αλλά εμείς ίσως να έχουμε λίγα περισσότερα επιχειρήματα που επιβεβαιώνουν τη θέση μας.



Αρχικά επειδή προλάβαμε να ζήσουμε μία εποχή όπου η τηλεόραση ήταν στα πάνω της. Μαζί και η μουσική βιομηχανία. Και όλα αυτά συνδυάζονταν με την διασκέδαση έξω, στο δρόμο και τις γειτονιές. Μακριά από Lineage, LoL κι ένα σωρό τέτοιες βλακείες!

Ταυτόχρονα όμως, αποτελέσαμε τη γενιά που έκανε το μεγάλο πέρασμα από τον πραγματικό κόσμο στον εικονικό. Μαζί με εμάς, μεγάλωσε το Ίντερνετ, γεννήθηκαν τα social media και η Τεχνολογία (κυρίως αυτή των επικοινωνιών) προχώρησε 2 και 3 βήματα παρά πέρα.

Τι είναι όμως αυτό, που αναπολούμε καθημερινά και μας λείπει από τα παιδικά μας χρόνια; Τι θα επιθυμούσαμε να ζήσουμε ξανά και ξανά και ξανά; Αυτά τα ερωτήματα απαντώ παρακάτω:

1. Game Boy
Ίσως η πρώτη μας επαφή με την έννοια της φορητότητας. Πλέον, δε χρειάζονταν ένα σωρό καλώδια και μία τηλεόραση για να γίνει η σύνδεση και να μπορείς να αλληλεπιδράσεις με το …παιχνίδι. Τα πάντα βρίσκονταν στα χέρια σου και οι ώρες καψίματος ατελείωτες. Φυσικά, μαζί με το Game Boy άνθιζε ολόκληρη η κουλτούρα των video games. Τότε που παίζαμε Crash στο Play 1 ή GΤ στο Play 2 μόλις βγήκε. Αξέχαστες εποχές…



2. Pokemon
Ναι, ναι και ξανά ΝΑΙ! Πρόσφατα, ήρθε στο γραφείο ο Ορφέας, παίζοντας την χρυσή κασέτα στο Game Boy του και θυμήθηκα τα πάντα. Τότε που ξυπνούσα το πρωί και έβλεπα τον Ας με την παρέα του να προσπαθούν αν ξεπεράσουν όλες τις περιπέτειες. Τότε, που κι εγώ προσπαθούσα να πιάσω όλα τα Pokemon και να γίνω ο καλύτερος εκπαιδευτής. Τότε που έχασα ατέλειωτες ώρες από τη ζωή μου για να εντοπίσω τον μυστικό κήπο και τον Mew και δεν τα κατάφερα ποτέ. Με πνίγει το παράπονο ρε γαμώτο…

3. Yu-Gi-Oh
Και μόλις μεγάλωσα λιγάκι και το μυαλό μου απαιτούσε πιο δύσκολες «αποστολές» εμφανίστηκε ο YuGi. Η τρέλα είναι πολύ μικρή λέξη για να διατυπώσει εκείνη την περίοδο της ζωής μου. Τράπουλες, στρατηγικές και προσωπικοί ορισμοί για το τι κάνει κάθε trap card κάθε φορά που δυσκολευόμουν να κάνω τη μετάφραση από τα Αγγλικά. Ανατριχιάζω και μόνο που τα σκέφτομαι!

4. Βανδή vs Βίσση
Μην το γελάτε καθόλου. Είμαστε απίστευτα τυχεροί που ζήσαμε τη «μάχη» μεταξύ αυτών των δύο σούπερ τραγουδιστριών. Προσωπικά κλίνω προς τη μεριά της Δέσποινας αλλά και η Άννα έχει δώσει ρεσιτάλ ερμηνείας σε μερικά κομμάτια. Πάντως, υπήρχε ένας άντρας που κατάφερε να επισκιάσει τους πάντες στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας και αξίζει το θαυμασμό όλων μας. Γεια σου Sakiiiiiis !!


5. MSN
Ώρες ατελείωτες και σε αυτό. Ακόμη ηχεί στ’ αυτιά μου ο χαρακτηριστικός ήχος του εισερχόμενου μηνύματος και η χαρά που έπαιρνα κάθε φορά που ήταν από το άτομο που ήθελα. Ακόμη δεν έχω καταλάβει τι έγινε και χάλασε τόσο πολύ. Πφ, γαμώ το Skype δηλαδή!



6. Hi5
Πέρα από όλα τα υπόλοιπα, που θέλουν ώρες για να σχολιαστούν, θα σας θυμίσω μία και μόνο φράση: «Hey, έχεις MSN;»!

7. Power Rangers
Σάββατο και Κυριακή, κάθε πρωί στις 11 στον ΑΝΤ1. Το κακό μάχεται εναντίον του κακού! Απίστευτη σειρά αλλά μόνο στην πρώτη της μορφή. Μέχρι τις guest εμφανίσεις του πράσινου και λευκού ranger. Από την Ninja έκδοση κι έπειτα, ήρθε η ατελείωτη παρακμή…


8. Μόνος στο Σπίτι
Υπάρχει κάποιος που δε μεγάλωσε με τις απίστευτες ταινίες του Macaulay Culkin; Το γλυκύτατο αυτό παιδάκι, που πέρασε τρομερές στιγμές στο σπίτι του, μένοντας μόνος και διασκεδάζοντας εκατομμύρια τηλεθεατές σε ολόκληρο τον κόσμο. Θυμάμαι, μου είχαν κοπεί τα πόδια όταν έμαθα ότι ο συγκεκριμένος ηθοποιός έμπλεξε τόσο άσχημα. Υπήρξε ο παιδικός μου «φίλος». Κρίμα…



9. Πατούσα vs Μπανάνα
Πέρα από το δίλημμα ανάμεσα σε Βίσση και Βανδή υπήρχε ένα πολύ μεγαλύτερο που στιγμάτισε την γενιά μας και την εποχή που περιγράφω. Το δίλημμα που θα αναφέρεται σε όλα τα ιστορικά βιβλία μετά από 100 χρόνια. Ήταν η απόφαση που καλούμασταν να πάρουμε κάθε φορά που πλησιάζαμε σε ψυγείο περιπτέρου. Like και στα δύο!



10. Freestyler
Φριστάιλερ, γουακα μακα φον! Ίσως η καλύτερη διαφήμιση των CD Players που έγινε ποτέ. Άθελά τους φυσικά… Απολαύστε το καλύτερο video clip όλων των εποχών:



neopolis.gr