Σελίδες

Αποχαιρέτα τις σειρές που χάνεις



Έχει γίνει πλέον συνήθεια έπειτα από αρκετούς κύκλους οι σειρές που τα πηγαίνουν πολύ καλά να γνωρίζουν παρακμή και σε νούμερα αλλά και σε storyline… Πάμε να δούμε ποιοι ήταν οι χαμένοι της σεζόν!
glee
Glee
Tι κι αν προσπάθησε η σειρά να βρει την παλιά της αίγλη και να γίνει το μοναδικό σόου που κάποτε ήταν μάταια προσπαθούσε ο Ryan Murphy και οι συγγραφείς της σειράς. Το glee από τον 4ο κύκλο σημείωσε πτώση στα νούμερα τριών εκατομμυρίων. Ο 5ος κύκλος έκανε τα χειρότερα νούμερα που έχει γνωρίσει ποτέ η σειρά, το τελευταίο επεισόδιο μάλιστα έφτασε κάτω από τα δύο εκατομμύρια κάνοντας το έτσι να σημειώσει πρωτοφανές χαμηλό. Η σειρά που στον 2ο κύκλο καθήλωνε 12 εκατομμύρια τηλεθεατές πια χάθηκε. Οι αιτίες είναι απλές.. κάτι κουράστηκαν οι συγγραφείς, άκυρα επαναλαμβανόμενα, βαρετά, τυποποιημένα storylines, μη πρωτότυπες ιδέες, καινούργιοι ρόλοι που λίγοι ξεχώρισαν και εμπορικά τραγούδια για ικανοποίηση του απλού κοινού έφεραν την διάλυση. Παρά τα αφιερώματα σε Beatles, Gaga, Katy Perry, Billy Joel δεν υπήρξε καμία άνοδος, ο κόσμος είχε απομακρυνθεί ήδη από τον 4ο κύκλο… Πολλοί φανς κατηγορούν για αυτό τον Darren Criss που υποδύεται τον χαρακτήρα του Blaine καθώς πιστεύουν ότι ο πολύς τηλεοπτικός χρόνος που πήρε έκανε το κοινό να γυρίσει αλλού την τηλεόραση του. Η προσπάθεια να κάνουν το Glee κάτι σαν FRIENDS στη Νέα Υόρκη απέτυχε και αυτή… έτσι οι παραγωγοί του FOX πετσόκοψαν τον επόμενο κύκλο που θα είναι και ο τελευταίος από 24 επεισόδια που είχαν αποφασίσει αρχικά σε 13…. δύσκολος καιρός να είσαι Gleek τελικά!
 THE VAMPIRE DIARIES
Vampire Diaries
Ναι ναι ας μιλήσουμε για το μεγαλύτερο teen addiction που έχει γνωρίσει αυτός ο άμοιρος τηλεοπτικός κόσμος. Τι και αν η σειρά έκανε 3 υπέροχους αρχικούς κύκλους τι κι αν στον 4ο κύκλο 2-3 ηθοποιοί έσωσαν την κατάσταση… ο 5ος κύκλος ήταν μία ΑΠΟΤΥΧΙΑ κάτι που καταγράφηκε και στα νούμερα, το CW είδε το αστέρι του να πηγαίνει πάτο. 3 βασικές αιτίες: α. η απουσία των Joseph Morgan, Claire Holt και Daniel Gillies από την σειρά που μετακόμισαν στο spin off The Originals, τρεις από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες και ηθοποιούς έφυγαν μαζί και οι φανς τους, β. η αποχώρηση και ο θάνατος του εικονικού ρόλου της Katherine Pierce,τον δεύτερο ρόλο που υποδυόταν η Nina Dobrev, είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το θάνατο της η σειρά έπεσε 0.8 εκατομμύρια γ. το συνεχόμενο love triangle ποιον θα διαλέξει η βασική πρωταγωνίστρια Ελένα Ντέιμον ή Στέφαν, κουραστήκαμε να περιμένουμε να μάθουμε … της προτείνουμε να γίνει καλόγρια για να αποφύγει τέτοιου είδους διλήμματα. Με αυτά και με αυτά πάνε τα μεγαλεπήβολα σχέδια για πολλούς ακόμα κύκλους, ο επόμενος πιθανώς θα είναι και ο τελευταίος και φήμες λένε ότι το καστ θέλει να πάει σπίτι του σιγά-σιγά.
revenge
Revenge
Δεν θα μπορούσα να ξεχάσω το Revenge που έκανε 2 απίστευτους πρώτους κύκλους και ενώ όλοι εμείς περιμέναμε με ευλαβική αγωνία να δούμε τον 3ο, είδαμε ένα φιάσκο. Η σειρά άρχισε να ασχολείται με δευτερεύοντες χαρακτήρες και έκανε πίσωγυρίσματα για να μην συνεχίσει την βασική πλοκή. Τι έκαναν για να καθυστερήσουν την εκδίκηση της Amanda Clarke, τι πέρασε αυτό το κορίτσι  για να φτάσει στο φινάλε να τα καταφέρει δεν λέγεται.  Τελικά η σειρά βυθίστηκε, από 8 εκατομμύρια που είχε στην πρεμιέρα έπιασε τεσσάρι. Ο 4ος κύκλος που ετοιμάζεται ανανεώθηκε με δυσκολία και οι σεναριογράφοι υπόσχονται πολλά μετά το δυνατό φινάλε.
 greys
Greys Anatomy
Η ανατομία δεν πέτυχε ο ασθενής κλινικά νεκρός. Τα νούμερα σε κατρακύλα, πόσο να αντέξει ο θεατής 10 κύκλους να βλέπει την μία αρρώστια μετά την άλλη. Μετά την αποχώρηση και της Sandra Oh (Christina Yang) η σειρά βαδίζει στον 11ο κύκλο με πολύ λιγότερους φανς από ότι πριν και το μέλλον της δεν προμηνύεται το καλύτερο.
 vampire
The Originals
Το spin off του Vampire Diaries ενώ ξεκίνησε δυναμικά κάπου στη μέση το έχασε και τα νούμερα πήραν την κατιούσα. Λόγος κανένας άλλος παρά την αποχώρηση της Claire Holt ως Ρεμπέκα που ήταν πρωταγωνιστικός ρόλος. Πήρε ανανέωση για 2ο κύκλο γιατί με τα νούμερα που βλέπει το CW θεωρεί την μετριότητα… τελειότητα.
xfactor
The X-factor(USA)
Το Fox ακύρωσε τον μουσικό διαγωνισμό  έπειτα από τρεις σεζόν. Η απόφαση του Simon Cowell, δημιουργού και κριτή του show να επιστρέψει στην Βρετανική έκδοση του X factor μετά το πέρας του τρίτου κύκλου και σε συνδυασμό με τα χαμηλά νούμερα με τις προηγούμενες 2 σεζόν οδήγησε το κανάλι να ακυρώσει την εκπομπή. Το x-factor έχοντας κριτές μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής όπως Demy Lovato, Britney Spears Kelly Rowland  δεν κατάφερε να αναδείξει κάποιον νικητή το ίδιο επιτυχημένο σε σχέση με άλλους νικητές παρόμοιων show και  να κρατήσει το ενδιαφέρον των Αμερικανών που έχουν ”κουραστει’ απο τέτοιου είδους προγράμματα και από νικητές που εξαφανίζονται μετά το τελευταίο τους live.
 game
Game of Thrones
Μπορεί να το λατρεύω αλλά είμαι αναγκασμένος να σας μεταφέρω τις απόψεις φανς και κριτικών. Βαρετός θεωρήθηκε μέχρι τώρα τουλάχιστον ο 4ος κύκλος της σειράς, η σειρά κατηγορήθηκε για πάρα πολύ αργή πλοκή προκειμένου να τραβήξουν από τα μαλλιά και την παραμικρή σελίδα των βιβλίων του Μάρτιν και για λιγότερη λάμψη των χαρακτήρων. Ωστόσο η σειρά δεν σταμάτησε να ανεβάζει τα νούμερα της και να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον! Τα τελευταία επεισόδια της σεζόν προμηνύονται υπέροχα και γεμάτα σασπένς! Ανανεώθηκε για 5ο και 6ο κύκλο, μην μασάτε!
savoirville.gr