Σελίδες

Forbes: «Δέκα λόγοι για να αγαπήσεις την Αθήνα αυτό το καλοκαίρι»




«Μπορεί να μην έχει την κουλ ατμόσφαιρα της Μπογκοτά ή του Βερολίνου ή τις υπέροχες συνοικίες του Παρισιού και της Μαδρίτης, αλλά η Αθήνα έχει μια δική της μοναδική γοητεία. Και αυτή η γοητεία δεν έχει σχέση με την ιστορία και τα μνημεία της.


Πέρα από τα πρωτοσέλιδα για την οικονομία, η ιστορική πρωτεύουσα έχει γωνίες που σφύζουν από ενέργεια και ζωή, καφέ που ξεχειλίζουν από πελάτες, νέους δημιουργικούς εστιάτορες, σχεδιαστές και ιδιοκτήτες γκαλερί αλλά και χαμογελαστούς ανθρώπους που κρατούν σακούλες από μαγαζιά», γράφει η δημοσιογράφος Αν Αμπέλ του αμερικανικού περιοδικού Forbes. Το δημοσίευμα – αφιέρωμα στην Αθήνα παραθέτει τους δέλα λόγους που κάνουν την Αθήνα ξεχωριστή:

n

Το NEW Hotel στην Πλάκα
Σύμφωνα με την ρεπόρτερ του Forbes σερβίρει το καλύτερο πρωινό στην πόλη.

Η πλατεία Αγίας Ειρήνης
Η μικρή πλατεία στο κέντρο της Αθήνας με πολλά καφέ και μπαρ, όπου μπορεί να βρεις κανείς τα πάντα από μεξικανική κουζίνα μέχρι φαλάφελ.

n
Το κρασί στο «Ετερόκλητο»
Το στιλάτο wine bar στο κέντρο της Αθήνας ειδικεύεται στα ελληνικά κρασιά. Οι ιδιοκτήτες του είναι πάντα πρόθυμοι να σας εξηγήσουν ό,τι θέλετε γύρω από το κρασί.

Κοκτέιλ μπαρ 360° και το TAF στο Μοναστηράκι
Για δροσερό φραπέ. Γεμάτα με ανθρώπους που έχουν έντονους διαλόγους και δεν κάθονται κολλημένοι πάνω από τα laptops τους.

Τα θαλασσινά στο εστιατόριο του «Παπαδάκη»
Στον «Παπαδάκη» στο Κολωνάκι θα συναντήσετε την διάσημη μαγείρισσα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που έχει μαγειρέψει για μεγάλα ονόματα όπως είναι η Κάρλα Μπρούνι και ο Πιρς Μπρόσναν. Η σεφ χειρίζεται εξαιρετικά τα θαλασσινά και φτιάχνει υπέροχα παραδοσιακά πιάτα όπως χταπόδι με μέλι και vinsanto.

Τα showrooms
Εκεί οι τουρίστες θα βρουν διάφορα προϊόντα από ποτήρια μέχρι τσάντες, που στην κατασκευή τους οι Έλληνες έχουν συνδυάσει το παρελθόν τους με το παρόν.

Η κουζίνα στο «Μελίλωτο»

Ένα μαγαζί που άρχισε σαν καφετέρια στην πλατεία Αγίας Ειρήνης για να εξελιχθεί σε εστιατόριο με σπιτικό ελληνικό φαγητό. Είναι τέλειο για γρήγορο φαγητό.

n
Η θεά από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία»
Διαθέτει 320 παραδοσιακά διακοσμημένα δωμάτια με τιμές που αρχίζουν από 260 ευρώ. Το μεγάλο ατού του ξενοδοχείου είναι η μοναδική θέα που προσφέρει στον βράχο της Ακρόπολης, τόσο από τα δωμάτια των επάνω ορόφων, όσο και από το Roof Garden.

n
Διασκέδαση στο Island
Το «Island» στην παραλιακή βρίσκεται μόλις 30 λεπτά από το κέντρο της πόλης και είναι ανοιχτό για «νωχελικά» γεύματα και βραδινά δείπνα, προσφέροντας μεσογειακή κουζίνα, αλλά και νόστιμο σούσι. Η θέα του προς το Σαρωνικό κόλπο είναι εκθαμβωτική.

Οι Dopios
Μια ενδιαφέρουσα κοινότητα που έχει δημιουργηθεί από μια ομάδα Ελλήνων και μη που ζούνε και εργάζονται στην Καλιφόρνια. Πρόκειται για μια κοινότητα χρηστών από όλο τον κόσμο, που συνδέει ταξιδιώτες με ντόπιους. Ο κάθε ντόπιος έχει ένα προφίλ στο dopios.com όπου παρουσιάζει τι μπορεί να προσφέρει. Μέσα από αυτά ο επισκέπτης θα ζήσει μια ξεχωριστή και διασκεδαστική εμπειρία που μόνος ένας ντόπιος μπορεί να του προσφέρει.

athensvoice.gr