Σελίδες

Ζώδια έως 10/8/2014




Οι προβλέψεις που ακολουθούν είναι σε γενικό επίπεδο, καθώς γίνονται με γνώμονα τον Ήλιο και τον Ωροσκόπο. Αποτελούν οδηγό κατεύθυνσης, όμως, ακριβής ανάλυση γίνεται μόνο με βάση τον γενέθλιο χάρτη, ο οποίος και μας παρέχει όλες τις λεπτομέρειες.

Κριός

Αυτές τις μέρες νιώθεις σκοτεινές δυνάμεις να υπονομεύουν την καλή σου διάθεση κι ότι παλεύεις με τέρατα τα οποία ξυπνάνε το κοιμισμένο θηρίο της υπόστασης σου. Γελάς που δίνω ποιητική διάσταση στην μουνταμάρα σου;  Μπορεί απλά και γήινα γεγονότα να σε βάζουν σε τροχιά σύγκρουσης για τα συμφέροντα σου, το αποτέλεσμα είναι όμως το ίδιο: ελεύθερη κατάδυση στην ψυχική σου άβυσσο! Η ερωτική σου διάθεση παίζει περίεργα παιχνίδια. Μια πάνω, μια κάτω, γίνεται το σημείο εκτόνωσης ακόμη και του θυμού σου! Κάνε μια λιγοήμερη υποχώρηση και ανασυγκρότηση δίσκου, κι ετοιμάσου να υποστείς ριζικές ανακατατάξεις εξυγίανσης! Γιατί θα συνειδητοποιήσεις από πρώτο χέρι ότι δεν πρέπει να υπολογίζεις σε κανέναν παρά μόνο στις δικές σου δυνάμεις. Κι αν υπομένεις καταστάσεις για χάριν της ασφάλειας, ίσως να ήρθε ο καιρός να κάνεις την επανάσταση σου και να ασχοληθείς με πράγματα που σε ευχαριστούν και σε εκφράζουν. Επαναπροσδιόρισε τη σχέση σου με τα παιδιά, τον ερωτικό σύντροφο, τις συνεργασίες σου. Κι επειδή ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, απαιτείται να χτίσεις το μέλλον σου σε γερά θεμέλια!

Ταύρος

Η αλήθεια είναι ότι τους έχεις όλους απέναντι σου και σε ζορίζουν. Όλοι θέλουν κάτι από εσένα κι όταν τελειώνει η ταυρίσια υπομονή σου, βλέπεις το κόκκινο πανί! Αυτήν την εβδομάδα, τα πάντα περιστρέφονται γύρω από το σπίτι και την οικογένεια σε σχέση με τον σύντροφο σου και τους ανθρώπους γύρω σου. Που να βρεις το απάγκιο λιμάνι όταν δεν σε αφήνουν να ηρεμήσεις; Μόνος σου σύμμαχος, η αγαπημένη σου Αφροδίτη που σε βοηθά να ξεχαστείς ενίοτε από τα προβλήματα, κάνοντας ευχάριστες συζητήσεις με φίλους, λίγο διάβασμα, λίγο δημόσιες σχέσεις, καμιά βολτούλα, έτσι λίγο να κυλήσει ο χρόνος. Η πανσέληνος αυτή θα έλεγα ότι θα σε ταρακουνήσει αρκετά,  αφού σε βάζει στην διαδικασία να σκεφτείς όλη σου την ζωή συνολικά. Θα αισθανθείς την ανάγκη να πάρεις σημαντικές αποφάσεις, να αλλάξεις κατεύθυνση, ίσως και σπίτι, να καταλήξεις σε μια συμφωνία με τον άνθρωπο σου. Το καθήκον σε καλεί από την μια, και από την άλλη το ένστικτό σου ζητά να αναγνωρίσεις τους κρυφούς σου πόθους και επιθυμίες. Η επιλογή είναι δική σου!

Δίδυμοι

Θυμάσαι πως έτρεχε ο Βέγγος στις ταινίες; Κοιτάξου τώρα στον καθρέφτη! Αυτή είναι η κατάσταση σου. Βρίσκεσαι σε απίστευτη εγρήγορση να τακτοποιήσεις εκκρεμότητες της καθημερινότητας σου αλλά και στον εργασιακό σου χώρο. Πολλές πολλές συζητήσεις, δημόσιες σχέσεις, καινούριες γνωριμίες, ταξίδια. Ευτυχώς φαίνεται να έχεις χαλαρώσει λίγο με τα οικονομικά σου, είτε γιατί τα έβαλες σε μια τάξη είτε γιατί τα έγραψες στον κόκορα, αυτό μόνο εσύ το ξέρεις. Σε πρώτη φάση βάζεις λίγο τα επαγγελματικά σου στο ρελαντί γιατί κάτι σε προβληματίζει αλλά δεν ξέρεις κι εσύ τι θες ακριβώς. Η ουσία είναι ότι στο κλείσιμο της εβδομάδας, υπό το βάρος του άγχους και των υποχρεώσεων πέφτει λίγο το ηθικό σου και μοιάζει να χάνεις την αισιοδοξία σου. Ίσως τελικά να υπάρξει μια καθυστέρηση στην δουλειά σου ή το αποτέλεσμα να μην είναι όπως το προσδοκούσες. Πηγή της κακής σου διάθεσης μπορεί επίσης να γίνουν κάποια συγγενικά άτομα. Πάντως βρίσκεσαι σε φάση ολοκλήρωσης των αποφάσεων σου ή εκπλήρωσης ενός μεγάλου ταξιδιού. Για να μην έχουμε όμως καμιά ψυχική κατάρρευση, οπλίσου με ψυχραιμία και υπομονή. Πρόσεξε την υγεία σου πάνω απ’ όλα!

Καρκίνος

Αφού ξεμπέρδεψε με τους αντιπάλους της, η Αφροδίτη φόρεσε ξανά το γλυκό της προσωπάκι και συνεχίζει απερίσπαστη να παρελαύνει από το ζώδιο σου. Με πλάγια βηματάκια την σκαπουλάρεις και σφυρίζεις αδιάφορα για τα θύματα που άφησες πίσω σου. Τώρα, θέλεις να ασχοληθείς χαλαρά και ήρεμα με τα παιδάκια σου, θέλεις να διασκεδάσεις, να δημιουργήσεις, να ζήσεις ρομαντικές και ερωτικές στιγμές. Στο δια ταύτα όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Γιατί η πανσέληνος θα σου σερβίρει διλλήματα και το μυαλό θα σιγοτραγουδά «ο νέος είναι ωραίος αλλά, ο παλιός είναι αλλιώς». Και πες μου τώρα εσύ, που βγάζεις ρίζες σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεσαι: μπορείς να τα βάλεις με την ανασφάλεια σου; Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι ώρα για επιπολαιότητες. Αν όμως κατάλαβες πια, τι ζητάς από μια συναισθηματική σχέση, δεν χρειάζεται να συμβιβαστείς άλλο. Παρότι οι ανατροπές σε τρομάζουν,  κάποιες φορές πρέπει να ακολουθούμε την καρδιά μας… όπου κι αν βρίσκεται, δίπλα μας ή μακριά!

Λέων

Σου υποσχεθήκαμε τα καλύτερα, κι εσύ ακόμα δεν τα βλέπεις. Στο δρόμο είναι αλλά, πρώτα πρέπει να κάνεις ξεκαθαρίσματα και σε προσωπικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο σχέσεων. Βρίσκεσαι σε φάση εσωτερικού αναβρασμού με μια τάση υπερ-ενεργητικότητας, κάτι που προκαλεί εντάσεις και ανακατωσούρες. Το ερωτικό σου ένστικτο δεν είναι και τόσο ξεκάθαρο με αποτέλεσμα να κινείσαι σε θολό τοπίο. Η πανσέληνος της Κυριακής σε εμπλέκει άμεσα και μάλιστα βάζει στο μικροσκόπιο τις διαπροσωπικές σου σχέσεις. Και με αυτό εννοούμε τους συντρόφους, τους συνεργάτες, τους ανταγωνιστές ή έναν στενό φίλο. Και γενηθήτω το δίλλημα! Να μείνω ή να φύγω; Κι αυτή είναι η εκδοχή που η απόφαση είναι στα χέρια σου. Γιατί υπάρχει η πιθανότητα να μην αποφασίζεις εσύ και να σου έρθει κεραμίδα. Που κανονικά δεν θα έπρεπε γιατί τα σημάδια υπάρχουν εδώ και καιρό. Αν αφεθείς στην συμπαντική σοφία  και εμπιστευτείς ότι όλα γίνονται για κάποιο σκοπό, θα σου αποκαλυφθούν αλήθειες για το νόημα της ζωής σου. Κράτα τις κεραίες ανοιχτές!

Παρθένος

Τόσες εβδομάδες μιλάμε γι’ αυτά τα σχέδια που όλο σκέφτεσαι και τα ξανασκέφτεσαι και τελειωμό δεν έχουν. Κάποια συνεργασία έχεις στα σκαριά, όμως δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι θα ευοδώσει. Γιατί υπολείπεται πρακτικότητας κι εσύ δεν αντέχεις σε τέτοιες καταστάσεις. Βέβαια μέσα στην εβδομάδα, έχεις ανάγκη να περάσεις όμορφες και χαλαρές στιγμές με κόσμο κι αυτό είναι πιο εφικτό. Το καλοκαίρι μπορεί να μην τελείωσε ακόμη, εσύ όμως θέλεις να καταλήξεις σε τελικά σχήματα. Είσαι το κλασικό παράδειγμα «των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν»   και με αυτήν την πανσέληνο  θέλεις να αλλάξεις εικόνα στο εργασιακό σου περιβάλλον. Εν ολίγοις, αν είσαι εργοδότης, βλέπω να  δείχνεις σε κάποιον την πόρτα της εξόδου. Αν είσαι υπάλληλος, επιστράτευσε την γοητεία σου και ίσως την σκαπουλάρεις! Πέρα από τα εργασιακά σου, είναι μια καλή περίοδος να κόψεις τις κακές συνήθειες. Δεν ξέρω αν θα είναι τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια ή αν θα αποφασίσεις να κάνεις δίαιτα με διπλό κέρδος: καλή υγεία και λιγότερα κιλά. Αυτές τις μέρες προσέχουμε τι υπογράφουμε. Και επίσης προσέχουμε το όχημα μας… θέλει και σέρβις που και που, μην ξεχνιόμαστε!

Ζυγός

Δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα το σκηνικό κι εσύ συνεχίζεις την ανέμελη κοινωνικότητα σου  ανάμεσα σε φίλους και γνωστούς. Και κάνεις σχέδια και μεγάλα όνειρα για το μέλλον και μεγάλες επενδύσεις. Και δεν είναι μόνο χρηματική αλλά και συναισθηματική η επένδυση και για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν όλα αυτά να σου καλύψουν τα κενά. Γιατί μπορεί τελικά να είναι άνθρακας ο θησαυρός και να μείνεις με την χαρά. Με αυτήν την πανσέληνο μπορείς να ολοκληρώσεις όποια σχέδια είχες βάλει σε εφαρμογή ή να τα διαγράψεις δια παντός αν δεις ότι δεν αξίζουν.  Είναι που πρέπει να αποφασίσεις τι σε ευχαριστεί και να δώσεις σάρκα και οστά στα καλλιτεχνικά και δημιουργικά σου ταλέντα. Αν δώσεις ελευθερία κινήσεων στα άτομα που είναι κοντά σου, και τους αφήσεις να σε καθοδηγήσουν σε περίπτωση που νοιώσεις ότι έχασες  τον δρόμο σου, τότε θα καταλάβεις τις πραγματικές αξίες της ζωής. Και μιλώντας για αξίες, ποια είναι η πιο ανεκτίμητη; Τι άλλο εκτός από τα παιδιά! Σίγουρα το αισθάνεσαι κι εσύ, κι έτσι αν έχεις θα θέλεις να είσαι κοντά τους. Αν δεν έχεις, τα κουδουνάκια που ακούς είναι το βιολογικό σου ρολόι. Άντε, με το καλό!

Σκορπιός

Αν σε ρωτήσω «τι κάνεις;» θα μου απαντήσεις «τα νεύρα μου τσατάλια»! Σε συμπονώ αμέριστα γιατί, θέλεις να τρέξεις σε σπριντ ενώ τα γεγονότα σε κατεβάζουν σε αγώνες αντοχής. Κι επειδή δεν ακούς ποτέ κανέναν, ξεκινάς την εβδομάδα με έκρηξη αδρεναλίνης και καταλήγεις κάπου στο ενδιάμεσο με μερική αποστράγγιση ενέργειας. Εδώ όμως δεν σηκώνει εγωισμούς, γι αυτό καλύτερα να κάνεις στην άκρη και να σκεφτείς τι πραγματικά θέλεις καθώς, προχωρώντας οι μέρες τα πράγματα δυσκολεύουν. Γιατί το θέμα μας είναι να συμπλέουν οι εσωτερικές σου ανάγκες με τον δρόμο που έχεις χαράξει. Και ακόμη περισσότερο αν έχεις βαδίσει πάνω σε δρόμους που σε οδηγούν κάπου. Όπως λέει η παροιμία «όπως έστρωσες θα κοιμηθείς».  Στην καλή εκδοχή θα λάβεις βοήθεια ενώ στην αντίθετη, η πορεία σου θα ανακοπεί από άτομα που έχουν την δύναμη να βάλουν χέρι στην επαγγελματική και κοινωνική σου πορεία. Κι επειδή μηδέν κακό αμιγές καλού, δεν είναι όλες οι ανατροπές κακές. Ίσως τελικά να μην είναι απαραίτητο να παλέψεις με τα κύματα απλά να αλλάξεις πορεία πλεύσης. Να απαλλαγείς κι απ’ το άγχος στην τελική!!!

Τοξότης

Πολύ  θα ήθελα να ήμουν μέσα στο μυαλό σου, να καταλάβω τι γίνεται εκεί μέσα. Το σίγουρο είναι ότι κρατάς κλειστά τα χαρτιά σου και λειτουργείς παρασκηνιακά, προσπαθώντας  να βρεις τρόπους να πετύχεις τους στόχους σου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν βράζεις μέσα σου, ειδικά ένα άτομο σαν κι εσένα που είσαι αισιόδοξο και έξω καρδιά. Αυτή η εσωτερική σου ανάγκη θα σου δώσει μια αναλαμπή για λίγες μέρες αλλά δεν είναι αρκετή να σου δώσει μια ξεκάθαρη εικόνα. Κι όσο πλησιάζει η πανσέληνος, τόσο πιο έντονη θα είναι η καταπίεση που θα νιώθεις να απαλλαγείς από τα βαρίδια σου. Το θέμα είναι ότι φαίνεται να δυσκολεύεσαι να επικοινωνήσεις με τους άλλους και να εκφράσεις τα όσα νοιώθεις, κι αυτό λειτουργεί συσσωρευτικά. Αυτές τις μέρες θα φανεί κατά πόσο μπορεί να ολοκληρωθεί ένα σχέδιο που είχες θέσει σε λειτουργία. Και εντέλει, με τόσο βραχυκύκλωμα στους εγκεφαλικούς νευρώνες, προτιμώ να κλειδώσεις το αμάξι και να κυκλοφορείς με λεωφορείο. Ή ακόμα καλύτερα, κατέβασε ρολά και πήγαινε ένα ωραίο μακρινό ταξίδι, κι εκεί μπορεί να σου έρθουν οι καλύτερες ιδέες. Το τερπνόν μετά το ωφελίμου!

Αιγόκερως

Χαμός στο ίσιωμα κι αυτήν την εβδομάδα! Στα είπα και θα στα επαναλάβω. Κοίτα το οικονομικό σου συμφέρον γιατί θα την πατήσεις. Φυσικά εσύ το έχεις ήδη τακτοποιήσει αυτό, και προνόησες να κάνεις τις κινήσεις σου. Γιατί όσο κι αν δεν τα βρίσκεις με τους συνεργάτες σου, υπάρχουν άλλοι τόσοι που περιμένουν να πάρουν την θέση τους. Εύχομαι μόνο τα κίνητρα σου να μην είναι σκοτεινά αλλά ξέρω πως φοβάσαι ότι θα μείνεις επί ξύλου κρεμάμενος. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι ερωτικές σου σχέσεις αλλά και η ικανοποίηση που σου παρέχουν. Έρχεται η πανσέληνος να ολοκληρώσει ότι ξεκίνησες. Το δίλλημα όμως αυτήν την φορά είναι κατά πόσο είσαι σε φάση να θέσεις σε κίνδυνο την ασφάλεια σου και να αναλάβεις εξ ολοκλήρου την ευθύνη. Και βρίσκω το δίλημμα σου εύλογο και σημαντικό. Έτσι κι αλλιώς βλέπεις εμπόδια στα μελλοντικά σου σχέδια που σε μπλοκάρουν και σου δημιουργούν εσωτερική ένταση. Όμως σανίδα σωτηρίας υπάρχει, αρκεί να την ζητήσεις από τα πολύ κοντινά και αγαπημένα σου πρόσωπα. Άλλωστε, το βάζει ποτέ κάτω ένας αιγόκερως; Ποτέ!

ΥΔροχόος

Αν είσαι σε φάση «στα ‘δωσα όλα κι έμεινα στον άσο» είναι γιατί έχεις φορτσάρει και δεν βάζεις φρένο. Αυτήν την εβδομάδα όμως θες δεν θες  θα μπούνε όρια γιατί έτσι πρέπει. Είσαι ανάμεσα σε τόσο κόσμο κι όμως αισθάνεσαι μια μικρή ανασφάλεια. Γιατί δεν ξέρεις αν έχεις όσα χρειάζεσαι. Και δεν έχεις σαφή εικόνα των πραγμάτων που έχουν ουσιαστική αξία. Σε αυτήν την πανσέληνο, έχοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο, περιμένουμε να ακούσουμε την ετυμηγορία. Πως βλέπεις τον εαυτό σου απέναντι σε άλλα άτομα; Γιατί σίγουρα θα γίνει κάποια αλλαγή φρουράς και κάποιοι θα αποχωρήσουν από την ζωή σου. Το πιθανότερο είναι να αποφασίσεις εσύ ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν. Αν βρίσκεσαι σε σχέση, θα μπεις στο τρυπάκι να σκεφτείς αν νοιώθεις ολοκλήρωση ή όχι. Κι αν είχες χωρίσει, τώρα θα καταλάβεις αν είναι μόνιμος ο χωρισμός. Όμως μην σκιάζεσαι και μην λυπάσαι γιατί υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.  Στην τελική θα το καταλάβεις κι εσύ πως μια ευχάριστη ανάμνηση είναι καλύτερη από μια σχέση δίχως νόημα!

Ιχθύς

Συνεχίζονται οι βίαιες αναταράξεις στην καθημερινότητα και τα εργασιακά σου και το νευρικό σου σύστημα βρίσκεται στα όρια του. Ομολογουμένως δεν σου δόθηκε ακόμα  η ευκαιρία να ξαποστάσεις και μας βγήκες το πιο εργατικό άτομο του καλοκαιριού! Το θέμα μας βέβαια είναι να αποδίδουν οι προσπάθειες σου καρπούς και κατά πως φαίνεται δεν λειτουργούν όλα όπως τα είχες υπολογίσει. Η διαφυγή για σένα βέβαια είναι το δικό σου πρατήριο βενζίνης και κάπως έτσι μέσα στην εβδομάδα κάνεις μερική οπισθοχώρηση, με μια τάση να ταξιδεύεις στο διάστημα. Η πανσέληνος αυτή σε βάζει στην διαδικασία να επαναδιαπραγματευτείς τα πιστεύω και τις πεποιθήσεις σου. Μάλλον σε βρίσκει στα «κάτω» σου με μια πεσιμιστική διάθεση για το πόσο άδικη είναι η ζωή. Κι εσύ τρέχεις να κρυφτείς. Σου συνιστώ να αλλάξεις τρόπο σκέψης και τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα. Αν παραμένεις σε χωροταξικό και πνευματικό εγκλωβισμό καταδικάζεις τον εαυτό σου να είσαι το χρυσόψαρο μες στην γυάλα.  Άνοιξε τους ορίζοντες σου και διεύρυνε τους. Η ζωή σου ζητά να μην φοβηθείς τις αλλαγές και αυτή θα σε ανταμείψει!

www.galsnguys.gr