Σελίδες

Οι 5 πιο "φαγανές" της ελληνικής τηλεόρασης



Οι ηρωίδες των τηλεοπτικών σειρών ήταν φαγανές από κούνια. Το φαγητό είναι αγάπη μεγάλη και ατελείωτη, και αυτό το γνωρίζουν καλά οι σεναριογράφοι που σέβονται τον εαυτό τους. Γι’ αυτό και αν το καλοσκεφτείς, κάθε επιτυχημένη σειρά περιλαμβάνει τουλάχιστον έναν χαρακτήρα που έχει εμμονή με τη μαγειρική και γενικά το φαγητό.
Ως γνήσια τέκνα που μεγάλωσαν αγκαλιά με την τηλεόραση, το φιλοσοφήσαμε το θέμα του φαγητού στις ένδοξες  εποχές των τηλεοπτικών σειρών και καταλήξαμε στους 5 αγαπημένους μας φαγανούς χαρακτήρες της ελληνικής TV.

5. Η Ασπασία από το Ντόλτσε Βίτα

photo5

«Τώρα… να φάω τη δύναμή μου». 
Η Ασπασία (Μαρία Καβογιάννη), η κουτσομπόλα οικιακή βοηθός της οικογένειας Μαρκάτου, σχεδόν σε κάθε επεισόδιο του Ντόλτσε Βίτα ήταν απασχολημένη καταβροχθίζοντας γιαουρτάκια, νουγκατίνες, σπανακόπιτες και άλλα. Κάπου στο ενδιάμεσο, έβλεπε τηλεόραση με τη Μπουμπουλίνα, κατασκόπευε τη ζωή της Χριστίνας (Άννα Παναγιωτοπούλου) και προσπαθούσε να σαγηνεύσει τον Αντώνη (Θανάσης Ευθυμιάδης).

4. Η Ελένη Βλαχάκη από το Κωνσταντίνου και Ελένης

photo4
Ανεπρόκοπη εκ πεποιθήσεως, η «ημιόνα γκαρσόνα Α» σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Κατακουζηνό (Χάρης Ρώμας) είναι η ανήθικη σφετερίστρια της οικίας των προγόνων του, ενώ για εμάς, η λιχούδα αθυρόστομη περσόνα που στιγμάτισε τα παιδικά μας χρόνια με τις απανωτές ατάκες της.

Σχεδόν σε κάθε επεισόδιο η Ελένη (Ελένη Ράντου) απολάμβανε κάποιο φαγητό της χρυσοχέρας γειτόνισσας Ματίνας Μανταρινάκη (Καλιρρόη Μυριαγκού) και η κλασική ατάκα που μούγκριζε με γεμάτο στόμα:
«Μωρή Ματίνα, θεϊκή η τυρόπιτα»!

3. Η Φλώρα από το Δύο Ξένοι

photo3

Ατάκες που σκοτώνουν, βλέμματα θανατηφόρα και αστείρευτη διάθεση για μαγειρική και κουτσομπολιό! Όλα αυτά σε συνδυασμό με την αντιπάθεια της Φλώρας (Χρυσούλα Διαβάτη) για την αμίμητη Ντένη Μαρκορά (Ντίνα Κώνστα) και την ασταμάτητη κριτική της στον Κωνσταντίνο συνθέτουν τη φιγούρα της all time classic Φλώρας.
Από τις στιχομυθίες που αξίζει να θυμηθούμε:
Ντένη: Θα φτιάξεις ρεβίθια; Φύεται ακόμα αυτό το όσπριο;
Φλώρα
: Ναι, αντέχει στο πέρασμα των αιώνων, σαν κι εσένα!

2. Η Σωσώ Παπαδήμα από τα Εγκλήματα

photo2

Η πιο αγαπημένη κακιά της ελληνικής τηλεόρασης. Μπορεί να μην ήταν η πιο χρυσοχέρα στην κουζίνα, σε όλα τα υπόλοιπα όμως η Σωσώ (Καίτη Κωνσταντίνου) βάζουμε 10 με τόνο! Top foodie στιγμή: η Σωσώ φτιάχνει κουραμπιέδες, έτσι για το κακό. Βάζοντας ποντικοφάρμακο. Και φυσικά το σχετικό άσμα: «Χιόνια στο καμπαναριό, πέθανε όλο το χωριό». Δεν περιγράφω άλλο.

1. H Στέλλα απο Είσαι το ταίρι μου

photo1


Τι να λέμε τώρα! Η Στέλλα (Βίκυ Σταυροπούλου), το πιο φαγανό κορίτσι που έχει περάσει από την ελληνική τηλεόραση, καταλαμβάνει δικαιωματικά το Νο 1 της λίστας μας. Φυσικά, το απόλυτο ντουέτο είναι μαζί με την εξίσου τροφαντή Τούλα (Σοφία Βογιατζάκη) και οι από κοινού επιθέσεις τους στο ψυγείο. Τι κι αν προσπάθησαν να κάνουν δίαιτες, να πάνε στο γυμναστήριο και τα συναφή; Ο μεγάλος έρωτας της ζωής τους είναι τα πατατάκια, τα γαριδάκια και τα σουβλάκια.

Όνειρό τους, οι στρουμπουλές γυναίκες “με γάμπες σαν φιάλες πετρογκάζ” να γίνουν σύμβολα του σεξ. Τοπ ατάκα:
Βίκυ: Είμαι σε αιματηρή δίαιτα από τη Δευτέρα. Σήμερα το πρωί έχω φάει όλο κι όλο ένα φρούτο.
Τούλα: Τι φρούτο;
Βίκυ: Καρπούζι!