Σελίδες

Επιστήμονες βρήκαν τρόπο να κάνουν την σοκολάτα το πιο υγιέστερο και νόστιμο σνακ.







Δεν χρειάζεται να αναφερθούν οι λόγοι για να φάει κανείς σοκολάτα, όμως το να φάει κανείς σοκολάτα χωρίς τύψεις είναι σημαντικό. Μια ομάδα στο Πανεπιστήμιο της Γκάνας και συγκεκριμένα του Τμήματος Διατροφής και Επιστήμης Τροφίμων βρήκε τον τρόπο να κάνει τη σοκολάτα υγιέστερη και ακόμα πιο νόστιμη. 


Η μαύρη σοκολάτα είναι γνωστό ότι περιέχει πολυφαινόλες δηλαδή αντιοξειδωτικές ουσίες που βοηθούν στο στρες, στις μολύνσεις αλλά ακόμα και στον καρκίνο. Η «ουσίες» αυτές επίσης βρίσκονται και στο κόκκινο κρασί αλλά και στο πράσινο τσάι.
Οι επιστήμονες πρόσθεσαν ένα βήμα στην διαδικασία που ακολουθείται για την επεξεργασία των κόκκων του κακάο στη μπάρα σοκολάτας που θα αγοράσετε. Όταν παράγουμε την σοκολάτα, κόκκοι του κακάο ψήνονται για να σχηματίσουν ένα εύγευστο σοκολατένιο προϊόν. 

Την ώρα που ψήνονται, οι κόκκοι χάνουν κάποια από τα εποικοδομητικά για την καρδιά και όχι μόνο αντιοξειδωτικά. Έτσι λοιπόν αποθήκευσαν τα περικάρπια των κόκκων του κακάο για μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να τα ψήσουν, έχοντας την ελπίδα ότι θα διατηρηθούν έτσι κάποιες από τις χαμένες θρεπτικές ουσίες τους.
Κι όμως, οι κόκκοι που αποθηκεύτηκαν για 10 ημέρες και ψήθηκαν σε χαμηλότερη θερμοκρασία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, περιείχαν περισσότερες πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και φυσικά, απέδιδαν καλύτερη γεύση.