Σελίδες

Πρεμιέρα έκανε το «Billy Elliot The Musical» στο Παλλάς - (φωτο)





Το φημισμένο μιούζικαλ, με την μουσική του Έλτον Τζον, ανέβηκε χθες σε μια υπεραπαρωγή στο "Παλλάς". Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Λιγνάδης και τις χορογραφίες ο Δημήτρης Παπάζογλου.


Το μιούζικαλ μας παρουσιάζει με έναν πολύ ρεαλιστικό τρόπο τον αγώνα του Μπίλι να πείσει τους άλλους ότι ο χορός δεν είναι μόνο για "αδερφές"-όπως λέει χαρακτηριστικά σε μια σκηνή αλλά για τους ανθρώπους που έχουν ταλέντο και τον αγαπούν, ανεξάρτητα από το φύλο τους. Παράλληλα εκτυλίσσεται η απεργία των ανθρακωρύχων που συγκλόνισε την Αγγλία το 1884.

Ο Μπίλι ονειρεύεται να γίνει χορευτής. Δυστυχώς όμως έρχεται αντιμέτωπος με μία κοινωνία η οποία θεωρεί τους χορευτές ομοφυλόφιλους, κάτι πολύ κακό για αυτήν, που αρνείται να δεχθεί καθετί διαφορετικό. Ο μόνος που τον στηρίζει είναι ο κολλητός του ο Μάικλ και η δασκάλα του, Τελικά, χάρη στην επιμονή του για να πραγματοποιήσει τα όνειρά του ο Μπίλι, δείχνει στον πατέρα του, τι του αρέσει, και καταφέρνει να γίνει αποδεχτός από την οικογένειά του. Ο σκληρός πατέρας σταματά την απεργία για να μπορέσει να βγάλει χρήματα από τη δουλειά του, ώστε να βοηθήσει τον Μπίλι να κάνει αυτό που εκείνος θέλει...

Κατά τη γνώμη μου, η παράσταση μαθαίνει σε όλους πολλά πράγματα. Από τη μια, στους νέους να αγωνίζονται, για τα όνειρα τους και από την άλλη πλευρά στους μεγαλύτερους να μην καταστρέφουν τα όνειρα των παιδιών τους. Επίσης, δείχνει πόσο καταπιεστικό είναι να συμπεριφέρονται οι άνθρωποι ρατσιστικά και πόσο λάθος είναι ορισμένες αντιλήψεις όπως για παράδειγμα το ότι το ποδόσφαιρο και η πυγμαχία είναι για αγόρια και ο χορός και το μπαλέτο για κορίτσια.


Οι ερμηνείες από όλα τα παιδιά ήταν καταπληκτική και αξίζει πολλά συγχαρητήρια και στα ίδια αλλά και στους δασκάλους τους! 

Ο Αιμίλιος Χειλάκης, η Αθηνά Μαξίμου, ο Αποστόλης Τότσικας, η Νίκη Παλληκαράκη, ο Γιώργος Ψυχογιός και η Τιτίκα Στασινοπούλου έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό! Ωστόσο η Τιτίκα Στασινοπούλου "έκλεψε" τις εντυπώσεις άλλωστε είχε να εμφανιστεί πάνω από 10 χρόνια στο θεατρικό σανίδι! 


Τέλος, η σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετική! 

Το "παρών" έδωσαν πολλοί επώνυμοι ανάμεσά τους: oι Σάκης Ρουβάς με την Κάτια Ζιγούλη, Τζένη Μπαλατσινού, Αγγελική Νικολούλη, Μάγδα Τσέγκου, Αθηνά Οικονομάκου και ο σύντροφός της, Μέμος Μπεγνής και πολλοί άλλοι! 

Αναστάσιος Ε. Δαφνής