Σελίδες

Επανεκλογή Ομπάμα στον Λευκό Οίκο

-Μέχρι στιγμής, ο Αμερικανός πρόεδρος έχει συγκεντρώσει 303 εκλέκτορες έναντι 219 του Μιτ Ρόμνεϊ
- Άγνωστο που πάνε οι 29 εκλέκτορες της Φλόριντα
- Τι σημαίνει η νίκη του Ομπάμα για την Ελλάδα
- Ρόμνεϊ: Συγχαίρω τον Ομπάμα για τη νίκη του - Ελπίζω να διαφυλάξει τα συμφέροντα του έθνους μας
- Το Οχάιο έδωσε τη νίκη στον Ομπάμα που εμφανίστηκε ενωτικός στη νικητήρια ομιλία του
- Οι Ρεπουμπλικάνοι διατηρούν τον έλεγχο στη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Οι εκτιμήσεις επιβεβαιώθηκαν: ο Μπαράκ Ομπάμα θα είναι πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Μπορεί σε επανεθνικό επίπεδο οι δυο υποψήφιοι να έδιναν μάχη στήθος-στήθος, αλλά ο Αμερικανός πρόεδρος συγκέντρωσε τον μαγικό αριθμό των 270 μεγάλων εκλεκτόρων και πανηγυρίζει τη δεύτερη θητεία του στον Λευκό Οίκο.

Η επανεκλογή Ομπάμα είναι αναμφίβολα ένα καλό νέο για την Ελλάδα (και την Ευρώπη γενικότερα) αφού ο Αμερικανός πρόεδρος έχει πολλές φορές στηρίξει τη χώρα μας, σε αντίθεση με τον αντίπαλό του Μιτ Ρόμνεϊ, που όποτε έβρισκε ευκαιρία μας έφερνε σαν... παράδειγμα προς αποφυγή!



- ΩΡΑ 10:55 Ήταν οι πιο ακριβές εκλογές στην ιστορία των ΗΠΑ. Κόστισαν περισσότερα από 2,6 δισ. δολάρια. Μόνο που Ρεπουμπλικάνοι σπατάλησαν 90 εκατ. δολάρια για την προεκλογική τους εκστρατεία

- ΩΡΑ 10:30 Διακόπηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας η καταμέτρηση των ψήφων στη Φλόριντα. Οι μνήμες του 2000 "ξυπνούν" αλλά ακόμη κι αν ο Ομπάμα χάσει τη συγκεκριμένη πολιτεία, τίποτα δεν αλλάξει

- ΩΡΑ 10:21 Αν θες να δουλέψεις σκληρά δεν έχει σημασία αν είσαι λευκός ή μαύρος, gay ή straight, ασιάτης ή ισπανόφωνος, πλούσιος ή φτωχός, είπε στην νικητήρια ομιλία του ο Μπαράκ Ομπάμα, στέλνοντας ένα μήνυμα και στον Μιτ Ρόμνεϊ. 
 - ΩΡΑ 10:19 ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΝΙΚΗΤΗΡΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ