Σελίδες

Tέλος εποχής για της εκδόσεις Liberis....

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στο Κορωπί...

Σε βαθιά κρίση βρίσκεται ο χώρος του περιοδικού Τύπου, με τις εταιρείες του κλάδου να δέχονται ασφυκτικές πιέσεις από τη συρρίκνωση της διαφημιστικής δαπάνης στο Μέσο. Χθες, η διοίκηση της εταιρείας Εκδόσεις Λυμπέρη γνωστοποίησε στους εργαζομένους τη διακοπή των εργασιών της, πράγμα που δημιουργεί νέα δεδομένα στο χώρο, όπου πια μένουν πολύ λίγοι παίκτες.
Διευκρινίζεται ότι το θέμα αφορά στον κλάδο των περιοδικών, ενώ οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, που βρίσκονται στην «ομπρέλα» της εταιρείας (Best FM και V FM), οι ηλεκτρονικές εκδόσεις, καθώς και το 33,3% των Τεχνικών Εκδόσεων παραμένουν στον Αντώνη Λυμπέρη.
Σε ό,τι αφορά τα περιοδικά, οι επιχειρήσεις του κλάδου και, συγκεκριμένα, οι Αττικές Εκδόσεις, έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για τα περιοδικά «7 μέρες TV» «Hello!» και «ΕΓΩ», ενώ η Δάφνη του Ομίλου Antenna έχει επιδείξει ενδιαφέρον για τα περιοδικά «Glamour», «Vogue», «Lucky» και «Men’s Health».
Σε ό,τι αφορά τα λοιπά, μέσα στις επόμενες μέρες θα έρθουν στην Ελλάδα εκπρόσωποι του αμερικανικού εκδοτικού Ομίλου Conde Nast, οι οποίοι θα εξετάσουν τα αιτήματα των ελληνικών εκδοτικών συγκροτημάτων, για να πάρουν τους τίτλους. Διευκρινίζεται ότι η θυγατρική των Εκδόσεων Λυμπέρη, που εξέδιδε μεταξύ άλλων και τα εταιρικά περιοδικά On board της Olympic Air και Attica μετονομάστηκε σε Identity και συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά υπό καθεστώς νέας ιδιοκτησίας, αφού το μερίδιο του Αντώνη Λυμπέρη έχει μεταβιβαστεί στον συνέταιρο του, Πέτρο Μπουροβίλη.
Οι 70 εργαζόμενοι στις Εκδόσεις Λυμπέρη, από την πλευρά τους, έχουν καταθέσει αίτημα ασφαλιστικών μέτρων, το οποίο ενδέχεται να εξεταστεί σήμερα. Σε ό,τι αφορά το μέλλον των εργαζομένων που απασχολούνται (η εργασία εκεί είναι τετραήμερη) στα περιοδικά του Ομίλου, για τα οποία έχει επιδειχθεί ενδιαφέρον από τρίτους, πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να απορροφηθούν από τη νέα ιδιοκτήτρια, με προϋπόθεση ότι θα παραιτηθούν από τις διεκδικήσεις τους και θα δουλέψουν με το ίδιο καθεστώς.
Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας Εκδόσεις Λυμπέρη για τη χρήση του 2011, ανήλθε σε 46,1 εκατ. ευρώ, έναντι 56 εκατ. ευρώ το 2010. Η εταιρεία, το 2011, παρουσίασε ζημίες ύψους 4 εκατ. ευρώ, έναντι 261 χιλιάδες ευρώ, επίσης ζημίες το 2010.
Ανάλογη εικόνα εμφάνισε και ο Ομιλος, ο οποίος παρουσίασε πωλήσεις 65,5 εκατ. ευρώ το 2011, έναντι 75,9 εκατ. ευρώ το 2012. Και ο Ομιλος παρουσίασε ζημίες ύψους 7,4 εκατ. ευρώ το 2011, έναντι επίσης ζημιών ύψους 2,4 εκατ. ευρώ το 2010.
Στον Ομιλο Λυμπέρη περιλαμβάνονται οι εταιρείες Δέσμη Εκδοτική (50%), Τεχνικές Εκδόσεις (33,3%), Three Dee, IT Publications Hellas, Libecom, VFM με (100%), Τεχνική Εκθεσιακή με (33,3%), Mass Courier (20%), Liberis Publications Cyprus, Liberis Publications Bulgaria και Liberis Publications Romania (100%), Liberis Media Group Bulgaria (75%) και Aplha Press (13,2%).