Σελίδες

Γρίπη: 4 πράγματα που πιστεύουμε ότι μας εμποδίζουν να κολλήσουμε

Προφυλαχθείτε σωστά, και παραμείνετε υγιής παρά την έξαρση
Πριν βάλετε σε εφαρμογή το σχέδιό σας για να μην κολλήσετε τον ιό της γρίπης, καλό είναι να ξέρετε πόσο αποτελεσματικό είναι. Δείτε τα συνηθέστερα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όσον αφορά την πρόληψη, και αποφύγετε τις μεθόδους που δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

1) Καλύπτετε το πρόσωπό σας όταν φτερνίζεστε
Είναι σίγουρα προτιμότερο από το να αφήνετε όλα αυτά τα μικρόβια να κυκλοφορούν στην ατμόσφαιρα, αλλά είναι πιθανό, στη συνέχεια, να πιάσετε ένα πόμολο πόρτας, ή ένα τηλέφωνο, ή το πληκτρολόγιό σας, με αποτέλεσμα να περάσετε τα μικρόβια σε άλλους οργανισμούς.

2) Πλένετε τα χέρια σας βιαστικά
Σίγουρα γνωρίζετε ήδη ότι το πλύσιμο των χεριών είναι από τις δραστικότερες μεθόδους πρόληψης ενάντια στη γρίπη αλλά και τα μικρόβια γενικότερα. Αλλά πολλοί εξακολουθούν να μην το κάνουν σωστά. Το σωστό πλύσιμο των χεριών προϋποθέτει σαπούνισμα και από τις δύο πλευρές των χεριών σας, ανάμεσα στα δάχτυλα και κάτω από τα νύχια, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Αν είναι να το κάνετε, κάντε το σχολαστικά.

3) Βασίζεστε το αντιβακτηριδιακό σαπούνι
Παρότι είναι σημαντικό να διατηρείτε τα χέρια σας καθαρά, το να περιμένετε ένα αντιβακτηριδιακό σαπούνι να κάνει όλη τη δουλειά είναι μάταιο. Όχι μόνο δεν σας προφυλάσσει από το να κολλήσετε, αλλά είναι πολύ πιθανό και να αφήσουν στα χέρια σας ένα μεγάλο αριθμό βακτηριδίων, ανθεκτικών στα συστατικά του.

4) Περιμένετε από την Βιταμίνη C να κάνει όλη τη δουλειά
Παρότι λίγες είναι, πλέον, οι έρευνες που αποδεικνύουν ότι η Βιτανμίνη C προφυλάσσει αποτελεσματικά από την γρίπη, η άποψη ότι πρόκειται για πανάκεια ενάντια στις αρρώστιες επικρατεί. Είναι, όμως, σημαντικό να έχετε μία ολοκληρωμένη σωστή διατροφή. Το να τρώτε, καθημερινά, φρούτα και λαχανικά παραμένει καλή ιδέα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σας προφυλάξει από μόνο του.