Σελίδες

Χάσε πόντους στην κοιλιά με τη σωστή διατροφή!!!

 Η Ελένη Πετρουλάκη Ivic μοιράζεται το δικό της πρόγραμμα διατροφής με στόχο την απόκτηση επίπεδης κοιλιάς!

 Η Ελένη Πετρουλάκη Ivic μοιράζεται το δικό της πρόγραμμα διατροφής με στόχο την απόκτηση επίπεδης κοιλιάς!

Η ερώτηση της αναγνώστριας: Έχω ύψος 1,72 και ζυγίζω 65 κιλά. Έχω πολύ λίπος στην κοιλιά και όταν σταμάτησα να γυμνάζομαι πήρα πολύ βάρος. Είναι περίεργο γιατί είχα επίπεδη κοιλιά και τώρα; Τι να κάνω;

Η απάντηση της Ελένης Πετρουλάκη Ivic

Το λίπος που συσσωρεύεται στην κοιλιακή χώρα είναι αποτέλεσμα κακής διατροφής. Για το λόγο αυτό θα σου προτείνω να ακολουθήσεις ένα αερόβιο πρόγραμμα σε συνδυασμό με σωστή διατροφή. Απόφυγε να μειώνεις τα γεύματά σου. Mε αυτόν τον τρόπο το μόνο που θα πετύχεις είναι να μειώσεις το μεταβολισμό σου. Κατανάλωσε 5 μικρότερα γεύματα ημερησίως.

Για να μειώσεις το λίπος στην κοιλιά...
Κατανάλωσε υγιή λιπαρά: Tα λιπαρά αυτά βρίσκονται στους κρόκους αυγών, στους ωμούς ξηρούς καρπούς, στο ελαιόλαδο, το αβοκάντο. Επίσης μια χούφτα ωμών ξηρών καρπών, όπως τα αμύγδαλα ή τα καρύδια, κάθε μέρα περίπου μισή ώρα πριν το φαγητό, θα περιορίσει την όρεξή σου ενώ θα σου προσφέρουν κάποιες απαραίτητες πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και υγιεινά λίπη. Παράλληλα, περιόρισε την όρεξη σου για γλυκό καταναλώνοντας δαμάσκηνα Καλιφόρνιας.

Πρωτεΐνες: Οι πρωτεΐνες αυτές μπορούν να λαμβάνονται από τα γαλακτοκομικά προϊόντα και κρέας, καθώς και από τα καρύδια. Εάν είσαι καλά εφοδιασμένη σε πρωτεΐνες, αυτό θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των μυών σου, ειδικά αν γυμνάζεσαι τακτικά με βάρη, ενώ έτσι θα ενισχύσεις το μεταβολισμό σου. Με τον τρόπο αυτό θα κάψεις τις επιπλέον θερμίδες ταχύτερα και θα χάσεις το λίπος από το στομάχι.

Φυσικά σάκχαρα: Κατανάλωσε φυσικά σάκχαρα που υπάρχουν στα φρούτα. Οι φυτικές ίνες που περιέχουν εμποδίζουν τη δημιουργία υπερβολικού σακχάρου στο αίμα. Απόφευγε τους έτοιμους χυμούς φρούτων, αφού οι ίνες έχουν αφαιρεθεί και είναι κυρίως ζάχαρη. Μια μπανάνα πριν την προπόνηση θα σου δώσει μεγάληενεργεία.

Γενικά: Eπίλεξε άπαχα γαλακτοκομικά, ελαιόλαδο, κρεμμύδι,πράσινα μήλα, καρότα, μαρούλι, μπρόκολο, λάχανο, φρέσκα ψάρια, δαμάσκηνα, σέλινο,σπανάκι, όσπρια (φακές, φασόλια) πουλερικά κτλ.
Νερό: Κατανάλωσε καθημερινά αρκετή ποσότητα νερού.


Πηγή: shape.gr