Σελίδες

Νερό: Ακόμα ένα μπουκαλάκι


Πολλοί άνθρωποι είναι πολύ σκεπτικοί στην ιδέα ότι το νερό μπορεί να παίξει πολύ αποτελεσματικό ρόλο στο αδυνάτισμα.. Πολύ λίγοι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι ένα μεγάλο μέρος του σώματός μας είναι νερό. Φυσικά το νερό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ύπαρξή μας.
Το 75% του άπαχου μυϊκού ιστού είναι νερό, πάνω από το 80% του αίματος μας είναι νερό, το σωματικό λίπους και τα οστά περιέχουν παραπάνω από 20% νερό το καθένα. Είναι περίεργο λοιπόν, που το νερό διαδραματίζει τόσο πολύ σημαντικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το σώμα μας;
Φυσικά, πείνωντας νερό από μόνο του δεν πρόκειται να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Αν επιθυμείτε να χάσετε βάρος σταδιακά και σίγουρα, το να τρώτε και να πίνετε νερό με το σωστό τρόπο είναι τα δύο βασικά συστατικά ενός φυσικού αδυνατίσματος.
Να θυμάστε ότι τα "κακά" λίπη είναι οι κύρια αιτία που προκαλούν το υπερβολικό βάρος. Για αυτό πρέπει να τρώτε τα "καλά" λίπη που παρέχουν τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, όπως σολομό, σκουμπρί, ρέγγες, και σαρδέλες. Αυτές οι τροφές συμβάλλουν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, εμποδίζουν την πήξη του αίματος και μειώνουν του κίνδυνο της καρδιακής ανεπάρκειας.
Οι "καλές" πρωτεΐνες βοηθούν στην καταστολή της πείνας και είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των μυών. Τα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά όπως το γάλα, το γιαούρτι, το ανθότυρο, και τα ψάρια είναι περιέχουν "καλές" πρωτεΐνες.
Οι υδατάνθρακες που περιέχουν τα φασόλια, τα λαχανικά, τα φρούτα και τα δημητριακά καταναλώνονται από τον οργανισμό με αργό ρυθμό και, κατά συνέπεια, είναι φυσικά καταστολείς της πείνας. Έχουν επίσης μέτρια πλούσια σε λίπη και θερμίδες.
Να τρώτε τροφές πλούσιες σε "καλές" ίνες. Οι τροφές που περιέχουν καλές ίνες δεν έχουν πολλές θερμίδες και σας κάνουν να αισθάνεστε γεμάτοι. Με τον τρόπο αυτό βοηθούν στην καταστολή της πείνας. Επιπλέον οι ίνες δεν αφομοιώνονται από το οργανισμό. Ενώ διέρχονται από το σώμα προσκαλούνται σε κάποιες από τις πρωτεΐνες και τα λίπη που τρώμε. Έτσι αποβάλλονται από το σώμα χωρίς να αφομοιώνονται. Τα μήλα, τα σύκα, το μπρόκολο, οι φράουλες, το καστανό ρύζι, τα φασόλια, τα καρύδια και τα πίτουρα που είναι τροφές πλούσιες σε ίνες.
Το νερό παίζει δύο σημαντικούς ρόλους στο να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Όταν το αφυδατώνετε η βουλιμία γίνετε πιο αισθητή. Εάν το νερό καταναλώνεται με μέτρο βοηθάει στο να καταστείλει τα χτυπήματα της πείνας. Ενώ το ήπαρ παρέχει το αποθηκεμένο λίπος για ενέργεια το νερό βοηθάει τα νεφρά να αποβάλουν τα απόβλητα. Πολλοί άνθρωποι εκπλήζονται από το γεγονός ότι το κρύο νερό μπορεί να σας βοηθήσει το σώμα να κάψει το επιπλέον λίπος. Αν πίνετε παγωμένο νερό ο οργανισμός θα χρειαστεί πάνω από 60 θερμίδες την ημέρα από το σώμα για να αυξήσει την θερμοκρασία του παγωμένου νερού. Ετσι σε μία εβδομάδα θα χρειαστεί 420 θερμίδες. Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος για να κάψεις μερικά λίπη.
Από τα παραπάνω έχουν ως συμπέρασμα πως το νερό παίζει σημαντικό ρόλο στο να χάσετε βάρος. Είναι ένα φυσικός καταστολέας της όρεξη, βοηθάει στη δίαιτα και, γενικά, είναι μια σημαντική συνιστώσα στη φυσική απώλεια βάρους.