Σελίδες

Τρελό πείραμα! – Έχασε 11 κιλά σε 24 ώρες!


Απίστευτο κι όμως αληθινό 28χρονος συγγραφέας και αθλητικός επιστήμονας κατάφερε να χάσει 11 κιλά 
σε μόλις 24 ώρες με στόχο να αποδείξει ότι το σωματικό βάρος δεν ….έχει να κάνει με το σωματικό λίπος.


Ο Ross Edgley έκοψε για 24 ώρες τους υδατάνθρακες, μπήκε για ώρες στη σάουνα, δεν έφαγε αλάτι, φόρεσε στολές εφίδρωσης και έκανε μπάνια με άλατα επιτυγχάνοντας στο διάστημα αυτό η ζυγαριά να τον δείχνει 11 κιλά ελαφρύτερο.
Μια ομολογουμένως παράτολμη και επικίνδυνη κίνηση όπως παραδέχεται και ο ίδιος: «με την πράξη μου αυτή ήθελα να δείξω πόσο η διατροφή και η αυτοεκτίμησή μας δεν πρέπει να “ελέγχεται” από τη ζυγαριά όταν είμαστε σε δίαιτα».
Ο 28χρονος Βρετανός εξηγώντας πως κατάφερε το αποτέλεσμα αυτό, αναφέρει: «Το 50% με 70% του σωματικού μας βάρους είναι νερό. Οπότε από τα 95 κιλά που ζύγιζα, τα 47,5 κιλά είναι νερό. Έτσι με το να χάσω νερό, θα προκαλέσω και δραματική μείωση του βάρους μου».
Επίσης ο Edgley χρησιμοποίησε φυτικά διουρητικά προκειμένου να αποβάλει ακόμα περισσότερο νερό, ενώ τονίζει ότι «Αυτό που έκανα ήταν πολύ επικίνδυνο και έγινε υπό αυστηρές συνθήκες μετά από συμβουλή γιατρού. Το έκανα μόνο και μόνο για να δείξω ότι οι ζυγαριές στο μπάνιο λίγο έχουν να κάνουν με το σωματικό λίπος».

Πηγή: trelokouneli.gr