Σελίδες

Σειρές που έχασαν τη μαγεία τους με τα χρόνια




Είναι λογικό με την πάροδο των χρόνων οι τηλεοπτικές σειρές να κάνουν μια δημιουργική κοιλιά. Αυτές οι τέσσερις όμως, έκαναν την μεγαλύτερη.
Όταν μια σειρά ζει για πολλά χρόνια, οι σεναριογράφοι αναγκάζονται να τραβήξουν ιστορίες που δεν έχουν κάτι να πουν, και οι ηθοποιοί φαίνεται να βαριούνται τους ρόλους τους.

True-Blood

Το True Blood ξεκίνησε ως μία camp horror σειρά με βρυκόλακες. Οι μικροί κύκλοι της καλωδιακής τηλεόρασης σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το σενάριο των πρώτων κύκλων είχε ξεκάθαρη πορεία και προορισμό, την έκανε μια από τις πιο διασκεδαστικές σειρές του καλοκαιριού. 6 χρόνια μετά, η camp αισθητική έχει μείνει, αλλά η σειρά πια δεν έχει καμία αίσθηση του που πηγαίνει, και ο τελευταίος κύκλος που έρχεται το καλοκαίρι δύσκολα θα επανορθώσει για αυτό.

Two And A Half Men

Ακόμα και εγώ, που ποτέ δεν ενθουσιαστηκα με το Two And A Half Men , έχω γελάσει με επεισόδια των πρώτων κύκλων όταν τα πετυχαίνω στην τηλεόραση. Αυτό όμως είναι κάτι που δε συμβαίνει πια. Τα αστεία είναι προφανή και φτηνά, και αν δεν έχεις και συναισθηματική σύνδεση με τους χαρακτήρες, οι τελευταίοι κύκλοι είναι επίπονοι, κι ας έχει φύγει ο λόγος που δεν την άντεχα εξαρχής. Let. It. Die.

The Simpsons

Το The Simpsons είναι η σειρά που έχει το μεγαλύτερο δικαίωμα να βρίσκεται σε δημιουργικό πάτο στη λίστα αυτή. 25 χρόνια από την πρεμιέρα του, οι περιπέτειες των Simpsons είναι λογικό να επαναλαμβάνονται και να κουράζουν, αφού σατιρίζουν ξανά και ξανά τα ίδια ακριβώς πράγματα, αφήνοντας λίγο χώρο για εξέλιξη. Βέβαια ακόμα και δυομιση δεκαετίες μετά, οι τηλεθεατές είναι πιστοί, αν και αυτό έχει μάλλον να κάνει περισσότερο με τη συνήθεια και τη νοσταλγία παρά με το ενδιαφέρον.

Supernatural1

Το Supernatural έπρεπε να είχε τελειώσει στο φινάλε του πέμπτου κύκλου. Το “Swan Song”, είχε γραφτεί ως series finale, και ήταν το τέλειο κλείσιμο για μια σειρά που ξεκινώντας ως απλό monster of the week horror έφτασε σε μια πολύπλοκη ιστορία γεμάτη με ιουδαιο-χριστιανικές αναφορές στη μυθολογία της.  Όμως, όντας η πιο δημοφιλής τότε σειρά του CW, πήρε άλλους τόσους κύκλους, και τώρα λειτουργεί σχεδόν αποκλειστικά ως βάση για slash fiction στο tumblr, αφού εδώ και μισή δεκαετία έχει χάσει την κατεύθυνσή της και απλά ξαναζεσταίνει χρησιμοποιημένα arcs.
cosmo.gr