Σελίδες

Να απαγορευτεί δια νόμου η ευχή ''Καλό Χειμώνα!'' όταν δεν είναι χειμώνας




Δεν μιλάω γι' αυτούς που πραγματικά αγαπούν τον χειμώνα και το λένε για καλό. Ξέρετε πολύ καλά για ποιους μιλάω: Γι' αυτούς που με το που τελειώνουν οι δικές τους διακοπές, φωνάζουν αυτάρεσκα σ' όλους "Άντε και Καλό Χειμώνα!". Μπορεί να είναι 1 Σεπτεμβρίου. Κι όμως, θέλουν να χαλάσουν τη διάθεση όλων, πιθανότατα επειδή χάλασε η δική τους.   


Όταν δούλευα σε γραφείο το είχα καθημερινά, εκεί, απ' τα μέσα Αυγούστου. Οι ντελιβεράδες, ο θυρωρός, οι πελάτες στο τηλέφωνο, οι συνάδελφοι. Πολλές φορές συνόδευαν την ευχή-κατάρα με αποκαρδιωτικές σάλτσες του στυλ "Άντε, σε 350 μέρες πάλι", και "Και τώρα, τα κεφάλια μέσα!", "Και τώρα... Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του".   Για να ξορκίσουν το κακό, για να μοιραστούν με άλλους την αυτολύπησή τους, για να με τραβήξουν στη μοιρολατρική τους διάθεση: με ψυχοπλάκωναν. Με έκαναν να νιώθω ότι ο χειμώνας ήρθε και δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι' αυτό. Η μαυρίλα με σκέπαζε - όλα είχαν τελειώσει. Κι ας είχε 35 βαθμούς εκεί έξω! 

Ο χειμώνας δεν ξεκινά με το που θα τελειώσουμε εμείς τις διακοπές μας. Ο χειμώνας ξεκινά κάθε χρόνο την πρώτη Δεκεμβρίου. Στη χειρότερη περίπτωση αν υπολογίσουμε τα ηλιοστάσια κλπ, ο χειμώνας ξεκινά στις 22 Δεκεμβρίου. ΟΧΙ  1 Σεπτεμβρίου. 



lifo.gr