Σελίδες

Γιατί ένας δημοσιογράφος θα ήταν ο ιδανικός σύντροφος;





Αναζητάς τον ιδανικό σύντροφο; Δημοσιογράφο σκέφτηκες να βρεις; Γιατί έχει πολλά θετικά να σου προσφέρει (και δεν είμαι εμπαθής).


Ο ρυθμός της ζωής ενός δημοσιογράφου είναι φρενήρης, το πνεύμα του... ανήσυχο και εκείνος πάντα έτοιμος για δράση! Χωρίς να φοβάται τις ευθύνες μπορεί να γίνει ο σύντροφος ζωής στο πλάι σου, αρκεί να καταφέρεις να δεις πίσω από την πολύπλοκη προσωπικότητά του. Σκέψου... δημοσιογραφικά, αξίζει!

-Δεν φοβάται να πάρει ρίσκα
Το να είσαι δημοσιογράφος σημαίνει ρίσκο. Άγχος και αγωνία. Ο δημοσιογράφος παίρνει τις πληροφορίες εκείνη την ώρα και πρέπει να διαχειριστεί το χρόνο πιο γρήγορα από τους ανταγωνιστές του. Δεν ανησυχεί για τις προκλήσεις και δεν φοβάται να κάνει ένα βήμα μπροστά και να εκτεθεί. Υπάρχει τίποτα πιο σέξι από έναν άντρα που λατρεύει τις προκλήσεις και ζει όλη μέρα στην πίεση; Στην οποία και ανταπεξέρχεται…
-Το IQ του είναι πάνω από το κανονικό
Όχι να ευλογήσουμε τα γένια μας (να, ακόμη και αυτό σέξι είναι σε εμάς του δημοσιογράφους), αλλά σύμφωνα με έρευνες οι δημοσιογράφοι είναι από τους εξυπνότερους ανθρώπους. Αυτό έδειξε η έρευνα του Psychology Today, καθώς το IQ ενός δημοσιογράφου κυμαίνεται από 137 μέχρι 160. Αν θες έναν σύντροφο δίπλα σου που να είναι ιδιαίτερα έξυπνος, φλεγματικός και με χιούμορ, τότε ένας δημοσιογράφος είναι ο ιδανικός!
-Είναι εξαιρετικός ακροατής
Ένας δημοσιογράφος έχει μάθει να ακούει. Να αναλύει όλα τα δεδομένα και μετά να μιλάει. Αυτό τον κάνει εξαιρετικό ακροατή. Και διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές στη δουλειά του, μπορεί να καταλάβει ακριβώς τη συνομιλήτρια του. Στα συν, ότι έχει μάθει και το off the record, οπότε τα μυστικά σου είναι ασφαλή!
-Είναι συναισθηματικά και σωματικά υγιής
Έρευνες έχουν δείξει πως το γράψιμο στην καθημερινότητα κάνει καλό στην ψυχική υγεία. Ένας δημοσιογράφος γράφει περισσότερες από 5 χιλιάδες λέξεις ημερησίως, οπότε έχει ψυχική υγεία και διαύγεια. Σε άλλη έρευνα που έγινε, ο κλάδος των δημοσιογράφων είχε το μικρότερο ποσοστό ασθενειών, καθώς απαιτεί σωματική υγεία για να καταφέρει να ανταπεξέλθει στους ρυθμούς του καθημερινού ρεπορτάζ.
-Είναι expert στο multitasking
To 31% των δημοσιογράφων σύμφωνα με έρευνα του Bliss Intergrated, δουλεύει σε περισσότερα από 2 Μέσα Επικοινωνίας, ενώ το 17% σε περισσότερα από… 4! Αυτό δείχνει πως είναι συνηθισμένοι στα δύσκολα και στη δημιουργικότητα παράλληλων πραγμάτων, ενώ δεν ξεμένει ποτέ από δουλειά. Στο εξωτερικό τουλάχιστον…
-Είναι συνέχεια έξω
Το ρεπορτάζ γίνεται στον δρόμο και όχι πίσω από ένα γραφείο. Ένας δημοσιογράφος είναι όλη την ημέρα έξω, μιλώντας με κόσμο και ψάχνοντας έμπνευση για το νέο του άρθρο. Είναι κοινωνικός και δεν έχει κανένα άγχος να γνωρίσει κόσμο. Οπότε, δεν θα έχεις και εσύ άγχος να τον γνωρίσεις στους γονείς σου και τους φίλους σου. Θα είναι σίγουρα η ψυχή του πάρτι με τις ιστορίες του και με τα αστεία του!
-Είναι δημιουργικός
Το μυαλό ενός δημοσιογράφου δουλεύει χωρίς σταματημό. Αντλεί έμπνευση για ένα άρθρο από πράγματα που σε σένα φαίνονται τελείως απλοϊκά. Είτε γράφει ερωτικά γράμματα, είτε μηνύματα, είτε κείμενο για να μπει στη πρώτη σελίδα, θα είναι το ίδιο έξυπνα και με την προσωπική του σφραγίδα. Αυτό είναι το χάρισμα του (μας…)!
-Τα χρήματα δεν είναι αυτοσκοπός
Εθισμένος στα χρήματα δεν είναι κανένας δημοσιογράφος. Αν ψάχνεις έναν άντρα που να βγάζει δυο καράβια λεφτά, δεν θα τον βρεις σε αυτό τον κλάδο. Χρήματα ένας δημοσιογράφος βγάζει. Απλά δεν τα εκτιμάει. Για έναν δημοσιογράφο η δημιουργικότητα έρχεται πρώτη. Μπορεί να απορρίψει μια δουλειά με περισσότερα χρήματα επειδή δεν του κάνει «κλικ». Έτσι είναι (είμαστε). Τα χρήματα είναι σε δεύτερη μοίρα. Η δημιουργικότητα όμως όχι. Αυτό τον κρατάει κυριολεκτικά ζωντανό!