Σελίδες

Γιατί πρέπει να πίνεις νερό το πρωί;



Γνωρίζεις ήδη τη σημασία του να πίνεις νερό, αλλά αν είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις το πρωί, να είσαι σίγουρη ότι η μέρα σου θα αλλάξει προς το καλύτερο


Είτε ο στόχος σου είναι να χάσεις βάρος είτε απλά να παραμείνει υγιής, διάβασε παρακάτω για να μάθεις γιατί πρέπει να πίνεις νερό το πρωί.
Ενυδατώνει τα κύτταρά σου
Μετά από έναν πολύωρο βραδινό ύπνο, είναι φυσικό να ξυπνήσεις αφυδατωμένη. Η άμεση ενυδάτωση είναι σημαντική γιατί αυξάνει τον ρυθμό με τον οποίο παράγονται οι νέοι μυς και τα κύτταρα του αίματος. Ένα ενυδατωμένο σώμα επιτρέπει την υγιή ροή οξυγόνου, κάτι που σου επιτρέπει να παραμείνεις σε εγρήγορση και γεμάτη ενέργεια.
Αποτοξινώνει το σώμα
Το νερό και κυρίως το νερό με λεμόνι αποτελεί ένα φυσικό τρόπο αποτοξίνωσης. Πίνοντας νερό, ξεπλένεις τις τοξίνες και τις ακαθαρσίες και βοηθάς το δέρμα να καθαρίσει. Επίσης, το νερό καθαρίζει το παχύ έντερο, επιτρέποντας τη σωστή απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Ενώ ένα ποτήρι νερό είναι τέλειο, προσθέτοντας λεμόνι αυξάνεις τον ρυθμό με τον οποία πας τουαλέτα μεγιστοποιώντας τη λειτουργία των ενζύμων και την τόνωση του ήπατος για αποτοξίνωση.
Συμβάλει στην απώλεια βάρους
Αν πίνεις νερό το πρωί με άδειο στομάχι, αυξάνεις τον μεταβολισμό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στην πραγματικότητα, έρευνα δείχνει ότι η αύξηση στην κατανάλωση νερού οδηγεί σε αύξηση του ρυθμού με τον οποίο οι άνθρωποι καίνε θερμίδες, σε αντίθεση με την αποθήκευση τους ως λίπος. Επίσης, το νερό σε κάνει να αισθάνεσαι γεμάτη, καταστέλλοντας την όρεξή σου. Ξεκίνα λοιπόν την ημέρα σου με νερό αντί για ένα ζαχαρούχο latte και οι πιθανότητες να κάνεις πιο σωστές διατροφικές επιλογές, είναι μεγάλες.
Αποτρέπει τις ασθένειες
Αν αρρωσταίνεις συχνά, μπορεί να φταίει ότι δεν πίνεις αρκετό νερό. Το νερό παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση ενός υγιούς λεμφικού συστήματος. Όταν αυτό το σύστημα είναι ισορροπημένο, μπορεί να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις. Μελέτες έχουν δείξει επίσης ότι η αφυδάτωση οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα κορτιζόλης κι αυτό με τη σειρά του σε άγχος και ασθένειες