Σελίδες

O...θρύλος επέστρεψε - 5 πράγματα που ίσως δεν ήξερες για τα Adidas Stan Smith



Ήταν στις αρχές των 90' και το ερώτημα που απασχολούσε στις σχολικές αυλές ήταν «πράσινο ή μπλε;». Αυτό ήταν το δίλημμα, γιατί κατά τα άλλα όλοι είχαμε στις ντουλάπες μας τουλάχιστον ένα Adidas Stan Smith.

Ναι, αυτό το sneaker δεν είχε rock λογική και την… αλητεία των All-Stars, αλλά ήταν μόδα, με ορκισμένους οπαδούς. Και το κυριότερο ήταν ένα παπούτσι που μπορούσες να το φοράς πάντα και παντού – από τη γυμναστική και τις διακοπές, μέχρι την επίσημη έξοδο του Σαββάτου! Άσε που ταίριαζε με όλα τα ντυσίματα.
Και μπορεί το 2013 να έμεινε εκτός αγοράς, αλλά φέτος επέστρεψε στο προσκήνιο. Τα original Stan Smith επανακυκλοφόρησαν  και το σίγουρο είναι ότι θα τα δούμε πολύ στους δρόμους μέσα στις επόμενες ημέρες.
Και όσο κι αν ήμαστε fan των All-Stars, δεν μπορούμε να μην… υποκλιθούμε σε αυτή την επιστροφή. Διάβασε 5 πράγματα που (ίσως) δεν ήξερες για τα Adidas Stan Smith.
1. Έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση στα μέσα της δεκαετίας του ’60 και ήταν το πρώτο παπούτσι της Adidas για τους αθλητές του τένις.
2. Αρχικά λεγόντουσαν «Adidas Robert Haillet», αλλά πήραν την ονομασία «Stan Smith» όταν η γνωστή αθλητική εταιρία συνεργάστηκε με τον… Stan Smith, που ήταν τότε στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις.
3. Το 1983 η Adidas παρουσίασε το project Adicolor. Δηλαδή πουλούσε ολόλευκα Stan Smith μαζί με τα υλικά που χρειαζόντουσαν για να τα βάψει ο αγοραστής!
4. Το 1988 η Adidas πούλησε 22 εκατομμύρια ζευγάρια Stan Smith, με αποτέλεσμα το sneaker να αποκτήσει μια θέση στο βιβλίο Γκίνες.
5. Τα καλύτερα Adidas Stan Smith είναι αυτά που φτιάχνονται στη Γαλλία, για αυτό και οι συλλέκτες δεν διστάζουν να πληρώσουν πολλές χιλιάδες δολάρια, για να αποκτήσουν ένα ζευγάρι των δεκαετιών ’70 και ’80, αρκεί να είναι made in France.