Σελίδες

Tέλος το γιαουρτάκι: Νέες δίαιτες σου τάζουν γλυκά για πρωινό!




Φέτος οι στερητικές δίαιτες έδωσαν τη θέση τους σε μια σειρά άλλων διατροφικών προγραμμάτων, που κάνουν τη μέρα να φαίνεται λίγο πιο φωτεινή!

Ο new age γκουρού της διατροφής, αγαπημένος της Oprah, ο Deepak Chopra, έγραψε ένα βιβλίο που ονομάζεται «What Are You Hungry For», ζητώντας από τους αναγνώστες να ανακαλύψουν όχι τι θέλουν να φάνε, αλλά τι πραγματικά έχουν ανάγκη στη ζωή τους. Όπως λέει, η απώλεια βάρους βασίζεται σε μια βαθύτερη συνειδητοποίηση του γιατί οι άνθρωποι τρώνε και είναι πιο αποτελεσματική από την καταμέτρηση θερμίδων.
Αυτό δεν είναι παράλογο. Το αυξημένο σωματικό βάρος είναι συχνά ένα σύμπτωμα, δεν είναι η αιτία του προβλήματος, και υπάρχουν σοβαροί λόγοι υγείας που οδηγούν σε αυτό.
Στη μόδα είναι επίσης και η δίαιτα της Μαρίας Αντουανέτας. Η βασίλισσα έτρωγε τούρτα για πρωινό και ήταν λάτρης της ζεστής σοκολάτας. Κι όμως, όπως λένε οι υποστηρικτές αυτής της μεθόδου, δεν έχει σημασία τόσο το τι τρως, αλλά το πότε.
Η δίαιτα «No Excuse Diet» από τον Jonathan Roche, η οποία δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, υπόσχεται απώλεια κιλών χωρίς να κάνει κανείς δίαιτα.
Όπως φαίνεται, είναι στη μόδα οι... αντιδίαιτες. Δηλαδή, να μπαίνουν μικροί, εφικτοί στόχοι, παρά να γίνονται εξαρχής στόχος οι ριζικές αλλαγές, που κάνουν τους ανθρώπους δυστυχισμένους και τα αποτελέσματα... ίσως και ανύπαρκτα.

AthensParty.com: