Σελίδες

Πως είναι να είσαι 23



Πατημένα 23. Πέντε χρόνια αφού τελείωσες το σχολείο και ενηλικιώθηκες (ο Θεός να το πει ενηλικίωση αυτό το πράγμα), εφτά χρόνια πριν τα πρώτα –άντα. Μικρός ακόμα για να κάνεις κάποια πράγματα, μεγάλος για κάποια άλλα.

 Για όσους θέλουν να θυμηθούν τα παλιά, όσοι θέλουν να δουν που κυμαίνονται οι υπόλοιποι συνομήλικοι τους ή τέλος πάντων όσοι έχετε χρόνο για χάσιμο, διαβάστε παρακάτω.
  1. Ας ξεκινήσουμε με μία φιλική συμβουλή μιας 23χρονης: Όσοι ανήκετε στην τρίτη κατηγορία (διαβάζετε γιατί έχετε χρόνο για χάσιμο) έχω να σας πω ότι ο χρόνος είναι πολύτιμος και δεν είναι να τον σπαταλάτε από δω κι από κει σε χαζομάρες και προφανώς και δεν αναφέρομαι στο δικό μου άρθρο.
  2. Οι πιθανότητες να ξέρεις τι ΔΕΝ θέλεις είναι περισσότερες από αυτές που ξέρεις τι θέλεις. Εντάξει δεν πειράζει, κι αυτό μια αρχή είναι.
  3. Οι πιθανότητες αυτά που (νομίζεις) ότι θες τώρα, να είναι ίδια με αυτά που θα θες σε 5 και χρόνια, είναι επίσης πολύ λίγες.
  4. Σου φαίνεται άκρως παρανοϊκό κάποιος στην ηλικία σου (ένα χρόνο πάνω, ένα κάτω), να έχει καθιερωμένο πρόγραμμα στην καθημερινότητα του, σε τομείς άσχετους με τη δουλειά, όπως τι ώρα θα ξυπνήσει ή να ξέρει από τη Δευτέρα τι θα κάνει το Σάββατο βράδυ και αυτόματα τους κατατάσσεις στην κατηγορία μη ανθρώπινων όντων.
  5. Αν δεν το έχεις κάνει ήδη σίγουρα είσαι κοντά, στο να κάνεις ένα πρώτο ξεσκαρτάρισμα σε φίλους και παρέες, σαν τα ρούχα κάθε άνοιξη και φθινώπορο ένα πράμα. Τρία καλάθια α) κρατάς με τα χίλια, β) δεν σου κάνουν αλλά είσαι συναισθηματικά δεμένη και γ) στο πήρε δώρο η θεία σου η Καίτη και το φόραγες με το ζόρι. Άντε να αραιώνουμε σιγά σιγά.
  6. Κάνεις γνωριμίες και καινούριες παρέες από παντού. Σχολή, δουλειά, καινούριοι φίλοι φίλων, πάρτυ, κλαμπ, μπαρ, ταβέρνες, σούπερ μάρκετ, γυμναστήρια (λέω εγώ τώρα..)
  7. Έχεις αρχίσει και εκτιμάς εκείνες τις 2-3 ώρες γυμναστικής στο σχολείο, γιατί τώρα πια βαριέσαι να πάρεις τα πόδια σου μέχρι και στον κυρ’ Αλέκο στη γωνία.
  8. Έχεις κάθε δικαίωμα να βγεις ραντεβού με όποιον θες, με όλους τους λάθος τύπους ανδρών που θα βρεθούν στο διάβα σου, ότι και να σου λένε φίλοι και γνωστοί. Τώρα που είμαι μικρή, λες, τώρα θα τα ζήσω. Και επειδή 9 στους 10 θα είναι θα είναι όντως λάθος τύποι, οι αντίστοιχοι φίλοι και γνωστοί θα έχουν κάθε δικαίωμα να σου πουν το κλασσικό «στα λεγα εγώ».
  9. Και μιας και το’ φερε η κουβέντα, θα κάνεις και από αυτούς τους καινούριους χωρισμούς, τύπου «πολιτισμένοι». Κοτζάμ γαϊδούρα σκέφτεσαι, δεν θα πέσω εγώ στα πατώματα για κανενός τη χάρη, μεγάλωσα τώρα. Και δώστου το “never mind i’ll find someone like you” της αγαπητής Adele, και δώστου το «αν πας με άλλη θα σου σπάσω το κεφάλι» της Πέγκυς (έτσι για να καλύψουμε όλα τα γούστα) μέχρι τις 4 το βράδυ. Πολιτισμός πάνω απ’ όλα.
  10. Αρχίζεις και αγχώνεσαι πως αυτό το καλοκαίρι θα είναι το τελευταίο που θα κάθεσαι και τους τρεις μήνες και θα λιάζεσαι στην πλαζ, γιατί του χρόνου θα έχεις βρει δουλειά, και θα πάρεις άδεια ένα κουτσοδιήμερο ποιος ξέρει πότε και αν, και έτσι βρίσκεις ακόμα ένα λόγο να μην θες να μεγαλώσεις (κι άλλο).
  11. Σε πιάνει μια τρελή επιθυμία να ταξιδέψεις ολόκληρο τον κόσμο και είσαι επιρρεπής σε αυθόρμητες προσκλήσεις και προκλήσεις.
  12. Όσοι είχαν την ατυχία να γεννηθούν έστω και τρία χρόνια μετά από σένα, καταχωρούνται στην κατηγορία «παιδιά» και ακούν σε φράσεις τύπου «θα μεγαλώσουν και θα μάθουν» ή «άβγαλτα». Μέχρι που βλέπεις πόσο ανεπτυγμένα έχουν αρχίσει και βγαίνουν τα παιδιά και πόσο φταίει το ίντερνετ για τη σημερινή κατάσταση στους εφήβους και άλλα τέτοια γιαγιαδίστικα.
  13. Η φράση «αυτό το βράδυ θα το θυμόμαστε για πάντα», πρέπει να αλλάξει σε «τα τελευταία 62 βράδια δεν θα τα ξεχάσω ποτέ», συνοδευόμενη με την επίσης αγαπημένη μου «να ΄χουμε να λέμε στα εγγόνια μας».
  14. Έχεις τόσο πολύ όρεξη να ερωτευτείς, τόσο που φτάνεις να είσαι ερωτευμένη με την έννοια του έρωτα, μόνο και μόνο που σε φαντάζεσαι ερωτευμένη, ερωτεύεσαι κι άλλο (μην με ρωτήσετε ποιον, δεν έχω ιδέα).
  15. Θεωρείς ότι το κάρμα σου σου έχει δώσει κάτι σαν πάσο, σαν να μην σε παίρνει και πολύ της μετρητοίς, ότι θα κάνει λίγο τα στραβά τα μάτια και ότι θα παραβλέψει μερικές κουτσουκέλες στη μνήμη της νιότης σου.
  16. Καταλαβαίνεις για τα καλά πια πως μερικά από τα ιδανικά επαγγέλματα που είχες διαλέξει από τα 5 σου μέχρι τώρα, δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα πραγματοποιήσιμα και επιλεγμένα για τους σωστούς λόγους, βλέπε υπάλληλος σε βενζινάδικο επειδή σου άρεσε η μυρωδιά, πριγκίπισσα γιατί μπορούσε και μίλαγε με ζώα και αστροναύτης που ποτέ δεν κατάλαβα γιατί.
  17. Νιώθεις extra υπερηφάνια για σένα, όταν καταφέρνεις κάτι που είχες αναλάβει μόνος σου.
  18. Έχεις τα νιάτα σου και την ομορφιά σου, τι άλλο θες;;