Σελίδες

10 συμβουλές για αδυνάτισμα χωρίς θυσίες



Την τελευταία φορά που αποφασίσατε να χάσετε κιλά ο ενθουσιασμός σας εξαφανίστηκε αμέσως μόλις είδατε τη δίαιτα που σας έγραψαν και τις ασκήσεις στο γυμναστήριο. Δοκιμάστε μερικές μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας που θα αποφέρουν μεγάλες αλλαγές στο σώμα σας




Αναψυκτικά τέλος!
Αφαιρέστε τα αναψυκτικά από τη διατροφή σας. Σύμφωνα με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, τα συνηθισμένα αναψυκτικά και χυμοί έχουν 150 θερμίδες που δεν χρειάζεστε. Αντ' αυτού πιείτε νερό. Δείτε εδώ τρόπους για να νοστιμίσετε το νερό σας.

Μακριά από τα "άσπρα"
Οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι για τον οργανισμό. Μην ακολουθείτε δίαιτες που απαγορεύουν τους υδατάνθρακες. Ωστόσο προτιμήστε προϊόντα ολικής άλεσης όπως, κάστανο, ρύζι, μαύρο ψωμί και βρώμη κ.α.

Μην τηγανίζετε
Ο τρόπος μαγειρέματος ενός φαγητού μπορεί να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τις θερμίδες του γεύματό σας. Τα τηγανιτά φαγητά περιέχουν πολύ λίπος και περιττές θερμίδες και συστατικά. Προτιμήστε τα βραστά και τα ψητά στη σχάρα.

Πώς πίνετε τον καφέ σας;...
Η ζάχαρη που καταναλώνετε από τον καφέ (αν δεν τον πίνετε σκέτο) έχει περίπου ίδιες θερμίδες με αυτές του επιδορπίου σας. Πίνετε τον καφέ σας σκέτο ή με κάποιο υποκατάστατο ζάχαρης και με γάλα μειωμένων λιπαρών.

Αγάπη μου, σμίκρυνα τις μερίδες
Οι μερίδες στα εστιατόρια είναι συνήθως διπλάσιες από το πιάτο που σερβίρετε εσείς στον εαυτό σας. Αυτό σημαίνει και περισσότερες θερμίδες. Ποτέ μην αισθάνεστε την ανάγκη να καθαρίσετε το πιάτο σας και βάζετε μικρές ποσότητες όταν είστε σπίτι. Αν δεν έχετε χορτάσει μπορείτε πάντα να προσθέσετε και άλλο.

Γάλα, γιαούρτι και λιπαρά
Το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί αποτελούν πηγές πρωτεΐνης και ασβεστίου. Ωστόσο το πλήρες γάλα έχει και θερμίδες και λίπος. Προτιμήστε γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά.

Πίνετε νερό
Πίνετε δύο ποτήρια νερό πριν από κάθε γεύμα. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ, αυτό θα σας βοηθήσει στην απώλεια βάρους καθώς θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι είστε χορτάτοι.

Πάμε μια βόλτα;
Η τακτική άσκηση αποτελεί το ήμισυ για τη σωστή απώλεια βάρους. Αυτό δε σημαίνει όμως εξαντλητικές προπονήσεις, ούτε θέτει ως προϋπόθεση τη συνδρομή στο γυμναστήριο. Σύμφωνα με το aAmerican Council on Exercise το περπάτημα μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην απώλεια βάρους. Το μόνο που χρειάζεται είναι μισή ώρα περπάτημα κάθε μέρα ή μια βόλτα με το σκύλο.

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά
Αρετές γυναίκες πρέπει να κάνουν τις δουλειές του σπιτιού ούτως ή άλλως. Δε χρειάζονται κίνητρο για να το κάνουν. Ωστόσο οι δουλειές του σπιτιού καίνε θερμίδες. Αν λοιπόν έχετε τον χρόνο, προτιμήστε να γλιτώσετε τα έξοδα της καθαρίστριας και να ασχοληθείτε με τον κήπο ή με το σπίτι. Μεγαλύτερη οικονομία και απώλεια βάρους: Δύο σε ένα.

Χαλαρώστε και απολαύστε το
Αν τα κάνετε όλα σωστά, τότε θα πρέπει να δείτε τους πόντους από τη μέση σας να μειώνονται σταδιακά, αργά αλλά σταθερά. Ιδανικά, θα πρέπει να "κόψετε" περίπου 500 θερμίδες την ημέρα από όσες θα πρέπει να καταναλώνετε και να αυξήσετε τη σωματική δραστηριότητα και λογικά, θα πρέπει να χάνετε περίπου 0,5-1 κιλό την εβδομάδα.


Πηγή; tsixlofoyska.gr