Σελίδες

Πώς να χάσεις βάρος σε επτά ημέρες



Οι πρώτες βουτιές ξεκίνησαν δειλά – δειλά, κι εσύ εύχεσαι να είχες αρχίσει δίαιτα κάπου μετά τα Χριστούγεννα. Δεν είσαι η μόνη που δεν τήρησε την υπόσχεση που έδωσε καθώς ύψωνε το ποτήρι με την σαμπάνια. Το θέμα είναι τι κάνεις τώρα. Δεν πτοείσαι σε καμία περίπτωση, αφού μπορείς να νιώσεις πιο ελαφριά μέσα σε επτά ημέρες.

Δευτέρα: Πες “όχι” στο αλκοόλ
Τα αλκοολούχα ποτά δεν είναι μόνο πλούσια σε θερμίδες αλλά ευνοούν και το τσιμπολόγημα. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες τείνουν να καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες όταν έχουν πιει τα ποτάκια τους.
Τρίτη: Κάνε τον κατάλληλο συνδυασμό φυτικών ινών
Μην ξεχνάς τις πολύτιμες φυτικές ίνες. Πασπάλισε το γιαούρτι σου με μία κουταλιά λιναρόσπορο ή πρόσθεσε μερικές κουταλιές αμύγδαλα στη σαλάτα σου.
Τετάρτη: Δώσε ώθηση στον μεταβολισμό σου
Τα μικρά και τακτικά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας προλαμβάνουν το αίσθημα της πείνας, κάτι που σε οδηγεί σε λάθος διατροφικές επιλογές. Στόχευσε σε τρία μικρά γεύματα (300 – 500 θερμίδες το καθένα) και δύο σνακ (100 – 150 θερμίδες το καθένα).
Πέμπτη: Εξαφάνισε το φούσκωμα
Μπρόκολο, κρεμμύδια και πιπεριές προκαλούν αέρια και φούσκωμα. Προτίμησε τροφές με πλούσια περιεκτικότητα σε νερό, όπως αγγούρια, σπανάκι και σπαράγγια. Τα φρούτα που περιέχουν κάλιο (μπανάνες, πορτοκάλια) βοηθούν με τη σειρά τους στην καταπολέμηση του φουσκώματος.
Παρασκευή: Απομάκρυνε τις τοξίνες
Τα κύτταρα συγκρατούν νερό όταν δεν έχουν αρκετά αποθέματα. Πιες 2 – 3 λίτρα καθημερινά. Απόλαυσέ το αργά ώστε να περάσει μέσα στο αίμα σου και όχι να φιλτραριστεί από τα νεφρά, κάτι που θα σε οδηγεί κάθε πέντε λεπτά στην τουαλέτα.
Σάββατο: Κάνε την πρωτεΐνη φίλη σου
Ένα υγιεινό και πλούσιο σε πρωτεΐνη πρωινό θα σε χορτάσει και σε αποτρέψει από το ανούσιο τσιμπολόγημα.
Κυριακή: Περιόρισε τις επεξεργασμένες τροφές
Αν δεν μπορείς να προφέρεις τα συστατικά που αναγράφονται στις συσκευασίες των προϊόντων, δεν τίθεται θέμα επιλογής. Ακόμα καλύτερα, προτίμησε προϊόντα κατευθείαν από μικρούς παραγωγούς.