Σελίδες

Μικρές διατροφικές συνήθειες και μυστικά που σε κρατούν σε φόρμα


Πώς τα χαμηλά λιπαρά και η ένταση στη γεύση μπορούν να βοηθήσουν ώστε εκτός από το να φάμε σωστά να διασκεδάσουμε με το σνακ μας!

Έχεις βαρεθεί τα ίδια και και τα ίδια σνακ. Μένεις νηστική επειδή δεν βρίσκεις πλέον κάτι ενδιαφέρον για να ξεγελάσεις την πείνα σου στην δουλειά.Πεινάς και θέλεις να φας κάτι που να είναι γευστικό και θα σε κρατήσει. Κάτι που να σου ξυπνήσει τον ουρανίσκο και θα σου δώσει ενέργεια, χωρίς φυσικά να σε παχύνει. Αυτό το κείμενο έχει γραφτεί για σένα. Για σένα που προσέχεις την διατροφή σου, αλλά ταυτόχρονα θέλεις και να ευχαριστηθείς το μικρό σου γευματάκι.
Διάβασε μερικές διατροφικές συμβουλές από την διατροφολόγο - βιοχημικό Κυριακή Ζακχαίου και το σνακ σου στη δουλειά, αλλά και το σπίτι δεν θα είναι πια το ίδιο. Δεν θα παχύνεις, αλλά θα γεμίσεις ενέργεια. Οι παρακάτω συμβουλές καλύπτουν τόσο την ανάγκη σου για κάτι γλυκό, κάτι αλμυρό, αλλά και σου δίνουν ιδέες για αλλαγή στο κυρίως γεύμα. Αυτά που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου πάνω από όλα είναι τα χαμηλά λιπαρά, την ζάχαρη και το λίγο λάδι.
Οι φυσικοί χυμοί είναι δροσιστικοί, έχουν πολλές βιταμίνες και ταυτόχρονα ενυδατώνουν. Να προσθέτεις ρόδι ή σταφύλι που δεν είναι συνηθισμένες γεύσεις και δίνουν πολλή ενέργεια.

Να προτιμάς τα φρούτα της εποχής, οι μπανάνες, οι φράουλες, το πεπόνι, το καρπούζι που έρχονται τώρα το καλοκαίρι και κόβουν την όρεξη, είναι δροσιστικά και περιέχουν πολλές βιταμίνες. 
Τα μπισκότα, όπως το νέο Digestive με σύκο είναι μια υγιεινή και ταυτόχρονα απολαυστική επιλογή για σνακ. Είναι ένας ιδανικός συνδυασμός σύκου και μπισκότου Digestive με 35% λιγότερα λιπαρά και 30% λιγότερα κορεσμένα λιπαρά. 3-4 μπισκοτάκια είναι ένα ιδανικό γευστικό και θρεπτικό σνακ.

Αν θέλεις κάτι αλμυρό και έχει βαρεθεί τις τυρόπιτες, αλλά και όλες τις πίτες που σε γεμίζουν λίπος και θερμίδες, δοκίμασε να φτιάξεις ένα τοστ με σολομό ή προσούτο. Το μικρό σου γεύμα θα αποκτήσει μια γκουρμέ αίσθηση, η πικάντικη γεύση θα κάνει μεγάλη αλλαγή στην καθημερινότητά σου και φυσικά θα σε χορτάσει.
Η αραβική πίτα με καπνιστή γαλοπούλα, αντί για βραστή και ένα light τυρί, είναι μια ελαφριά επιλογή ικανή να σε ξυπνήσει μια δύσκολη μέρα στο γραφείο, ενώ η αλλαγή από βραστή σε καπνιστή, είναι αυτή η τόση δα μικρή λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά.
Στο κύριο γεύμα ήρθε η ώρα να παίξεις με την παράδοση. Αντί να φας πάλι κρέας με σαλάτα ή κοτόπουλο με σαλάτα που είσαι σίγουρη ότι δεν παχαίνει, αλλά "πόσο άλλο πια;", δοκίμασε κλασικές και αγαπημένες παραδοσιακές συνταγές όπως είναι τα γεμιστά, τα ντολμαδάκια και το μπριάμ, μαγειρεμένες όμως με λιγότερο λάδι. Έτσι, θα απολαύσεις την γεύση και θα πάρεις όλες τις βιταμίνες χωρίς όμως τις περιττές θερμίδες.
Ο καφές, ειδικότερα το καλοκαίρι που χρησιμεύει κι ως πηγή δροσιάς θέλει προσοχή, καθώς όλοι οι γλυκοί σε -τσίνο πειρασμοί κρύβουν πολλή ζάχαρη και πάρα πολλές θερμίδες. Καλύτερα να πιεις έναν εσπρέσο με μια κουταλιά ζάχαρη, παρά έναν φρεντοτσίνο.
Στα γαλακτοκομικά μπορείς να προσθέσεις 2-3 γλυκά μπισκοτάκια αποκτούν άλλη γευστική αξία.Ακόμα μπορείς να προσθέσεις αποξηραμένα φρούτα, μέλι ή φρεσκά φρούτα. Είναι εξαιρετικό βραδινό και σε βοηθά να κοιμηθείς γλυκά!
cosmo.gr